kā aizdedzināt briketes?

Vasarā uzstādīju mazo čuguna kamīnkrāsniņu, 30 m2 apsildīšanai. Vakar vakarā jau bija diezgan drēgns un mēģināju pakurināt briketes. Esmu nopirkusi dažas pakas "Latvijas finiera" bērza skaidu briketes. Veselu kaudzi papīru izdedzināju, kamēr tās briketes kaut drusku sāka degt. 2h laikā, kamēr es aizmigu, viņas man tikai lēnām gruzdēja. No rīta krāsnī stāvēja smukas, kantainas pelnu čupiņas. Šitā jau es ziemā nosalšu. Kā panākt, lai viņas deg un dod kārtīgu siltumu.

Lucy      manejie laukos un arī dāčā krāsnis,kamīnus parasti aizdedzina ar sveķu skaliniem,pat nekādi papīri i citi līdzekli nav vajadzīgi.
Briketes arī nedeg,kā malka,viņas plēme lēni,kas arī tā domātas uz nakti iemest.

selnija_      Paldies dievam, ka ir kur glabāt malku, citādi es sen jau būtu bankrAts. Parasti salieku krāsnī piramīdveidīgu čupiņu no papīra , kartona, kādu žagaru ielieku un malkas atgriezumi aizdegās labi. Briketes ir mēģinātas. Tās cik atceros aizdegās vēl labāk. Bet varbūt jau ir aizmirsies kā tas bija.

MaryClaire      nu, man pēc dabas nekuras. ir cilvēki, kam iekuras pat slapja malka, man nekuras arī sausa, laikam rociņas divas kreisās. nu, nekuras un viss!
bet tādiem ar divām kreisajām ir domāti mazie gāzes deglīši - baisi laba "mantiņa" - baloniņš ar gāzi [nu, kaut kas līdzīgs matu lakas flakoniņam, tikai tāda uzparikte, liekas, ka pat maināma, galā], un deglis galā - laikam jāpaskrūvē, kamēr dzird šņācam, sērkoku klāt, liesmiņa aizdegas, tuvina ieliktām briketēm, kamēr sāk gailēt, taisa ciet krāsniņu.

tiaki es gan tādu krāsniņu lietotu kā alternatīvo apkures veidu - kad nav elektrības vai kad vajag apsildīt vienu istabu. nopietni skaitās vien tad, ja ir apkures katls, kaut vai gāzes, dzīvoklī.
ņemot vērā solījumus par bargāko gadsimta ziemu, domāju, ka ir vērts padomāt par elektrisko apkuri, ja īstam apkures katlam naudas nav.
es tagad lieku dārgu, bet piemērotu manai vajadzībai. paliek kamīns, kā alternatīva.

Lucy  1   MaryClaire nu pamēgini ar sveķu malciņu,nu ir mežā tādi koki,manējie sagādā un savējiem izdala,i bez bēdu iekurināt..man tieši tāda pati problēma bijā,kā Tev nu nemācēju iekurināt,lai cik tur avīzes saliku,a ar sveķiem vēsā mierā.

MaryClaire      Lūcij, man priedes ir saudzējamie koki ... priedes vispār ir "mani" koki - neaizskaramie. tā ka aizkurināt ar sveķīšiem vienkārši būtu pret manu iedabu ;)

Lucy    1 MaryClaire Tu pat zini par ko es runāju.
Nuuu šā,kā tā meža cirtēji nocirtīs,pat citreiz nepamanīs,bet Tev 2ivi bluķīši uz visu ziemu pietiktu.Es pat savām druškām no Ziemeļvidzemes uz Kurzemi bluķīšus,ka dāvanu esmu vedusi/ir pateicīgas/

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu