Gurķi
Gurķi - jautājumi un diskusijas
Lapas ir paredzētas lai augs elpotu un uzņemtu visu ko tam vajag uzņemt caur lapām, lapas nogriež tad kad tās ir beigušas savu funkciju un maina krāsu. Arī tad ja esat saaudzējuši ar pārmērīgu mēslošanu daudz lapu tās var paretināt, kaut vai no vidus ja ir tāda vajadzība. Gurkjiem praktiski nee, tomaatiem jaaskataas - paaraak daudz atvashu un lapu var buut kaitiigi, ja slikta saknju sisteema. Taapeec tomaati jaastaada dzilji, veel labaak - guljus. Tad praktiski nekas nebuus jaagriezh, ja meeslojums pareizaa daudzumaa un kvalitaatee. Kad tomāti sāk ziedēt, tad apgriežu lapas, pēdējo atstājot zem pirmajiem ziediem, no apakšgala. paduses var jau laicīgāk izkniebt. Vēl es piesienu, lai tad, kad sāk tomāti aizmesties, nenolūzt. ··· Gurķi: Vai tomātu un gurķu lapas ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Kur meklēt info par lauku gurķu audzēšanu? (7)
Tā kā šeit nav sadaļas dārzkopjiem, rakstu šeit. Meklēju informāciju par lauku gurķu audzēšanu. Kāda augsne šamējiem patīk. Kāds pH līmenis nepieciešams zemei, lai tie labāk ražotu, utt.
Tā kā šeit nav sadaļas dārzkopjiem, rakstu šeit. Meklēju informāciju par lauku gurķu audzēšanu. Kāda augsne šamējiem patīk. Kāds pH līmenis nepieciešams zemei, lai tie labāk ražotu, utt.
http://www.cucumbergrowingtips.com/
pēc autoes vecuma spriežot angliski vajadzētu lieliski saprast,
vai lv
http://lejkanna.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=249&Itemid=114 Ko tur daudz izpētīsi:) sēj tik zemē,kas labi sairdināta,netaisi augstas vagas,lai neizkalst,ja laisti,tad ar ūdeni,kas ir saulītē sasilis,viņiem auksts nepatīk:( lai ir vietas kur stīgot,tātad platās vagās,man aug uz nebēdu,bez īpašām grāmatām:). Un ja studēsi ne mūsu zemes grādos,nekas vispār nesanāks!. Galvenais labu sēklu dabūt. gurkji ir jasej,kad zied kjirshi,es parasti seju dazhadas skjirnas-konserveshanai,eshanai,bet ar daudzumu neaizraujos.labas bija Kurzemes seklas,Maxima neperku,vienu gadu dabuju atkartoti set.siltumniicas man nav.
vispar chaklakie cilveki no ieprieksheja gada razhas novac seklu.es vienmer apnjemos un nekad to neizdaru:D Galvenais tiešām sēklas, arī esmu dzirdējis, ka Kurzemes sēklas labas. Kādreiz, kad bija vajadzība, konsultējos ar agronomu. Bet zemi jau tagad var pārbaudīt, taisīt analīzes - vērtīga lieta! Ja gribi izaudzēt 7-8 tonnas gurķu, tad nav ko aizrauties ar Maximas, Rimi, Kurzemes sēklas vai citām sīkpaciņām. Aizbrauc uz Jaunmārupi. SIA "Mārupes sēklās" nopirksi sēklas ar garantiju lielākos fasējumos. Dabūsi arī info,ja nu bez tās nevar iztikt.
Sīkpaciņās labākie tiešām ir Kurzemes sēklas, tā saucamie melodiskie gurķi. ··· Gurķi: Kur meklēt info par lauku ... lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
te jau galvenaas probleemas uzskatiitas - iespeejams par maz laoztiishanas, par maz veedinaashanas, rezultaataa par karstu. Meesloti ir? Laisti katru dienu? Veedini? un lapas gurkju stadiem kaadas? Laisti ar remdenu vai aukstu uudeni?
Bet aplaistīt ar atšķaidītu čurūdeni! Neņirdziet! Runāju PILNĪGI NOPIETNI!Tikai uz saknēm un atšķaidītu. ··· Gurķi: Dzeltē gurķīši lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Nu kādi vēl ir "knifiņi", lai gurķi burkā būtu kraukšķīgi??? (21)
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
Zinu vien, ka lai gurķi burciņās būtu kraukšķīgi un stingri.. jāpieliek mārrutku sakne un gurķis nedrīkst būt pāraudzis... Bet tā kā man mārrutku sakni nav kur ņemt... varbūt vēl ir kādas viltībiņas? Lūdzu ...
Kāpēc skābētie gurķi stiepjas un palikuši glumi? (2)
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Skābeju kā parasti - ieskābusus nolēju, uzvāriju, aplēju atkal, vāku virsū un vēsumā, bet dažas burkas palikušas glumas, stiepjas ka sēnes. ., kapēc?
Ko te piesārņot interneta vidi ar visādiem puvekļiem, vajag nopirkt konteineru un vismaz pa desmit gadiem reizi iztīrīt un izdezinficēt glabātuvi. Āmen.
Pirmkart izkarse un izmazga burkas, neliec virsu plastmasu vacinus.
Gurkus ar vaig mazgat.
Glumi palike jo gais ticis klat, vai nu caur vacinu, vai ar palicis pirms aizvakoji.
Pec aizvakosanu karstus nav janes aukstuma lai atdziest telpu limeni, un tad uz glabatavu.
Vel var but glabatuve bija temperaturu mainas vairakas.
Vai ari gurki paraugusi bijusi?
Bet to kas glums pardot uz KF. joks. Met lauka un basta. ··· Gurķi: Kāpēc skābētie gurķi ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Gurkus ar vaig mazgat.
Glumi palike jo gais ticis klat, vai nu caur vacinu, vai ar palicis pirms aizvakoji.
Pec aizvakosanu karstus nav janes aukstuma lai atdziest telpu limeni, un tad uz glabatavu.
Vel var but glabatuve bija temperaturu mainas vairakas.
Vai ari gurki paraugusi bijusi?
Bet to kas glums pardot uz KF. joks. Met lauka un basta. ··· Gurķi: Kāpēc skābētie gurķi ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Sprāgst skābētu gurķu burkas (10)
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Labāk pasakiet ko darīt ar gurķiem kas sprāgst augšā! Netaisīju vairākus gadus un tāpē laikam nohaltūrēju. nevar divus darbus darīt reizē - gurķus skābēt un ņemties ar sēnēm...:((
Uzrakstīšu savu variantu,kurš gadiem ilgi nav pievīlis. Tātad: gurķus noteikti pirms burkās likšanas tur ūdenī,tas būtu spečukiem skaidrs.
Sagatavoju burkas(nekad neko neesmu karsējusi un sterilizējusi,konservēju jau divdesmit gadus)
tātad burkas karstā ūdenī mazgāju ar trauku mazgāšanas līdzekli un obligāti!!!! šim ūdenim klāt pieleju arī etiķi(nejaukt ar marinādi😂😂😂😂!!!!)
Un arī karstā ūdenī noskalotas burciņas glīti sarindoju uz tīra virtuves dvielīša.
Tālāk saliek burkās vēlamās piedevas,lapas,ķiplociņus,sarindo gurķīšus. Zinot cik burku nomēra ūdeni pārliešanai, uz 3l burku vajag 1,5l ūdens,ja gurķi blīvi salikti.
Lej katlā sarēķināto daudzumu,uz katru litru ūdens +2ēdk sāls+1ēdk cukura.uzvāra un lej burkās(drošībai-burku vēlams ielikt metāla bļodiņā vai katliņā) . Atstāj virtuvē vai cit telpā,kamēr ieskābst,tas ir, parādās putiņas un patīkami skābena smarža. Tas notiek trešajā vai ceturtajā dienā.
Tad šo ūdeni no gurķiem noleju, un vēlreiz uzvāru,ja vajag papildina ar novārītu ūdeni un uz litru pielieku vēl deserta!karoti sāli. Uzvāra,lej uz gurķiem un vākus virsū,plastmasas,bet ar dubulto maliņu. Atdzisušus uz pagrabu vai pieliekamo. Izdodas vienmēr,gabājas labi. Lai garšo!!! Mana mamma kaisīja uz vākiem rupjo sāli. Nav ne jausmas, vai tas palīdzēja, taču to nu viņa darīja. vai gadiijumaa nelietoji jodeeto saali? Nomaini marinādi un vēlreiz uzkarsē...bet labāk izmet un taisi jaunus! vairaak etikji vajag ··· Gurķi: Sprāgst skābētu gurķu burkas lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
...pēc kā tad tas gurķis garšo, ar tām ērkšķogām?...Būs jāiemarinē tās krizdoles vienas pašas, ar kādu sarkano pipariņu- būs kā olīves bezmaz
··· Gurķi: Marinēti gurķi ar ... lasīt visu diskusiju (1 atbildes) »
Mazsālīti gurķīši (15)
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
Kā būtu vispareizāk pagatavot mazsālītu8s gurķus? Uz 1l ūdens būtu nepieciešamas 2 karotes sāls,lauru, upenes lapa,karsts ūdens un gatavs??
Es piemēram nesaprotu,nafig visas tās lapas un mārrutkus,kuri ir paredzēti ziemas marinēšanai :))) Šķipsnu cukura, mārrutka lapa un ķiploki papildus nosauktajam.
Lej pāri karstu, ja grib kraukšķīgus. es taisu ta.
http://www.edimdoma.ru/retsepty/44604-malosolnye-ogurtsy-vsuhuyu (reklamu izlaid)
bet ja uzleju virsu karstu udeni,tam ir jabut ljoti saljam.visu lieku pec garshas,nekad nemeru. Tupais veci,(uzruna attiecīga pieteikumam) vienkārši vidēja lieluma gurķīšiem nogriez galiņus, saber maisā, pieber sāli, kārtīgi sakrati un pēc 1/2 stundas būs jau Tev mazsālīti gurķīši. plus kjiploks, kjirshu zarinji, maarutka lapa, cieti diljlju kaati; miinus lauru lapa; triis dienas un gatavs ··· Gurķi: Mazsālīti gurķīši lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Feina, ātra recepte...!
Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst. uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti. ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest. Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito! ··· Gurķi: Mazsālīti gurķi lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Paņem gurķi... -nomazgā to... uzber čut, čut sāli... Un opā...! Mazsālīts gurķis gatavs... :D Ziemai negatavoju, tikai ātrai ēšanai, tāpēc arī lielus daudzumus netaisu.
Man ir māla (omamma kādreiz teica ´´akmens´´)podiņš, kurā ietilpst 1 kg gurķu. Tos pusdienu vispirms pamērcēju vieglā sālsūdenī, tas salieku podiņā, pa starpām kārtīgi dilles, mārrutku lapas un sagraizītas ķiploku daiviņas.
Marinādei man uz šo daudzumu vajag 2 l ūdens, lieku klāt 2,5 ēd.k.sāli, kādus 10 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu.
Savāru, nedaudz atdzesēju un leju gurķiem virsū (diezgan karstu).
Nākošā dienā jau var ēst. uz chuju.galvenais neaizmirstu pielikt upenju lapas un kjirshu zarus.pedeja x-ze iemetu arii baziliku.
parejais-ka parasti-dilles ar katiem,daudz kjiploki.piparus un lauru lapas parasti izmanto ziemas gurkjem,vasara viss no darza.
apskatos,cik daudz gurkji,(nekad neko nesveru),apmeram ieleju katla udeni.apmeram aprekjinu,cik varetu but litri un karsta udenii pieberu sali-2edamkarotes bez jumtinja uz litru.karstu gazhu virsu,lieku slogu.
vakara var est.
vel esmu taisiijusi saliitos gurkjiishus polietilenu maisa-salek visu,ko parasti,apber ar sali,pakrata kartiigi,cieshi sasainjo un dienu tur.var vel pakratiit,ja atceras.
tad gurkji bus zalja krasa,pat koshaka,bet bus mazsaliiti. ...ar zaļumiem sevišķi neaizraujos,,,dažreiz tikai dilles ar kātiem lieku. bet obligāti cukuru / vairāk nekā sāli / un etiķi . Protams laurlapa,smaržīgais pipars,ķiploks. Apleju ar karstu marinādi un ēdami,kad atdziest. Pēdējā laikā gatavoju tik cik var uz sitienu noēst vienā dienā!Gurķiem nogriež galiņus,sagriež jau šķēlītēs,garšai sāls,cukurs vairāk kā sāls,saspiež ķiploku daiviņu,dilles sakapā smalki!Visu liek plastmasas trauciņā vai maisiņā,sabužina ritīgi un uz pusstundu ledusskapī,pēc pusstundas gatavi!Ar garšvielām protams var ekspermentēt!Labapetito! ··· Gurķi: Mazsālīti gurķi lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
galus ogorkiem nost unj uz vienu 3litreni 2 tab aspiriina. taas, bez apvalkiem. ja irj arj apvalkiem paskrubini nost un izskjiidini. pievieno peedeejaa paarlieshanas reizee, atstaajot vietinju. pa virsu uzliksi vienu sagrieztu daivu chasnaaga. svaiga, protams.
staavees kaa miiljie. Marinādei: 1l ūdens ē/k 2 sāls, 1,5 ē/k cukura. 1l pildītai burkai 4 ē/k 9% etiķa Karsē 75C 10 min. Katrai saimniecei sava recepte.
Es pēc garšas visu daru.
Sāls,cukurs,etiķis,garsvielas visvisādas.
Tradicionālās upenu,kiršu lapas,lauru lapas,pipari,smaržīgie.pip,sinepju graudi,kiploks,dilles,marutku sakne.
Šogad pat dažās burkās ieliku bazeliku,petersīli,selēriju. ··· Gurķi: Marinēti gurķi lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »