Aprikozes un persiki dārzos Latvijā

Aprikozes un persiki dārzos LatvijāKāda ir pieredze ar aprikozēm un persikiem dārzā? Interesē personiska pieredze. Zinu, ka teorētiski aug, kokaudzētavas pārdod un apgalvo, ka augot, vēlama silta vieta, aprikozēm vairāki koki, utt.
Tātad kādam ir persiks vai aprikoze darzā? Kurš LV reģions, cik bieži nosalst, vai ražo un kāda augļu kvalitāte? Šķirne, ja ir zināma?

Tessa  3 1 silta vieta LV? nu nez.tiem kokiem tak ir vajadziigs citadaks klimats.iespejams,kadu vasaru k-kas sanaks,bet es neticu,ka selekcionari uzchiniija ko tadu,kas te razhotu ko liidziigu dienvidu kokiem.
un tas attiecas uz visu,vnk dienvidos viss garsho savadak.
man aug liela viinoga.garda.bet tuvu nestav nevienam no tam,kuras aug manas omas pagalma Ziemeljkaukaza.

Eneile      Gadus atpakaļ bija aprikoze, pamanījās izaugt par lielu koku un dot daudz un garšīgus augļus. Gala beigās nosala. Turpmākie mēģinājumi atkal ievies, diemžēl, sanākuši neveiksmīgi. Kociņi godprātīgi nosala. Bet nu šajā ziemā principā ļoti daudzi koki izsala un apsala. Tepat, netālu no Rīgas uz Zemgales pusi.

MaryClaire  1 1 silta vieta - domāta nokalnes dienvidu puse. pie manis, iespējams, ka neaugs. toties pusaudža vecumā biju ciemos pierīgā [liekas, carnikava] un mani vienkārši pārsteidza ražojošs aprikozu koks. mēs ar brālēnu kā traki ņēmāmies ap to koku, pēc tam dabūjām pa mizu ... tad pirmo reizi redzēju, ka tāds brīnums aug latvijas dārzos.

zity      Maniem krustvecākiem Priekuļos (krusttēvs selekcionārs) aprikozes pie mājas auga gadus 20, pēc tam laikam kādā aukstā ziemā tomēr nosala. Bet bērnībā es katru vasaru tur dzīvojos un ēdu aprikozes. Neteikšu, ka bija tik lielas un garšīgas, kā tirgū nopērkamās, bet tik un tā garšīgas. Persiku koku arī viņi bija iestādījuši, bet tas izturēja vien pāris ziemas. Nosala.
Jā, un aprikozēm tiešām jābūt vairākām, lai tie koki var savstarpēji apputeksnēties ziedēšanas laikā.

Tessa      nu,ja savam vajadziibam,es nedomatu-stadiitu.bet bidiit businesu es nerisketu.

Arma      Kurzemē nav īpašu problēmu - kaimiņam aprikozes aug griezdamās. Tik jāpērk vietējās kokaudzētavās, jo tie kociņi mūsu klimatam vairāk piemēroti.

EliiLi      Par aprikozēm. Cesvaine it kā neskaitās pēc klimata ļoti piemērota, bet aug. Tikai neražo katru gadu. Protams, ka auglīši atšķiras - ir iezaļgani, ne tik saldi.

EliiLi      O jā, un vienam paziņam Jūrmalā aug persiku koks. Garšīgi augļi- nu jau gadus padsmit, man šķiet.

Arma      Hm, bet ja Vidzemē vīnogas aug, tad varbūt aprikozes arī izdzīvos.

Eneile      Pirku Jelgavā, tad, kad tur stādu gadatirgus, bet šķirnes gan neatceros.

lasminaxxl      Man jau daudz gadus aug vīnogas , arbūzus un melones esmu izmēģinājusi , aprikozes gan ne ..
Riskēt var vienmēr .. lai veicas!

fernfahrer      Persiku koku aizvakar apskatīju Rostokā, augļi gan praktiski visi jau zemē- gatavi un tie daži, tulīt mazākajā vējā nokritīs. Rostoka gan nav Latvija, bet mani šī koka augšana arī te ieinteresēja un jāsaka, ka tas aug starp lieliem angāriem un zināmā veidā aizvējā. Par cik tā ir uzņēmumu teritorija, tad jādomā, ka neviens ar viņu neauklējās, aug savā vaļā./.. Turpat blakus ir par viņu lielāka ābele, kura gandrīz to nosedz un vēl 3m tālāk kaut kāds lielais koks.

stardust      Es daudz nedomātu, precīzāk, jau ir iestādīts. Dzirdēts gana, ka labi aug, tikai aprikozēm noteikti bija jābūt vismaz pārī.

Helga_13    1 Manā dārzā ļoti labi aug un ražo persiki- augļi ir lieli, sulīgi un garšīgi. Aprikozes, diemžēl, regulāri saslimst vai kāda no divām nosalst. Augļi vēl nav bijuši. Dzīvoju pierīgā.
p.s. Aprikozes ir ļoti "audzelīgas", bet arī dikti slimīgas. Slimības tās pašas, kuras bumbierēm, tādēļ, dorši vien, prātīgāk būtu stādīt tālāk bumbieres un aprikozes.

p_p    1 2 reizes mēģinājām audzēt aprikozes savā pieTukuma fazendā, abas reizes nosala pirms tikām pie ražas.

vineta30      Man tantei Tukumā bija 7 gadus persiks -bet šogad pavasarī trāpīja kailsals-un izsala.UN manai draudzenei Ventspilī bija arī kādus 6 gadus persiks-divus gadus arī es dabūju pagaršot pa persikam-bija sulīgāki nekā veikalā/varbūt ne tik dikti saldi,bet tas jau no šķirnes atkarīgs/.Viņa gan katru pavasari dikti auklējās ar viņu-tīstīja agroplēvēs.Šogad pavasarī uznāca dullums pārstādīt-un-persiks pateica-tas man neder-neieauga vairāk...Bet viņa teica,pirkšot un stādīšot vēl.

mojitoo      Persiks auga labi,bet metas visu laiku slimības.Beigās nācās iznīcināt,bet aprikozes pie mums aug labi,arī kaimiņam jau no padomju laikiem aug,tāda raža,ka nav kur kāju nolikt.Jāstāda obligāti,visaulainākajā vietā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu