Kūpinājumi

Kūpinājumi - jautājumi un diskusijas

Kā būvēt vistu/zivju kūpinātavu? (4)
Kā lai labāk uzbūvē vistu/zivju kūpinātavu?! Ir kāda i-neta adrese ar padomiem,paraugiem?Es neatradu... Paldies!
Galvenais, lai truba, kas iziet uz malkas bedri, nav par īsu. Tā var visu parikti nosvilināt. Painteresējies Pārtikas un veterinārajā dienestā-kādas ir sanitārās prasības /ja kūpināsi pārdošanai/ Galvenais lai truba no kurtuves uz kupinatavu butu neliela slipuma (kupinatava augstak), lai nodrosinatu labu vilkmi. http://www.tvnet.lv/majas/diy/artic le.php?id=24579

Un vēl vesela kaudze norāžu uz vienu pašu atslēgvārdu "kūpinātava" goglē. Šī bija pati pirmā.
··· Kūpinājumi: Kā būvēt vistu/zivju ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Cik ilgi bez ledusskapja var glabāt kūpinātu vistu, lai viņa nesabojātos? (13)
Vēlme aizvest uz eksotisku valsti un nevēlos noindēt vietējos. Varbūt kādu īpašu iepakojumu?
Ja pats,vai zināms cilvēks kūpinājis,tad var mēģināt. Veikalā pirktie kūpinājumi tikai izskatās pēc kūpinātiem. Vispirms uzzini, vai tajā "eksotiskajā" valstī drīkst ievest gaļu. tici man, vinni nenoveertees. Dzīvai vajadzēs vēl "stingrākus"papīrus...Bet ja ļauj ievest kūpinātu gaļu/putnus-stingri dūmotu,vakuuma pakā. Man vienkārši kūpināta,vēsā laikā ir mēnesi stāvējusi,bez nekā.
Kā tad senāk? Tad arī sāls bija dārgs prieks.
Ja vedïsi ledussomă..un temperatůra büs2-6 C..tad lïdz realizăc. beigu termiņam. ··· Kūpinājumi: Cik ilgi bez ledusskapja var ... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Kūpināti gaļas produkti, kā atšķirt, dabīgi, vai ķīmiski kūpināti? (19)
Pēdējā gadā, esmu diezgan bieži iegrābies ar "kūpinātiem"gaļas produktiem... Veikalā, kad pērc, kūpināta gaļa..., vai mednieku desiņas..., tikai pēc tam, kad ēdu..., saprotu, ka esmu iegrābies..., es zinu, kā garšo, ...
Hmm... Pareklamēšu savas draudzenes ģimenes gatavotos kūpinājumus. Kalnciema tirdziņā ik sestdienu un visos lielākajos LV tirgos meklējiet stendu, telti ar reklāmas uzrakstu " Pūku priedītes". Perfekta cūkgaļa un visgardākais cauraudzītis. Viņi visu dara paši: sāla, kūpina ar malciņu un kūpinājuma garša neliks Jums vilties. Un gaļa ir LV nevis ievestā. Starp citu -vecākas kundzītes to pagaršojot cauraudzīti saka, ka tā esot viņu bērnības garša.. A tiem melnā "kūpinājuma" piekritējiem teikšu ka tas nu nav nekāds kūpinajums. Tur virsū ir vairām sodrēji un darva nekā privātmājas skurstenī, un to visu cilvēki ar sajūsmu ēd :D Otra lieta uz kuru vajag vērst uzmanību ir kautkas līdzīgs "ādai" uz gaļas vietās kur tai nevajadzētu būt un apakšā ūdeņaina gaļa. Tur gan racionalizatori ir pastrādājuši godam. Sadzen ūdeni gaļā un tad aukstā temperatūrā uzrauj to "plēvi" lai ūdens neiet laukā. Un tad pārdod to ūdeni par gaļas cenu.
Normāli kupinātam ir jābūt brūnam un ar iztreiktu smaržu un bez lieka ūdens produktā.
Melnā krāsā ir kvēpi, ne par velti eiropa gribēja aizliegt to gaļas kvepināsanu, bet bāliņi tā kauca, tā kauca ka bizness neies un tās "tradīcijas".
Edg,pats tu esi kvēps.Tas tumšums vai melnums saucās benzopirēns,un maizes garozā viņa ir vairāk nekā gaļā,ja kas. Aizliegt gribēja tāpēc ,ka Eiropā ir uzbliezta milzīga rūpnīca ,kur ražo visas tās ķīmijas gaļas pārstraidei ,dabīgi kūpinot nav vienkārši iekļauties ES noteiktajās normās, tad ir jāizmanto JurisK pieminētais dūmu koncentrāts.Un neveins uz labaratoriju nenesīs, tās analīzes maksā pie 100 eiro katrs paraudziņš. Kūpini pats,tad zināsi kā garšo,bet gaļu arī vajag audzēt pašam ar ekoloģisku barību ne ar to kombikormu ko var dabūt. Gaļu vispār nevajag ēst. Lopus baro ar antibiotikām un tas ir kaitīgi. Vakar dzirdēju,ka kaut kur Amerikā atklāts jauns vēdera vīruss kas ir imūns pret visām antibiotikām.Speciālisti saka, ka tas ir tāpēc, ka lopus baro ar antibiotikām lai ātrak aug un mēs to ēdam. Ārprāts!Ja antibiotikas vairs nepalīdzēs, cilveku rasei būs grūti izdzīvot.Neindēsim vismaz sevi. ··· Kūpinājumi: Kūpināti gaļas produkti, kā ... lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Iesakiet marinādi vistu kūpināšanai (4)
Gribu kūpināt vistas.Lūdzu iesakiet pārbaudītu marinādes recepti.
etiķa esence,kadiķogas melnie pipari,sāls,cukurs,zaļā paprika,ķiploki.
marinē 12 stundas ,žāvējot pārlej ar marinādi,gatavas var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
0.500 sals,5 litri udens,150 gr cukurs,150 ml esence,25 gb pipari,10 gd smarzigie pipari,5 gb krustnaglinas,5 gb lauru lapas,800 gr kiploki skelites,marinadi uzvara atdzese,lej virsu vistam,ar so marinadi pietiek 4 vistam ( vistas atverta veida un marinade tur 12 - 24 stundam ja ilgak baigi stipras sanak.:DSupeer!!!!!!! proporcijas nepateikšu,lieku ļoti daudz garšvielas,vasarā arī zaļumus,dilles,pētersīļus,selērijas,baziliku+ sāls,cukurs,etikis,citrons
kā kuru reizi,citreiz ar ķiplokiem marināde,citreiz ar daudz,daudz sīpoliem,vienu vai otru,abus ne un abos gadijumos sanāk perfekti garšīgi,lieku arī klāt sinepes un ļoti asu garšvielu,kura atvesta no Bulgārijas.
Ekspementē,nekas nebūs greizi,būs garšīgi.
Lai izdodās!!!
Manuprāt marināde bojā garšu.. Lietoju ar brūkleņu mērci.. Vesch! ··· Kūpinājumi: Iesakiet marinādi vistu ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kūpinātas mājas desas (8)
Kā gatavot kūpinātas mājas desas?
undine -
1. un svarīgākais ir atrisināt žāvētavas jautājumu. t.i. iekārot attiecīgu vietu, kur tiks desas kūpinātas vai žāvētas. patiesībā tā ir gluži vienkārša uzparikte, sadabū tik kādu veci, kas varētu Tev to uzmtināt un viss notiekās ;)
un tālāk speciālo desu pildīšanas uzgali vajag gaļmašīnai.
zarniņas var nopirkt Maksimā, kur pildīt malto gaļu iekšā.
desa faktiski jau ir - maltā gaļa + ķimenes, pipari, sāls, citas garšvielas un viss.

kad nemaltaq gaļa sagatavota ar garšvielām jau kopā, zarniņas uzmauc uz uzgali un maļ saturu iekšā. i viss - žāvē ar alkšņa malku vislabāk.
Tikai nevajag tās zarniņas blīvi piepildīt-pārplīsīs. Cūkgaļa apmēram 5 kg liesas gaļas, 3 kg speķa,4 daiviņas ķiploka, sāls pēc garšas, 20 g ķimenes, 5 g kaltētas diļļu, 5 g kaltētu pētersīļu, šķipstiņa koriandra, pustējkarote maltu melno piparu, naža gals maltu lauru lapu, 100 g šņabja.Gaļu var malt vai smalki sagriezt.Pilda zarniņās.Žāvē kā Pele teica ar alkšņa malku jaucot sauso ar slapjo, kādas 30 min pirms beigšanas var ielikt kadiņa zarus garšas uzlabošanai. Nu vienkārši ja ir mājas desa un ir kur kūpināt.Jeb vajag desas recepti? lai desas nesanāktu sausas, drupenas, gaļai jābūt treknumiņam klāt.
un tālāk, kā jau teicu - garšvielas samet klāt, kādas gribas.

nu reku, kkas atradās, iemet aci konkrētākā receptūrā ;) http://virtuve.calis.lv/receptes/uzkodas/dazadas-uzkodas/pasta
isita-desa/
··· Kūpinājumi: Kūpinātas mājas desas lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010