Pārvākties vai nepārvākties?

Šobrīd īrēju lētu (65+komunālie) un attiecīgi nabadzīgi iekārtotu divistabu dzīvokli ne pārāk labā vietā. Saimniece ir Ulmaņlaika kundzīte, kas ir kategoriski pret jebkādiem remontiem. Tagad ir iespēja pārvākties uz stipri labāku dzīvokli, ar zaļu pagalmiņu, kas pieder tikai konkrētajam dzīvoklim, kapitālo remontu, apsardzi un citiem bonusiem, arī namīpašnieks ir labi pazīstams, tajā mājā cilvēki dzīvo ilgus gadus un māja tiek labi kopta, bet arī maksā šis dzīvoklis 4x vairāk. No savas algas to varu atļauties, bet starpība vienalga būs ievērojama. Ko darīt- dzīvot lētā dzīvoklī, kur kauns aicināt ciemiņus, vai tādā, kurā ļoti patiktu, bet kurā dzīvojot nāktos vairāk taupīt. Piebildīšu, ka vide, kurā uzturos man, principā, ir svarīga un ticu, ka labākā mājā dzīvojot celsies dzīves līmenis un vienkārši būs labāka sajūta. Ko darīt- dzīvot sev, vai taupīt naudu?

neiet      Noteikti parvakties.Ko dod dzivosana buceni,ja lidzekli atlauj ekstras.

Vikinja      jozolsen - super komentārs!

cita_B2      ir taču vēl citi varianti. tikai jāpameklē. vari pārvākties uz divreiz dārgāku un attiecīgi šai cenai atbilsoši arī labāku visādā ziņā.

Moonlight_shadow      Nevajag jau kosmosu, lai iekartotu mājīgi telpas:) Tas tā, ja paliec, kur esi. Pat ja remontēt neļauj, eksistē gaismekļi, tekstīlijas un dekorelementi ar kuriem var panākt visai daudz efektus, kas novērstu defektus:)
Draugi naak apciemot Tevi un... viņiem būs gluži vienalga, ka īrētais dzīvoklis nav pēdējā kliedziena modes paraugs:)
Komforts, nešaubīgi, ir laba lieta:) Bet,īrētā dzīvoklī nekad nebūsi kā mājās. Tad, kāpēc pārmaksāt? Sakrāj un, patiešām, kā Jozo teica - tiec pie savam mājām, kas ikmēnesi maksās šo pašu summu, ar piebildi - jaunajā projektā.

JurisK      4x vairāk - tas ir par traku, tur jau gandrīz 300lašu aizies! Nedomāju, ka tas ir piemērots variants jaunai meitenei, pat ja alga ap 1000 vai vairāk. Ak jā - dzīves līmenis no tā nevis celsies, bet kritīsies. Pameklē, ir daudz normālāki vaianti. Pazīstams īrē plašu, izremontētu vienistabas dzīvokli, liela virtuve ar visu iekārtu, veļasmašīna, protams. Visas ērtības. Maksā saimniekam 150ls, kur ir iekšā visi komunālie, izņemot elektrību un gāzi. Dzīvoklis tiešām jauks, gan ne centrā, bet samērā klusā ielā VEF rajonā.

Dzhokonda      ŠIE divi nav vienīgie varianti piedāvājumos. Var atrast un izvēlēties kaut ko pa vidu-dzīvokli ar remontu labākā vietā, bet ne par tik dārgu cenu kā 260Ls/mēn+kom. maks. Beigu galā, ja var īrēt par tik lielu naudu-tad jau labāk nopirkt kredītā jau remontētu jeb izremontēt pēc savas gaumes-un tas tos Ls 260 mierīgi novirzīt kredīta maksājumam-tas pat kamēr ir zemas dzīvokļu cenas ir izdevīgāk-kā dārgi īrēt un atdot naudu izīrētājam.....

Palomino      Es nepārvāktos, bet to ietaupīto saliktu palēnām kaudzē savam dzīvoklim vai kam citam (ekskursija uz Austrāliju, Āfriku, Brazīliju). 3x65x12=195x12=2340, nav slikti iekrājumi gada laikā, nē?!
P.S. Runā, ka otrais dižķibeles vilnis esot sācies...

Lenella      Palomino (2011-11-20 08:38) viedoklis
Pievienojos!

Es jau labāk izvēlētos dzīvot sliktākā dzīvoklī un kaut kur aizbraukt, iziet ārpus mājas, kaut ko nopirkt par to naudu, nekā sēdēt smukā dzīvoklī un taupīt uz visu to... Dzīvo atbilsotši saviem līdzekļiem un radi iespējas, lai dzīvotu labāk ar tiem saviem brīvajiem līdzekļiem, kurus šobrīd vari ietaupīt. Un nav ko tādus ciemiņus aicināt, kurus kauns aicināt, draugi sapratīs, bet tie, kas nesapratīs, vai nav vienalga? :)

sheet      kapēc jāuzdod jautājumi par notikumiem, kuru nav? doma kāda?

tiritomba_a      a dzīvojam taču tikai vienreiz. ne?
es noteikti par cilvēku izveidotu viedokli, zinot kur viņš dzīvo un kā viņš dzīvo. un ne jau pieticībai ar to kaut kāds sakars.

SweetPoison      Tu dzīvo, lai dzīvotu vai dzīvo, lai pelnītu?

Tu jau pati labkā zini, kas tevi ir vajadzīgs:) apsver visu un vienkārši izdari izvēli :) Lai veicas!
2012-02-22

ksenija123      Nu nezinu.Ja tu varesi visus rekinus nomaksat un pectam lidz nakamajai algai normali dzivot,tad vari parvakties uz turieni. 2014-04-29

remboss      Domāju, ka to naudiņu ko atdosi par dārgo īri vari sev pašai kā sievietei atļauties nopirkt.Vēl jautājums, ja tas dzīvoklis ir bez ūdens un labierīcibām tad protams draugu, draugus atvest uz tādu būs kauns. Ja viss tas ir, domāju nav īpaši jāiespringst. Galu galā ar draugiem, draugu var tikties pie kāda kuram nav iebildumu par patusēšanu. Ar draugu ja ir stabils un uzticīgs tad lai padomā viņš par ērtībām kur jums kopā divatā būt. Un ja tas labi pazīstamais ir labi pazīstams kāpēc savai labai paziņai nevar īrēt par mazāku summu? Vismaz es kā vīrietis tā izdarītu bez kādām citām papildus prasībām. 2015-02-05

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu