Guļbūves apkure

Būvēju guļbūvi ar mansarda jumtu no saviem kokiem biezums(25-28). Guļbūve netiks siltināta. 1.st. plānā- viesistaba kopā ar virtuvi, guļamistaba, WC, duša un ja sanāks pirts. 2.st. guļamistaba. Apmēram kopā nepilni 100 m2. Māja pagaidām tiks izmantota kā brīvdienu mājā. Mežs ir savs - tā kā malka ir. Iesakiet lūdzu, kādu apkuri likt..(taisīt krāsniņu, plīti, kamīnu vai...)

vilks28    1 Ja naff elektrība, tad viennozīmīgi plīts ar sildmūri un krāsns. Tie kamīni nu nezinu, tas tā ... .

Skudiss  5 6 Ar piekrītu, ka topiks ielikts ielikšanas pēc jo cilvēki nav sapratuši ko darīt ar kokiem. Gatavot malku vai likt kaudzē un uzskatīt par māju. Korektāk būtu uzdot kādu konkrētu jautājumu par konkrētu lietu. Lūk par saules baterijām varu teikt, ka vajag aizmirst jo ja tās var atļauties uzlikt un vēl aķīšus tad būs arī arhitekts kas visu uzzīmēs un pastāstīs.

rokons    3 Pamatproblēma ir ūdensapgāde un kanalizācija. Ja mājā neuztur siltumu, ziemā ir aizsalšanas risks.
Ar elektroradiātoriem apsildīt ir stipri padārgi, labāk tomēr siltumsūknis. tomer bez elektrības nekādi iztikt nevar.
Solārās baterijas nav risinājums tādai slodzei, dīzeļģenerātori arī nav lēts prieks, vismaz reizi nedēļā būs tie jāapciemo.

AivarsN  1 4 Varbūt cilvēks grib atpūsties no civilizācijas,sajust saikni ar dabu. Bet te viņam atkal visi piedāvā,aprīkot dabīgo mājokli ar visiem iespējamajiem pilsētas krāmiem. Tad jau nebija jēgas to māju celt.
Nav veselīgāka ūdens par tikko pasmeltu no akas,vai avota. Tāpat āra tualete ir daudz higiēniskāka, par to mikrobu perēkli dzīvojamās telpās. Un nekādā gadījumā,nekādas siltināšanas! Starp baļķiem briežu sūnu,tā ir arī labs konservants. Indīgos izgarojumus un akmens putekļus atstāj pilsētai.

Drole  4 5 Aivars laikam postu nav paguvis izlasiit - tajaa tieshi piemineeti visi iespeejamie pilseetkraami - WC, dushas, guljamistabas divos staavos un viesistabas. Un tas viss buuvee bez elektriibas :D

makskernieks  1 1 Ja man nāktos ko tādu darīt, tad apkurei izmantotu Jotul tipa krāsni, bet tādu, kurai var pievienot siltā gaisa pūtēju uz visām citām telpām. Atkristu centrālapkures ūdeņi, sasalšana.
Skursteni tikai metāla un siltinātu, ielaistu mūrētajā. Tas novērstu mājas aizdegšanās risku skursteņa sodrēju degšanas gadījumā, te gan jādomā arī par atbilstošu nedegošu jumta segumu. Pašlaik daudzas mājas nodeg tikai tā iemesla pēc, ka sāk degt skurstenis, dzirksteles vējš nes uz visām pusēm, tās krīt uz jumta un tiek aiznestas aiz kores, un viss notiek. Nerunājot nemaz par to, ja dūmvads ir vecs un caurs bēniņos.
Pirts ūdens apgādi veidotu ar čūsku apkures krāsnī, vai pilnīgi atsevišķi, jo ziemas periodā šai sistēmai būtu jābūt iztukšotai. Nekas nav minēts par elektroapgādi. No Latvenergo vilkt iznāks ļoti dārgi, ja tikai vasaras māja, tad labāk ģenerators, dīzelis vai benzīns, tas atkarībā no uzstādītajām jaudām. Priekšrocība - nav jāmaksā Latvenergo nekas, ja neesi nedēļām, mēnešiem mājā. Tā daru pats, kad braucu uz savu dārza māju. Ģenerators garāžā, kad braucu vedu līdz.

av2    5 elektriibu vajag. Kaut saules, veeja, varbuut kaada upiite tuvumaa utt. Un kaartiigu akumulatoru, lai uzkraajaas pa nedeellu, tad tajas briivdienaas buus ko teereet. Bet, cik ir drossi investeet taadas lietas....mezza vidu, gan nezinu. Par siltumu, pliite, muuriitis. Ja buutu kaartiiga elektriiba, pat ar to var sildiit, jo iesisltu aatri.

rinkulis    2 Kāpēc uzskats, ka elektrību pieslēgt būs dārgi? Ir vietas kur to var izdarīt par saprātīgām naudiņām (

AivarsN  5 1 Drole.
Pirtī elektrība nav vajadzīga,duša - pakarināta lejkanna, tualete,kā viduslaiku Eiropā,vai ja grib silto,tad pie mājas jābūt piebūvētai kūtiņai,no kuras tiek pievadīts siltais gaiss. Par to Sterligovs stāstīja.😄

SpoguliitisTM  2 3 Varu piekrist preilenei.
Ja pirti apciemo reizi nedeeljaa, tad ielikt programmeejamo granulu katlu.

Letija  1 4 Autorei būs, ko darīt - izvēlēties, jo tiek ieteikts pilnīgi viss.
Drusku nesaprotu, ko tur tincināt, kādas sienas, kāds jumts.
Skaidrs taču, ka ar sveci nepiesildīs, un viss pārējais prasa resursus.
No savas puses neiesaku nekādus pūšamos - ne kamīna caurules, ne siltumsūkni (tāpat jau atkrīt, ja nav elektrības). Nepatika man ne viens, ne otrs - bija abi.
Romantikai kaut kas no Jotulām, kāpēc ne?
Īstajām, jaudīgajām, ne mazajām.
Ja nepaslinko, ir ļoti efektīvas un tur siltumu arī pa nakti. Bet tur ir īpaši knifiņi, kā paildzināt to kuršanos.
Vajag taču pabaudīt, ko romantisku arī!!!
Vēlāk, nākotnē kaut ko automatizētu.

Tessa  6 6 jautajuma rakstiits "buveJU", nevis "buveŠu", tapec atbildetajiem ir tik daudz jautajumi sakara ar buvešanu, pašu projektu, udeniem un elektriibu. Ka arii koku/materialu sausumu un atbilstiibu.
Par autores atbildem neizteikšos. trukst vardu.
:)

Rebekai    2 Lepi! Nu nekādu baigo informāciju Tu šitādā veidā neievāksi!!! Iesaku sameklēt labu guļbūves speciālistu ( protams, vispirms paskatot viņa darbus un uzklausot pasūtītāja atsauksmes), kurš varētu jūs konsutēt būvniecības procesā. Protams , ka Tev vispirms vajadzēs būvatļauju utt, bet tur nu Tev būs tas projekts arī vajadzīgs, un no kura spriežot, ja nebūs diezcik sakarīgs , - būvvalde neizlaidīs. Par apkuri, - liktu parastu čuguna kamīnu ( ar stikla durvīm, citādi pusmežu atklātajā kamīnā vajadzēs izkurināt) , bet paredzētu nākotnē arī automatizētu apkuri , un tas viss prasīsīsies jau laicīgi būt iezīmētam projektā. UN, - pirmos pāris gadus , vsp būtu ideāli, ja tā māja stāvēs bez baigās apkures , kā arī ar visām šķirbām virs logiem, jo tad baļķiem būs iespēja vēdināties un izžūt vienmērīgi, nevis radīt baigās plaisas no pārmērīgas apkures pirmajā gadā. Laicīgi iesaku padomāt par sēšanās aprēķiniem, lai māja neuzbrauktu uz kamīna, trepēm, logiem, vai arī skurstenis ar visu apdari neatrautos no seguma un neizlektu virs jumta!!! Bez laba speca būs nenormāli dārgi un grūti, ja vien netaisa uz ļap..ļap. :)

makita    5 Nu forši, ka Tev visi doķi ir kārtībā! Tad jau TEV tik atliek pēc projektā apstiprinātajiem rasējumiem un aprēķiniem izvēlēties nepieciešamo apsildes elementu pēc dizaina unkrāsas un viss būs Oki ! :))) Vai arī taisīsi projekta izmaiņas pēc OHO lietotāju konsultatīvajiem ieteikumiem! :))) / normālu un zinošu guļbūves specu Latvijā ir ļoooooti maz , ja kas ... /

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu