Cīņa ar gliemežiem un kur nopirkt flokšus

Sveiciens dārzkopjiem!
1) sāpe ir banāla un ne pirmo gadu. Cīnos ar gliemežiem aplasot, pelnus kaisot, alū iemānot u.tml, bet šamējo tik un tā, ka mudž. Vieta specifiska. Pirms 2 gadiem man trāpījās nopirkt kaut kādu ķīmiju - zila paskata granulas, kurām pārrāpojot pāri tie mūdži reāli mira nost. Ne pagajušo gadu, ne šo neko tamlīdzīgu veikalos neesmu redzējusi. Bet varbūt ne ne visos veikalos biju. Un varbūt varat ieteikt ko līdzvērtīgu.
2) kļūstu slinkāka un gribu, lai dārzā pārsvarā ir ziemcietes. man ļoti patīk flokši, varbūt zinat ieteikt, kādā stādu audzētavā šamējos šosezon tirgo. Jelgavas tirgū 2x izgāju - nebija, Baltezera stādos, arī nepaveicās. A varbūt kādam ir plantācija un var padalīties?
Paaaldies! :)

paeglis      pagājšgad gliemežu indi tirgoja cenuklubā. man vienīgi cena nepatika. superfosāts palīdz, bet īslaicīgi. fokšiem jānovaktē salaspils botāniskā dārza gadatirgus.

Deisa      Es dobēs arī izkaisīju olu čaumalas - i zemi kaļķo, i gliemeži klāt netika. Pa puķēm gan šie dzīvojas, jo tām pa sētu tiek klāt.

sandra1111      flokšus ieaudzēju no sēklām-pirktām.ja vajag-man ir tādi indīgi rozā.
par gliemežiem-1 reizi nedēļā pļaujam mauriņu, bet ap kokiem, krūmiem ar trimmeri.ja kāds atļaujas tomēr uzčāpot uz bruģa-ielidinu grāvī, lai zin savu vietu.
bet mēs tā kopumā ņemot ar visiem mīļi sadzīvojam.

violinn      Es biju Āgenskalana tirgū, kur it kā piedāvājums pat nav dikti plašs, bet cik ir gadījies būt Centrāltirgū brīvdienās, tur pašu vellu var nopirkt.Arī flokšus.:)
Pret gliemežiem KRautā pirku vienu pūšamu līdzekli, arī cena nepatika. It kā palīdzēja, bet nav tā, ka ilglaicīgi.

uguniga_annina1970      Kad izravē dobes , var nobārstīt ar žāģu skaidām . sausām.. Viņiem pielīp tās .. pēc lietus atkal .. un augsnei tās netraucē , ja pie ravēšanas samaisās ar zemi..
Var salikt banānu mizas šur tur - gliemeži sapulcējas tur un no rīta savāc un iznīcini..
Jāēd daudz banāni ...

uguniga_annina1970    1 Bet flokšus gan tagad nevajag pārstādīt , tūliņ ziedēs . To dara visu septembri - īstais laiks ziemas puķu pārstādīšanai .. stādi vien tad , ja nopērc jau podiņos .. Flokši nav cimperlīgi , tik tiešām aug griezdamies un labi vairojas ..

mieru_tikai_mieru  1   varu padalīties - man ir čupa lieku flokšu: baltā un rozā krāsā. Brīvdienās revidēšu dobes - ja nepieteiksies, izmetīšu.

Juzefa      Depo nopērkami rozā flokši. Laikam viss vecais atkal nāk modē!
Man ir 4 krāsas, katrs zied citā laikā . Skultē.

annija005      Beta
Aug kā............!!
Vai tik gruuti saprast kas rakstiits vai teelo muļķi?!!

Bekka      Ar gliemežiem nav jācīnas, bet jānolasa.:) Kaimiņu saimniecības vistas un pīles starā par šito ēdmaņu, bet mēs dabūnam ekoloģiskās olas.Par flokšiem pabrauc brīvdiemnās pa vasarnīcu ciematiem un noskati, dabūsi stādus ,visu krāsu!:)

ruugtenaa      tā grāmatās raksta, ka ziemcietes pārstāda augustā, bet es visu mūžu visu stādu pavasarī un viss zied un krāšņi vairojas. Galvenais - neiekaltēt saknes. Man patīk dobes pārkombinēt pavasarī, jo augustā jau ogu laiks un tad citas intereses. Priecāties, par to, kas zied. Pavasarī tikai tulpes nepārstādu...:

limonija      Ja ir iespējams tikt pie kafijas biezumiem palielos daudzumos, apbārstiet ap puķu puduriem - gliemeži met līkumu(pati pārbaudīju), kaimiņiene ieteica, super!

Malvasia      Kādus flokšus gribētos? 2023-07-28 18:48

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu