Mitrums uz sienas

varbūt kāds zina atrisinājumu šai problēmai:50 gadīga skaidbetona māja,sausā tualete tik `gudri`izbūvēta,ka puse no bedres atrodas tieši zem tual.ist.,otra puse mājas ārpusē.Gadu gaitā "mitrums"pa skaidbetona sienu sūcies uz augšu, nu jau tual.ist. siena ir slapja ~ 60 cm. Ko darīt!!!!! Pēc 2-g. sola iespēju pieslēgties pilsētas kanalizācijai,tāpēc milzu pārbūvi negribas veikt.Sienu var izkalt. Varbūt bedri ,kas zem grīdas, aizbērt- bet ar ko, kas novērsīs smaku un apstādinās mitruma sūkšanos no vecās betona bedres??? un kā vispār kaut ko var pārbūvēt (piem,iztrūkstošos pamatus)atejas bedrē...:(((

joens (2005-08-30 23:26)      Sola jeb jums ir jau noslēgts līgums?

Izbūvēt normālu vaterklozetu ar izsmeļamo bedri sētā. Pēc tam no tās bedres elementāri varēs pislēgties pilsētas un pat visas valsts kanalizācijai.

joens (2005-08-31 22:26)      Šis jau arī ir lēts risinājums, domā, tas pieslēgums pilsētas kanalizācijai būs lētāk? Nepavisam nebūs.

Cik lielu jātaisa - cik šmuces pa mēnesi "saražo". Ja 6 cilvēku ģimene katru dienu 2x iet dušā un vēl 1x vannā, tad laikam neviena izsmeļamā bedre neglābs. Bet ja tikai tualete un izlietne 2 cilvēku ģimenei, tad ar standarta 3-4 m3 pietiks.

Esošās sienas hidroizolācija noteiksi nemaksās lētāk, kā bedres izbūve. Vēl - tā izsmeļamā bedre zem mājas NAV domāta vaterklozetam, bet tikai sausajai brillei.

Maverick (2005-09-01 16:20)      Nu pirmkārt, tas viss kopā nebūs lēts risinājums, uz kādu tūkstoti - diviem velk.

Sāc ar to, ka uztaisi izsmeļamo bedri (var vai nu no betona salikt ("Lugaži" tādas ražo) vai arī nopirkt gatavu plastmasas (bet tā ir krietni dārgāka). Tad uzliec normālu WC.

Veco bedri laikam vislabāk būtu aizliet ar betonu (pirms tam gan iespēju robežās visus sūdus izsūcot ar speciālu mašīnu). Ielietais betons arī kompensēs tajā vietā neesošos pamatus.

Nu un tad visbeidzot var ķerties pie sienas - vai nu sapuvušo gabalu vispār izņemt un iemūrēt ko jaunu vietā, vai arī mēģināt izžāvēt veco. Tikai tad, kad pamats ir izžuvis, to var špaktelēt un krāsot.

Maverick (2005-09-01 16:21)      P.S. Hidroizolāciju ptrotams vajadzētu, tādā pašā līmenī, kā visai pārējai mājai.

sleepotajs (2005-09-16 17:16)      Pret smaku var ciiniities iemetot shmucee tabletiiti sausajaam atejaam.Saturs arii kljuus krietni mazaaks.Maksaa 1 Ls,darbojas 4-6 meen.Izplata firma P2000.

Līdzīgi jautājumi
Sienas - krasot vai limet tapetes (14 atbildes)Mitruma savaceji telpas (19 atbildes)Plaisa garazas siena! (12 atbildes)Sienas mitruma izolacija (6 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu