Elektriskais sildītājs.

Sveiki. Domāju par sildītāja iegādi koridoram un vannas istabai. Māja ar krāsnīm istabās. Koridors un kāpņutelpa auksta. Centrālapkure nav plānota ievilkt. Papētīju dažādus variantus. Konvekcijas, elektriskais pūtējs vai infrasarkano staru sildītājs? Ņemot vērā elektrības maksas pieaugumu - kurš būtu efektīvāks un izmaksu ziņā lētāks?

oliva      Protams, Martins36, ka ideāli būtu, ja mēs varētu pastāvīgi dzīvot mājā, "kura ir", un arī darbs atrastos turpat, kur māja. Diemžēl mūsdienās tāda laime ir tikai retajam.

vilks28      Nopērc Trermor infru speciāli vannenēm un sausām telpām Ensto un būs tev laime un el. rēķins.:)

Martins36      Oliva, es pats bieži esmu aizdomājies par dzīvi lauku viensētā, tieši plusus, kuru ir ļoti, ļoti daudz, tieši uz pārtiku, tās kvalitāti. Mani uztrauc vairāk, kas notiks pēc 2020.gada, kad es vairs nevarēšu nopelnīt par tuvu tam ko nopelnu tagad. Es domāju, kad ir pats pēdējais laiks aizdomāties par to, man arī. Es piemēram jau 5 gadus kko audzēju savām vajadzībām, bet ja tā labi piedomā var 80% uztura nodrošināt ģimenei. Tas ir manā gadījumā. Es gan 5% līmenī vēl ticis 😂

estepat      Quartz heater Msonic MFN6245W | 1200W, 3-stage heating setting, white
9.53€ www.lotilabi.lv Trīs jaudas līmeņi: 400W lai ilgstoši nesaltu- pa lēto, 800W lai būtu komfortabli telpā, 1200W lai sildītos visvajadzīgākajos brīžos.

usinjsh      Tā īsti jau nevar saprast dzīvokļa plānojumu. Jeb kas apkurināms ar elektrību sitīs pa kabatu. Pieņemsim ka kopējam komfortam izmantosi 1kw. Cik sapratu siltumizolācija tur nekāda. Mēnesī tas būs 720kw. Nevajag jau tur pirkt pārgudros sildītājus. Ja zini laiku kad tur uzturies, ieliec elektriskos taimerus kas spraužas rozetēs par 10eiro. Bet tā pat paies laiks kamēr tas auksto telpu atkal uzsildīs. Vari likt infrasarkanos sildītājus un ieslēgt tos uz to laiku kad tur uzturies. Kā jau te aukstāk minēja vari ievilkt vnk siltā gaisa pievadu. Arī tas dos savu efektu, tik ar diametru neskopojies. Ja atstāsi vannas istabas durvis vaļā gaisa cirkulācijai vajadzētu notikt pašai. Nezinu kāds tev mājokļa izkārtojums, bet es sāktu ar siltā gaisa pieplūdi.
Viens no taimeru variantiem
https://www.semicom.lv/Instrumenti_Ra%C5%BE_iek%C4%81rtas/Regul%C4%93%C5%A1ana_un_vad%C4%ABba_Kontro
lieri/E305W3_G_Velleman_Programm%C4%93jams_ned%C4%93%C4%BCas_taimeris_ar_LCD_230V_AC_16A_2248511_204
5.html

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu