Mehāniskais laika relejs.

Mehāniskais laika relejs.Vai tiešām tas ieekonomē elektrību? Piemēram boilerim, uc. ierīcēm?

anis      Nu ja! Bildē ir elektromehānisks laika relejs,kurš pats arī patērē elektroenerģiju...
Bet par boilera patēriņa ekonomiju-lielākais ieguvums varētu būt no samazinātas temperatūras.
Jo zemāka ,jo mazāki zudumi.

vilx    1 Piekrītu Anis par caurplūdes sildītāju - no ekonomijas viedokļa visam liek kloķi. Bet viņam ir nepieciešama ievērojama jauda. Ja ir "parastais" pieslēgums, nepavilks.

Liekā naudiņa tiek tērēta no tā, ka boileris atdziest, un jo temperatūru starpība lielāka, jo straujāk boileris dziest. Atslēgt boileri pa dienu vai nakti uz dažām stundām, nu nesaskatu tur vairāk par pāris centiem mēnesī. Varbūt vienīgi ieslēgt nepieciešamo laiku pirms mazgāšanās, nu cik nu boileris liels un to laiku vajag - 1-3 stundas, un kad uzsilst, izslēgt. Pārējā laikā dzīvot ar remdenu čurūdentiņu, nu tad ekonomija varētu sanākt paliela, bet boileris pats gan tādā režīmā ilgi nekalpos.

Lewis  1   Man tāds stāv boilerim. Pareizi saregulējot, atbilstoši karstā ūdens tērēšanas paradumiem, man ietaupījums elektrībai ir ~ 25%.

pavians    2 ekonomija var sanākt tad ja boileri lieto ļoti reti. bet ikdienā ekonomija būs ja nogriezīs zemākus grādus, un notīris teni no kaļķa rūsas nosēdumiem :)

anis      Kadi parametri bija un tagad ir? Un paradumi?

vilx      Vislielākā ekonomija būs, ja nelietos karsto ūdeni vispār.

Gaidīšanas režīmā, tobiš visu laiku ieslēgts bet ūdeni netērējam vispār, boileris mēnesī notērēs max 10Eiro. Nu nekādi nesāks vairāk par 2kW dienā, nekādi. Un tā ir tā summa, kuru varam samazināt ar ārā/iekšā slēgāšanu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu