Guļbūves apkure

Būvēju guļbūvi ar mansarda jumtu no saviem kokiem biezums(25-28). Guļbūve netiks siltināta. 1.st. plānā- viesistaba kopā ar virtuvi, guļamistaba, WC, duša un ja sanāks pirts. 2.st. guļamistaba. Apmēram kopā nepilni 100 m2. Māja pagaidām tiks izmantota kā brīvdienu mājā. Mežs ir savs - tā kā malka ir. Iesakiet lūdzu, kādu apkuri likt..(taisīt krāsniņu, plīti, kamīnu vai...)

Felde  1 6 ... Ja taa nopietni,ir taccu apkures specialisti,kuri ir macijussies,ar pieredzi,zinas par drossibu,arii materiala garantijam un ietekmi uz celtniecibas materialiem... Tas ir paarak nopietni,lai sagrabstitu informaciju publiskaas diskusijas... Un nevajag apvainoties-kaads bija jautaajums-taadas atbildes!
UN jautaajuma bija-Buuveju gulbuuvi... Pagaidam maja tiks izmantota.... Un tad paviid-varbut es naakamgad buvessu... :)

av2  1 2 Labu veiksmi, lai izdodaas viss :)

av2    2 Palasiju mazliet par to visu. Experti iesaka kombineetaas sisteemas. Tas ir,vairaakas kopaa, piemeeram pirmajaa staavaa radiatori, kraasne, pliite, muuriitis. Otrajaa puss silto gaisu utt.

Googlee daudz kas ko palasiit.....

https://loghomes.org/new-advancements-in-heating-and-cooling-technologies-for-log-and-timber-homes/

preilene  2 4 Neņem galvā šitos prātvēderus ;).
Man pašai arī nesiltināta divstāvu guļbūve, ko izmantojam tikai brīvdienās. Arī domājām par apkuri. Sākumā izbūvējām tikai kamīnu - bet tādu, kas veic arī krāsns funkciju - apsilda abus stāvus (izbūvētas atveres, kur nāk ārā siltais gaiss). Bet paiet laiks, kamēr māja ziemā uzsilst un, pavadot tur nakti, no rīta ir diezgan vēss. Bet sākumā ar to iztikām. Vēlāk uzlikām elektriskos radiatorus, lai uzturētu māju nedaudz siltu visu laiku un nebūtu mitrs. Un ir ok. Par elektrību nekādas astronomiskās summas nav jāmaksā un tos radiatorus lietojam tikai ziemā. Pārējā laikā - pietiek ar kamīnu un pirts krāsni.

Manuprāt, ja māju lieto tikai brīvdienās un plāns ir tajā arī nakšņot, šis ir optimālākais (un vienkāršākais) variants.

Var jau arī meklēt kādu kaimiņu, kurš par draudzīgu samaksu nāk un iekur ik pa laikam to krāsni, bet man nepatīk atstāt māju vienu ar iekurtu krāsni.

RRAGANA  4 1 Kad man bija aktuāls apkures katla jautājums, atbildes meklēju building.lv forumā. Reālas, konkrētas pieredzes. Un tiešām prātīgi ieteikumi bez uzbraukumiem kā personai😏

Vecais_Zakjis  1 2 Dīvaina tante, protams! Bet, kurš gan te ir normāls!? Ir tik liels gatavo kamīnu, krāsnu piedāvājums! Skaidrs, ka apkurei jābūt ar malku! Kas var būt romantiskāks par kamīnu, vismaz viesistabā! Gatavu pirksi vai kamīnmeistars būvēs?? Nav jau tās ziemas tik aukstas, bet, kurinot reizi nedēļā, vienalga drēgnums laužās cauri. (zinu no pieredzes) Un cik labi/slikti ir guļbūvei krasas iekšējās t´ maiņas!?? Skaidrs, ka tā vai šitādi testē oHo Onkas vai reklamē sevi. lai izdodas! Vēl no pieredzes teikšu, ka romantika bez elektrības ir augstākais vienu vakaru pusgadā!:D

HONEY_APLE  2   Kā redzam, te daudz uzpūtīgas tautas. Tēlo no sevis nez ko. Man gribētos zināt, viņi arī , piemēram, darbavietā tā atbild, kad kāds ko pajautā. Tad jau droši vien bieži sisti.
Ja nav elektrības, tad neko citu izņemot krāsni tur nav jēgas likt. Visi tie kamīni, jotulas ir pupu mizas. Sēdi klāt, malka deg- silti. Kā izdeg, gatavs, momentā auksts. Krāsns tomēr ilgāk tur siltumu. Bez sūkņa, kuru darbina elektrība, nekas nesanāks, nekādus slīpumus neizrēķinās. Man pat ar sūkni katrs radiators savādāk silda un iesilst.
Kad būs elektrība, piekāp, daži prātīgie gan jau kaut ko ieteiks, no tā klāsta varēs izvēlēties.

tautietis    1 Honeij Aple,Centrāl apkure bez cirkulācijas sūkņa tiek pielietota aptuveni 150 gadus .Cirkulācijas sūknis pie mums parādijās ap 90 gadu vidu. Sūknis novienkāršo apkures ierīkošanu ,jāprot tikai caurules savienot.Siltum apgāde nav primitīvu reklāmu klausīšanās.

HONEY_APLE    1 Manā mājā ap santehniku darbojušies kādi ašpadsmit meistari un katru reizi tiek kritizēts iepriekšējais. Tagad nav labu meistaru, kādi bija pirms 100 gadiem. Diemžēl.

Rebekai  1 2 Man gan šķiet, ka tauta šajā diskusijā nu nemaz nav uzpūtīga, bet gan centās ar dažādiem padomiem un jautājumiem norādīt uz risinājumiem , iespējamo paviršību būvniecības procesā vai dokumentācijā! Vairāk gan šeit kāds atgādina uzpūtīgu balodi, kas visu laiku atkārto protu, protu, bet īstenībā ir.... Autorei iesaku sameklēt tādus guļbūves īpašniekus , kurš teiktu, zin, man viss ir bumbās, viss ir sanācis kā iecerēts un prognozēts, - tas drīzāk varētu liecināt, ka tur klāt ir bijis kārtīgs guļbūves amatnieks, kurš laicīgi ir paredzējis visus riskus un no savas pieredzes ieteicis optimālos risinājumus.

JurisK    1 Man ir aptuveni tāda lieluma un tipa mājiņa. Apkurei kamīnkurtuve ar kamīnkrāsni un siltā gaisa pievads 2. stāvā. Bez elektriskā ventilatora pagrūti iztikt. Sakarā ar to, ka esošais ūdens diezgan zemas kvalitates, diezgan pamatīgi filtri par smukām naudiņām. Tapēc esmu uztaisījis arī elektriskās grīdas, bet tikai min. siltuma uzturēšanai. Ja tuvākā laikā nav plānota elektrība, pabraukā pa kamīnkrāšņu tirgotājiem, ir arī varianti bez elektriskā ventilatora ar gaisa trubām uz citām telpām un augšstāvu. Es ņēmu Norvēģu kamīnos. Prieciņš nav īpaši ne lēts, ne dārgs. Krāsns kurās otro gadu, bet, tā kā ziemas siltas, grūti spriest par efektivitāti. Masīva mūrētā krāsns būtu stabilāka, atliek sameklēt labu meistaru, jo gatavās ir štrunts.

JurisK    3 Jā, manējā nav guļbūve. Guļbūve ir baigi sarežģītā lieta, ja vēl iekšā grib dušu vai vannu, vai pirti. Guļbūvi jātaisa kā senos laikos, ar pamatīgu maizes krāsns un plīts apvienojumu, ar pirtiņu pie dīķīša un būdiņu kūtspakaļā:)

rokons    3 Reāla pieredz no Somijas brīvdienu mājām, guļbūvēm.
Ūdensapgāde un kanalizācija ir tā, ko tur visrūpīgāk veido, un pamatenerģija ir elektrība.
Var apkurināt visādi, bet ja negrib sirsniņmājiņu atsevišķi būvēt aiz kūts pakša, un uz avotiņu ar nēšiem pēc ūdens doties, elektrība ir pats svarīgākais mājas normālstāvokļa uzturētājs.

Virgo    2 Es uzsvaru liktu uz vārda "brīvdienu" māja, no pieredzes varu teikt, ja uz turieni brauksi tikai brīvdienās , tad rēķinies ar to ka pa nedēļu tā māja būs tā atdzisusi /izsalusi/ ka ar kaut kādu Jotul to uzsildīt ir maz cerību.... Tur vajag ko nopietnu... man pašam tur ir centrālapkure un ziemas sezoņā piektdienās aizbraucot ir nopietni jākurina līdz gulētiešanai....svētdienās /kad jau jābrauc projām/ pietiek vienu reizi iekurini un māja silta...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu