Ko darit ar apkuri ? Restauret krasnis vai taisit siltas gridas , siltumsuknis utt.

Omas maja. Celta 1980 gada. Sienas - koks, betons -30 cm, aplikts ar balto kiegieli apkart. Krasns apkure. 80 m2 - pirmais stavs.Otra stava 50 m2, apkures nekadas. Dabuju to maju mantojuma. Taisos remontet. Pirmkart logi un tad apkure. Ko darit ar apkuri , atjaunot krasnis , taisit siltas gridas vai siltumsuknis un tt. Kadi varianti ?

AivarsN (2015-04-26 20:05)    2 Ja labas podiņu krāsnis,ilgi tura siltumu. Pat katru dienu nebūs jākurina. Tikai siltums izplatās nevienmērīgi. Pie ārsienām un logiem būs auksts. Centrālā ar malku vai oglēm,ziemā jākurina gandrīz bez pārtraukuma,tātad kādam pastāvīgi jābūt mājās. Automātika ar granulām varētu būt labs risinājums,ja vien nekad nepazūd elektrība,piemēram vētras laikā.

bonacure (2015-04-26 21:54)  1 2 Nu jā, tagad jau Tev ir 51. gads, bet bija 30, laikam meitas profils.
Personīgi es liktu radiatorus un katlu, malkas vai granulu, ja gāzes tuvuma nav. Siltās grīdas tikai vannas istabā un WC,nosiltinātu grīdu, bēniņus, pamatus.Krāsnis atstātu.
Par siltumsūkņiem nav dzirdēts nekas labs-dārgi.

alvess (2015-04-26 22:22)    2 Lētāk par malku nekā nav( tikai darbs= fitness un laiks jāiegulda, lai process notiktu), ja elektrības pieslēgums ir pietiekošs, maks biezs, un nav bieži avāriju, tad izvēlies elektrisko apsildi( tikai,ne siltumsūkni).
Pārējā automātika prasīga pret materiālu, ko dedzinās( granulas, gāze, pārstrādātās eļļas u.c.), un piedevām būs meistari jāmeklē, kas veiks apkopes.
Nekā labāka par parketu vai koka grīdu neesmu piedzīvojis, veikalā glaudīju korķa laminātu-patika, bet neizlikās izturīgs, ja sīkie pa grīdu rāpos, tad palīdzēs paklāji, vai citi mīkstie segumi, ar nosacījumu, ja nav bērnam alerģijas. Vienīgi elektriskās grīdas neiesaka ar koka grīdu segumiem pielietot.
Ja radiatori, tad cirkulācijas sūkni vajaga, un tas prasa patstāvīgu strāvas pieslēgumu.
Ja logus mainīsiet, tad veiciet uzmanīgi šo darbu, jo skaidbetons bieži drūpp, un neaizmirstiet ventilāciju iestrādātu logos.
Otro stāvu nosiltiniet un atstājiet ciemiņiem, kādu jottulu var ielikt- siltumam, tad keramiskos skursteņus iesaku, ātrāk uzstādīt,viegli kopt , izturīgi pret agresīvajiem sadegšanas blakusproduktiem, mazāk vietas aizņem, cena.

IzlozeLOZE (2015-04-26 23:18)      nomainīsiet logus--izmainīsies mikroklimats! Būs pavisam citādākas prasības,
un jotulas nekādā gadījumā nevajag ieviest mājās. Ciemiņu vajadzībam var eļļas radiatoru ieslēgt vai infrasaarkano- nav mitruma, ātri silts, siltums turās ilgāk kā no eļļas radiatora.

Edgars37 (2015-04-26 23:39)    1 Mans variants - kaminkrasns (ar manteli un silta gaisa sadales trubam), gridas - hidroizolacija + beramais keramzits un tad pa virsu ko sirds karo un maks atlauj... Tadus marasmus, ka apkures katls vai siltumsuknis, es nemaz neapspriestu...

JurisK (2015-04-27 01:52)      Siltumsuuknis - ja nu tieshaam naudu nav kur likt, var buut izdeviigs tik vietaas, kur augsts gruntsuudens liimenis(zemes siltumsuuknja variantaa). Ja naudas pietiekoshi, es ieteiktu siltaas griidas pa visu maaju, pievienotas centraalapkurei ar malkas vai granulu katlu ar kaartiigu akumulatoru. Tas buutu pats ekonomiskaakais variants apkurei. Kraasnis - nu kaut ko kamiinveidiigu vareetu uzveidot. Pats leetaakais, bet ne eertaakais - paaris triis kamiinkraasninjas, vislabaak taas praavaakaas ar gaisa cirkulaaciju. Pazinjam ir viena taada praavaa, senaa guljbaljkju atjaunotaa maajaa - pietiekot gan apaksh, gan izbuuveetajam jumta staavam.

daargais (2015-05-01 10:12)    1 manupraat, bet rekonstrueejot esosu maaju, jaacensas lai izdevumi butu mazaaki, kaa buuveejot jaunu.
Ja kraasnis ilgi tur siltumu, ir veerts tas sataisiit. Ja aarsienai ir gaisa starpa, to aizpildiit ar vermikuliitu vai kaadu citu ssiltumizoleejosu materiaalu.Uz beeniniem sapuuust ekovati un novaaakt visus viitenaugus pie sienaam, pa kuriem peles tiek augsaa. Vareetu nomainiit logus pirmaa staavaa, ja tur ir tris istabas, mazai gimenei ta ir pietiekami, bet otro staavu atstat laikam, kad buus gimenes pieaugums.

Ja kraasns ir tik laba, ka pietiek uz mainaam kurinaat paardienaas, tas noziimee, ka pastaaviigs kurinaataajs vajadziigs nav, kaa tas buutu ar metaala taupiibas kraasninu. Eertiibas labd malku var atrast iepakotu maisos, kas ir ljoti eertaak.

Paardziivoot vienu ziemas sezonu ar malkas apkuri, un tad nospriest, vai veerts likt siltumsuukni par desmit tuuktosiem, uj jaa, tad kas to finansees, meita,znots, vai juus?

Nate (2015-05-01 11:07)    1 Dārgais, jau topika sākumā pateikts, ka naudas ir gana. Tiek meklēts tikai labākais variants.
Ja tuvuma nav gāzes vada, tad protams visērtāk būs ar zemes siltumu.Krāsnis izmest, salikt siltās grīdas, nosiltināt ko nu tur vajag, logus nomainīt.

jurks (2016-05-03 10:22)      Pirmajā stāvā silto grīdu kas sildās kurinot krāsni! Sienas siltinātas, otrajā stāvā būs silti no pirmā stāva, ja labi nosiltina jumtu! Siltumsūknis ērts, bet elektrības patēriņš jūtams!

lovemedo (2016-05-18 15:44)      Vai aktuāli vēl :))), malkas katls, tas ir lētākais, un arī normālākais, protams ja ziemā aizlido uz Dominikānu, jeb Kubu sauļot dupšus, tad gan vajag meklēt, kas kurinās. Ja tomēr bez ilgām prombūtnēm, tad siltās grīdas labāk vannā, un tualetē, bet pārējā mājā pilnīgi pietiek ar radiatoriem. Lai siltās grīdas uztaisī´tu vajag gan puķiku likt uz zemes, gan blietēt stingri ar aparātu, vopščem darbietilpīgs process, radiatorus, un trubas lētāk ievilkt. Malkas katls viennozīmīgi, jo kurināt var arī ar briketēm, kuras pa ceļam var nopirkt, un modernie katli nekurinās kā plīts :))) ilgdegšanas process, vopščem, dari kā mārketingā nelecies bet dari kā visi, būs pa normālu cenu viss un nepārmaksāsi. bet palasi building.lv smelsies ideju moš kādu.

lovemedo (2016-05-18 15:45)      Ak jā bez logiem, OBLIGĀti, siltini pamatus, un māju nosiltini, tad mazbērni varēs uz grīdas maikā gulēt, nekas nenotiks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu