Kuri logi labāki - koka vai plastmasas?

Šobrīd esmu neizpratnē, kuri logi labāki - koka vai plastmasas? Man ir koka karkasa māja, nolēmu nomainīt visus logus, bet nu vairs nesaprotu, kādus pasūtīt - koka vai plastmasas, visi aptaujātie gudrīši dalās tieši uz pusi - vieni par koku, otri par sintētiku.

janko62  1 4 Biju Somijā,pie draugi.Es jautāju,kur ir labāk platmasa,koku,alumnīja.Atbilde koku-apnici remontu,alūmnija-auksts,platmasa-neko un labi.

Lenita  1 4 Reizēm domāju, kur cilvēki gaumes izjūtu pazaudējuši!?
Plastmasas logi jebkurās variācijās izskatās lēti un prasti.
Varbūt pieņemami tos būtu likt kādā ražotnē, vai ar to saistītā kantora ēkā, bet ne jau dzīvojamajā mājā un es, piemēram, negribētu arī dzīvoklī!

P.S. Vienmēr mājās bijuši koka logi un bez problēmām (toties skats ļoti iegūst).

Hbbs  2 4 Gudrajiem speciālistiem- kā ´´elpo´´ koka logs? :D:D
Gaumes jautājums, jebkurš KVALITATĪVI izgatavots logs būs labs, vai tas no koka vai plastmasas.

Ivars_on  1 3 To jaut. uzdevu , kad strādāju gaterī ar večiem, kuri blakus firmā tieši izgatavoja koka logus.
Un man , cik nu atceros, pateica: Ar to, ar ko apstrādājam, zem spiediena autoklāvos (ja tu puisīt saproti - to gan atceros) no tā koka paliek tikai apvalks, ja tev grūti iedomāties, salīdzini ar presētu mēbeli, Ā...es teicu, nu ´´sapratu´´ Da h***a eto vsje! Pēc visa krieviski sacītā piebilda.

Bet ir viens BET! Ir kultūrvēsturiskās ēkas, kurās pakešniekus nemaz nevar likt, un jāliek pēc iespējas autentiskāki koka logi, bet tā...es tomēr par pakešniekiem!
Protams pieskaroties kokam ir bauda - bet tā būtībā paliek tikai skaista čaula, estētika, es teiktu.

Lenita    3 Vēl piebildīšu- var jau iet soli tālāk un salikt arī plastmasas durvis, uz grīdas uzklāt linoleju un sapirkt visai mājai laminētu kokskaidu plātņu mēbeles.....

Nevajadzēs pielikt nemaz milzu iztēli, lai sajustos kā viesnīcā vai slimnīcā!

Hbbs  2 3 Lenita droši vien iepirkumus pārnēsā skalu groziņā, brauc ar zirgu, pienu stikla burkā uzglabā, ledusskapis viņai ir no koka un dators, kurā top pareizie teksti, arī ir finierī kalts.

anis      Nu,apsveriet kompleksi-ko iegūsiet un ko zaudēsiet ar nomaiņu,pārbūvi. Kas ir nejaukāk...
Bet apmetuma burbuļus var preparēt,uzmest visā biezumā vai nostiprināt un uzmest plānu kārtiņu pāri. Veiksmi iecerētajā!
P.s. ieteikums par ekspertu ir vērā ņemams. Lai gan arī tie ir cilvēki ar dažādām gaumēm... Bet galvenais-apskatīt un izrunāt kompleksi.

Spoguliitis    1 To 23:19. Cena neatshkjiras labam PVC un koka logam. Labam koka logam cena atshkjirsies un krietni. Pluss veel iespeeja tos paarlakot-paarkraasot peec kaada laika. It sevishkji dienvidu pusee.
Prastajai plastmasas kastei redzamajaa daljaa uzliec koka uzlikas.

vilx    2 Dabu nepiemānīsi - koka logi būs jākopj, bet plastmasas vari kaut ar šļūteni mazgāt.

kosrem      Neredzu starpību. Tagad mūsdienu blīves padara arī koka logu neelpojamu. Vislabāk visās istabās ierīkot ventilāciju.

estepat    2 :)- Labāki ir trīs S T I K L U logi ar siltumu atstarojošo plēvi- iekštelpas stikla ārējā pusē, bet praktiskie rāmji no PVC būtu skaisti oškoka imitācijā.;)

av2      man ir metaala, laikam alumiinija. Zero probleemu.

av2      man ir metaala, laikam alumiinija. Zero probleemu.

Ander    1 Ja no ekspluatācijas viedokļa, izbalo saulē abi. Koka logi ik pa gadiem ir pārkrāsojami, plastmasas arī, bet sarežģītāk. Gan koka gan plastmasas savērpjas un pēc gadiem 20 vai ātrāk būs metami. Nu ne jau, ka sapūst vai izkūst, bet nolietojums. Ir vēl aluminum logi, varētu būt ilgmūžīgi. Daudz kas atkarīgs no ražotāja. Es varu ieteikt vecos labos koka futera logus, pārbaudītas vērtības, simtgadīgu māju logi. Tūjā ir viens labs amatnieks,jau gados lāga vīrs, viņš noteikti uztaisīs labus logus. Jūras ielā, prasiet, tur vietejie cits citu pazīst! Atbalstam mūsu amatniekus! 2019-03-10

andris170970      Sākt labāk ar pamatu un pēc tam ar sienu izpēti un ja vajag-paremontēt.Citādi saliksi logus,sāksi sienu rem.d.,ja sienā bus kas jāpārbūvē,logus jau pie jaukšanas{sienu}saplēsis lauskās,vienalga vai koka vai paķešu logi. 2019-09-11

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu