Lūdzu padalieties ar pieredzi daudzzīvokļu māju renovēšanas jomā!

Tātad - ļoti gribētu zināt konkrētu pieredzi. Kādi ir noteikumi bijuši, kādas bijušas aptuvenās summas uz dziivokli vai kvadrātmetru. Lieta tāda, ka ir piedāvājums - firma par saviem līdzekļiem renovē, bet turpmākos 20 gadus iedzīvotāji maksā par siltumu par tādu pat piegādātā siltuma apjomu kā pirms renovācijas. Ierēķinot, protams, neizbēgamo cenu kāpumu. Cilvēki iegūst labi nosiltinātu māju ar atjaunotu fasādi un cauruļvadu komunikācijām, visas ēkas siltināšanu, nedaudz mazākus, par apm. 1/3, apsaimniekošanas izdevumus. Pēc 20 gadiem beidzās garantija un sākās ieguvums - mazākas apkures izmaksas. Cena ir apm. 4000ls no dzīvokļa. Pēc manām domām - diezgan spēcīgs uzmetiens, tos 4000ls samērā mierīgi varētu nomaksāt bankai 5 gadu laikā, kaut vai uzreiz, kam nauda pa rokai! To, ka man 20 gadi ir pārāk garš termiņš - neatgādiniet, saprotu:)

HRDS      snamlet... Tava maaja ir Riigaa? cik dziivoklju ir tajaa maajaa... manaa majaa 2 gadi tek jumts un apsaimniekotaajs uzpljauj uz visu un vari skriet kaut ar pieri sienaa...! Tevi pieree neviens nenjem jo maaja ir maza un iedziivotaaju maz...!!!

snamlet      HRDS...1. mana māja ir Jelgavā; 2. mājai ir 75 dzīvokļi un 4 kāpņu telpās ir tikai 3-4 istabu dzīvokļi; 3. mūsu māja ir celta padomju laikos un arī tecēja jumts un regulāri plīsa caurules un visādas citas problēmas; 4. mums piedāvāja jau sen šo projektu, bet atteicāmies, jo nezinājām ko tas nozīmē, līdz sākām nopietni domāt, ko darīt; 5. mājas renovācijai nepiekrita tikai viens dzīvoklis...var jau kurnēt, lamāt citus, bet nekas labāks jau nepaliks, tāpēc bijām vienoti; 6. tagad visai mājai ir nomainīti arī logi, radiatori dzīvokļos, kuriem bija vecie...arī dzīvokļos apkures sistēma ir nomainīta...VISAS caurules ir nomainītas; 7. kaimiņos 22 dzīvokļu māja arī gatavojas renovēt. Vissvarīgākais ir iedzīvotāju VĒLĒŠANĀS ko darīt! un jādara ir tagad, jo līdz jūlijam ir jāpiesaka māja uz renovēšanu un jāizdara mājas energoaudits. Ja par aukstākajiem ziemas mēnešiem bija jāmaksā par siltumu 64-66 Ls, tad domāju tas ir tā vērts! var atbraukt paskatīties...

Zeltiite  1 1 Ja gribi reāli samazināt izmaksas, pats nopērc zemi Pierīgā vai Rīgā un tur uzcel māju, izvēloties energoefektīvus risinājumus. Vēlams pie autoceļiem, lai bērni var nokļūt uz skolu paši. Nevis filozofē ka 20 gados varbūt atmaksāsies veco cauruļu nomaiņa ;D - neskatoties, ka pēc šī laika perioda būtu jāmaina atkal. Mums ir Baltijas garākā māja, kas veiksmīgi pasūta visus renovāciju pieteicējus. Piemēram, nomainīt logus neapkurināmās trepju telpās, ja esošie vēl vietās.

joens      InteresanC pasākums ... neuztveru, kāds sakars siltuma ražotājam ar ēkas siltināšanu. Bet, ja darbojas starpnieks, tad zēni atraduši pavisam nesliktu veidu, kā 20 gadus gūt garantētu peļņu. Pavisam legāli.

3teevadeels      Dzirdēju, ka Iļģuciema 467.sērijas mājās par līdzīgiem darbiņiem prasa ap 2000ls no dzīvokļa. Bet tas tā, dzīvokļi dažādi, iespējams..
Cilvēki mīļie, esiet prātīgi! Renovācija ir laba un apsveicama lieta, bet saprotiet, ka visiem citiem, izņemot dzīvokļu īpašniekus, tas ir tikai un vienīgi bizness. Kur galvenais ir peļņa. Ēku renovēšanā ir ne tikai pozitīva, bet arī negatīva pieredze, pastudējiet Liepājas piemēru. Ja reiz izšķirties par 2000-4000ls ieguldījumiem, tad pārliecībai būtu jābūt pamatīgai. Uz būvfirmu darba kvalitāti varat necerēt, tādas nav. Nekad neuzzināsiet, cik jautrus apakšuzņēmējus projekta attīstītājs piesaistīs.. Nupat nejauši uzdūros raksturīgam šo darboņu stilam - http://www.ss.lv/msg/lv/work/are-required/builder/jpddb.html . Tāpēc atslēgas figūra šajā procesā ir būvuzraugs, kurš pārzin celtniecības virtuvi, un kuram VAR uzticēties. Ja nebūs cilvēka, kurš skatās uz nagiem visiem ierāvējiem, un kuram būtu tiesības kontrolēt naudas plūsmu pa posmiem, nepieļaujot nekvalitatīvu, projektam, būvnormatīviem un ražotāja ieteikumiem neatbilstošu darbu veikšanu, tad jūsu naudiņa piebiedrosies bankas Baltija, Krājbankas un citu lohu cerību kraham. Doma, ka kāds jūsu vietā sagādās zelta pili, ir absurda, jārīkojas tikai pašiem, viss jāorganizē un jākontrolē pašiem... Ja īpašnieku vidū nav pārstāvju, kuri tīri fiziski gribētu un spētu ar to nodarboties, tad neko, vai nu maksāt pa vecam, vai riskēt pazaudēt jau esošo komfortu.

Als40  1   Viens bijušais kolēģis aktīvi ņemas šajā lauciņā https://www.facebook.com/GreenerEnergylv 2014-01-29

stagis    1 Es par renovēšanu samaksāju uzreiz un rēķini ir 1,5 reiz mazāki..... 2015-07-21

Undiine      Man pēc renovācijas, viss slikti... Pelē stūris, kredīts 85 e uz visu dzīvokli 17000,apkure ir mega dārga, jo alokatori, tiklīdz kaimiņi ne pieslēdzas, ir vienības cena 2, 3 e... Sildos ar elektrisko sildītāju, tik uz brīdi atgriežu un tad jau 130 e 2024-02-16 21:25

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu