Dārza kailgliemezis.

Lūdzu Jūsu padomu cīņai ar dārza kailgliemezi: efektīgākais veids, lai šo nelūgto piemājas dārza apetelīgo iekarotāju kopā ar visu viņa negausīgo karapulku, uz visiem laikiem iztriektu no dārza?

slieks (2015-03-29 21:09)      Līdz šim nekas tā īsti nav līdzējis...Nedrīkst dārzā būt biezi saauguši puķu puduri, jāizvairās no augiem, kas gliemjiem īpaši garšo (piem. samtenes). Ēnainās un mitrās vietās nestādīt augus ar biezām, uz zemi gulošām lapām. Un lasīt viņus pēc katra lietutiņa. Iesaka nolikt mitrās vietās uz zemes metāla vai stikla plāksnes, tad viņu tur sačupojas apakšā un ir vieglāk aizvākt. Kad daudz maz biju savas dobes saglābusi, sapratu, ka no kaimiņiem lien iekšā no jauna, tad metru platumā gar žogu uzraku, izravēju un neko nestādu, dažreiz pelnus paberu. Nu tik traki vairs nav.

erucanob (2015-03-30 11:33)      Tik neaizmirsti to izdarīt kilometra vai 2 rādiusā, citādi drīz Tevi apciemos kaimiņos dzīvojošie.

langstinsh (2015-03-30 12:14)      Paņem vienā rokā gliemezi,ar otru uzber tučcc vara vitriolu/zils/
Kāda bauda par putošanu@
Dārzā uzmanīgi-nenodedzini!

Luusila (2015-03-30 18:35)      Piep, man žēl teikt, bet es cīnos joprojām. Manas platības ir pārāk lielas, lai regulāri tās nolasītu, ņemot vērā, ka uz 1 kvadrātmetru es reiz pēc lietus nolasīju 40 kaitēkļu. Esmu ņēmusi "pansijā" pīles, bet tās tiešām appļūta visu pasauli, un debešķīgi izrubina no dobēm jaunos burkāniņus... Zem zemenēm esmu klājusi skujas, nesot no meža maisu maisus,- arī palīdz. Pelni palīdz līdz pirmajam lietiņam. Ja lietotu indes, tad man vajadzētu kādu cisternu...Pīles (kas tev neder) bija visiedarbīgākais līdzeklis, bet nu tad vajag ganu klāt. Tā ir riktīga sērga, tie gliemji.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu