Guļbūves siltināšana

Vajag viedokli vai pieredzi par siltināšanu. Objekts veca koka māja - guļbūve, kas apšūta ar spundētiem dēļiem. Ir pienācis laiks nomainīt apšuvumu ar jauniem dēļiem. Līdzšinējā siltumizolācija ir spaļi (2,5 cm biezā slānī) un pie baļķiem piestiprināta vēja izolācija - pergamīns. Jautājums - ko likt vietā??? Jau iepriekš pateicos par atbildēm.

westmen      Arējā sienā plaisās saliec sūnu,baļķus apstrādā ar koka balinātāju,pēc tam sinesto,pa virsu neko neliec,būs smukāk.No iekšpuses ko gribi,galvenais lai siltinājums elpotu.

strangers      Ir tāda laba grāmata Rozes grāmatnīcā: "Praktiskie padomi iesācējiem māju siltināšanā".

citrons32      nu es akal nolatoju,akmens vate loksnees,var buut arii pereseetaa(putuplasts itka labaak siltumu tureetu,bet grauzeejiem buus super vieta celinju ieriikosanai:)) tvaika izolacija,un tad ar apdares deeli(man pasam ir spundeetais)pusspunde ja nav kartiigiu izzaavets var paradiities spraugas...un pa virsu var kadu toni uzlikt vai apstradaat ar kadu ziekji...

edmunds  1   siltinot/bliiveejot njem veeraa ka gaisa apmainjas norma, lai buutu labs gaiss telpaas, ir ne mazaak kaa 18kub.m. uz cilveeku stundaa. tas noziimee ka lielaaka veeriiba jaapieveersh siltuma ekonomijai ventileejot nekaa pasai siltinaasanai. pareizi visu sabuuveejot pietiek ar cilveeka pasha radiito un saules starojuma siltumu. taadas maajas ir uzbuuveetas un arii es paslaik taadu buuveeju zinjkaariibas vadiits :))

pavians  1 1 jā ja vari siltināt no ārpuses tas ir vis ideālākais variants, siltini ar akmens vati, cietajām plāksnēm biezumā sākot no 10cm atkarībā cik bieza siena, ja mājai ir 15cm koka sienas, tad 10 ir minimālais 15-20 ieteicamais un 25 ideālis variants, tālāk uz vates nāk virsū pretvēja plēve, tad paliek gaisa sprauga 3-5cm un tad nāk apšuvuma dēļi. piestiprinot cieto vati māju var arī apmest ar dekaratīvo apmetumu.
no iekšpuses siltinot tev principā sienas neelpo, jo tiek likta tvaikizolācija un sienas neelpo, vienīgais variants tad ir ekovate. UN NEKĀDUS PUTOPLASTUS!!!

joka      Man ir 50 gadu guļbaļķu māja. Visa siltināšana notika no iekšpuses. Ārpusi veco tumšo laika veidoto nokrāsu notīrīja ar smilšpapīru un tad noklāja ar bezkrāsaino pinoteksu(pret saules iedarbību un kalpo kā antiseptiķis) Guļbaļķi nevajag slēp zem sintētikām, Tas notīrīts skaisti iznes savu skaistumu ,zaru veidojumu.

Peleks      man tā pati problēma, domāju likt vati, tacu tagad krāmēšu kaņepju spaļus atjauktus ar kaļķi, vate neder, jo baļķi nav plakani, un liekot parasto vati paliek tuneļi pelēm, a to pasākumu atjauc ar betona maisītāju un lipini kopā, pa virsu vēja plēvi un apšuj ar dēli, tāds pasākums grauzējiem netīk dēļ kaļķa un pats viņš nemaz i nedeg :) 2019-01-28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu