Kura gurķu šķirne būtu vispiemērotākā konservēšanai?
akoko (2011-03-30 09:09)
īstenībā atšķirības nav( vismaz es tā uzskatu)
es parasti iesēju vairākas šķirnes(jo daudzām šķirnēm uzmetas slimības, un tad var palikt arī bez gurķiem), un tad tos visus gurķīšus bāžu vienā burciņā, jo mazāki gurķīši jo ziemā garšīgāki ir.
vnkdieviete (2011-03-30 15:03) Viesojoties pie kādas paziņa smaša nogaršoju arī gurķīšus - tiešam bija tik garšīgi, ka pajautāju recepti. Viņa teica, ka nejau receptē noslēpums , bet sķirnē. Viņa vienmēŗ pērkot PIONER Pati joak pēc arī pamēģināju tos un tiešām gardāki šķita.
senga (2012-05-11 22:45) Man šķiert,ka diži neatšķiras garša,protams ir nianses,Bet svarīgi ka iemarinē gurķīšus,kāda marināde,garšvielas,ko pievieno.
xxx3x (2019-02-04 06:36) Un galvenais,lai būtu kraukšķīgi,nepārkarsēt...Es lietoju veikalā nopērkamas garšvielu maisījumu "Gurķu marinēšanai" vienu deserta karoti uz 0,8 burku,dažus smaržīgos piparus un arī melnos piparus,2 ēdamkarotes 9% etiķi.Visu salieku burkās.Uzvāru ūdeni un uz 1 litru ūdens 2 ēdam karotes sāls untāpat arī cukurs.Tad tajā apsildu gurķīšus,tad burkā iekšā,vēlreiz uzvāru un leju virsū,burkas ciet un augšupēdu,tad sasedzu lai atdziest lēnām un uz pagrabu.Tik apsildot - nepārkarsēt. Lai labi garšo!