Apkures katlā kondensāts !

Uzstādīts pavisam jauns malkas apkures katls 100 kW.
Šķiet, ka ir ļoti efektīvs, jo vecajam skurstenis bija ļoti karsts, šim dūmi nāk ārā praktiski auksti. Tomēr vai nu šī, vai cita iemesla dēļ parādījusies problēma - kurināšanas procesā katlā uzrodas liels ūdens daudzums. Noplūde no sistēmas tā nav, jo spiediens turās konstants. Vienīgais izskaidrojums - malka sadeg nepareizā režīmā, faktiski laikam nevis deg, bet tiek "tvaicēta", jo reizē ar ūdens izdalīšanos katls ļoti ātri apaug ar darvu no iekšpuses. Arī vilkme nav diez ko labā.
Kur varētu būt problēma ?

optimists666      ir kkādas termogalvas, kas taisa cirkulāciju, līdzīgi automašīnas termostatam, kas atveras/aizveras pie tā, kā sakarsis....

Tev Tur pa maz temperatūra tajā katlā... Mums ir līdzīgi, nedrīkst mazu siltumu dot... kondensāts rodas kā traks (mums ir tas poļu liels pāri 220cm...)

suns      Ar malkas sausumu tam ir, bet visai nebūtiska sakarība. Ūdens kondensējas visai šaurā virsmaz/gaisa temperatūru atšķirību diapazonā. Ūdens sistēmā dzesē virsmu, bet karstais gaiss apkures telpā nav pietiekoši karsts, tāpēc kondensējas ūdens. Jāpaaugstina temperatūra katlā. Ja ūdenstemperatūra katlā ir +/- 55-65 grādi, tad, īpaši dedzinot ar lapu koku malku, kondensāts veidojas ļoti izteikti. Nav vilkmes, malka mitra, tāpēc īsti nekuras, bet žūst - rada papildus mitrumu. Normāli apkures katliem nepatīk, ja tiem neļauj kārtīgi kurties...

jollyroger      Es teiktu, ka jātur temperatūra katlā ap 80. Laikam zema atpakaļgaitas temperatūra.

aivars57      lieta tāda, ka darva veidosies, jebkurā gadījumā vairāk vai mazāk, katls regulāri jātīra, vismaz reizi nedēļā, vai labāk katreiz kad ņem ārā pelnus.

irgo      Kurināmajam katlā ir jāsadeg ekonomiskā režīmā (tas nenozīmē ka degšanas vietā notiek sutināšana)...uzliec siltuma akumulatoru , pie šādas gaisa temperatūras kā šobrīd katlu kurini 3-5 stundas dienā , bet tā ka katls rūc...:).... un siltumu uzkrāj akumulātorā un no akumulatora paņem tik daudz siltuma cik nepieciešams, Tas ka četrpusējo vārstu regulē ar roku neko sliktu tas nedara , vienīgi rada Tev neērtības. .....es visam tad pats esmu gājis cauri ...lai veicas !!!

tool      Atkārtošu jau izskanējušo - temperatūra katlā ir par zemu un tādēļ nepagūst sadegt dūmu bezūdens kondensāts - darva. Katlam ir jāstrādā savos ~70 grādos un būs OK, ja sistēmas ūdens tilpums ir par mazu katla jaudai, tad jāliek ūdens akmulatortvertne.
BRĪDINU - JA TAVAM KALAM IR TĒRAUDA, NEVIS ČUGUNA, KURTUVE, TAD DARVA BŪS KOROZIJAS KATALIZATORS, JO TA IR SKĀBA. PĒC 2-3 AKURES SEZONĀM KURTUVĒ SĀKS IEKŠĀ TECĒT ŪDENS.

008      Apkurei tas pats princips, kas auto motoram - vajag dabūt "darba temperatūru" kam nepieciešams mazais loks. Tad, kad katls uzsilis lidz darba temperatūrai, var sākt atdot siltumu lielajā lokā.
Ja autiņu ziema darbinātu bez termostata, motors visu laiku auksts ka rezultātā neefektīvi strāda un veidojas kondensāts. Ir redzēts zem eļļas vāciņa biezpienam līdzigs veidojums. Līdzigi ari apkures katlam - veidojas darva.
Paskaties, ko ražotajs iesaka - kādai jābūt katla temperatūrai un tad mēgini to ieregulēt ar mazo loku.

Ariel      Ūdens (siltuma) akumulators ir pieslēgts, vai viss pa taisno iet uz 450m2?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu