Boilera jaudas izvēle

gribu likt boileri. cik l pietiktu , lietos1 cilvēks, kādu zīmolu. esmu noskatījusi elektroluks 70 l. gribu, lai ir ekonomisks, izturīgs, uttt.

jumper      Nāksies atvainoties, esmu sajaucis Thermor ar Thermex grupām. Bet nu jā, es ne pārāk esmu iedziļinājies valodu un ražotāju grupu niansēs. Man svarīgi bija labi boileri nevis atšķirības starp thermor/thermex. Bet nu kādai tas protams bija svarīgi, (laikam nevar sacīt, ka tāpēc viņai krāns palika garāks) lai pieminētu to, latgalīti un ko nu tur vēl.
Tātad Thermex grupas Etalon boileri, ražoti Krievijā. Es biju domājis tos.
2022-06-17 00:06

joens      jumper - nav manas mājas dzīvokļos 3 fāzu, bet elektrocaurplūdnieks manā dzīvoklī ir (kad mainīja gāzes katlu, kas ievilkās, ilgi lietoju elektrisko).

Duša patērē ap 20-30+ l vienam seansam (bez izvirtībām), vannai vajag stipri vairāk.
2022-06-17 10:21

anis    1 Tirgotāju piedāvātie sildītāji ir ar 3kw jaudu-pusotras standarta tējkannas... Kādu strūklu tāds var nodrošināt? Vasaras vidū vēl tā,bet ziemā? Un tas jau prasīs pāri 13 A-kas paliek kam citam? (Standarta pieslēgums 20A tējkannu vairs neturēs,ja tik nu lampiņu...) Ja dzīvo viens- var izgrozīties,bet ģimene stāvēs miera stājā,jeb barosies no akumulatoriem. 2022-06-17 11:38

ruk      Teikšu tā - pats jau pārdaugavā 2. boileri dzīvoklī izmantoju.
Lietoju 50L (patiesībā 45L) tilpuma boileri. Iepriekš bija Thermex , tagad Ariston Velis. Ieregulējot uz 70C , pietiek arī garai dušai. Pie 70C nav tik ļoti no mikroorganismiem jābaidās , un nu pa 6 gadu netīršanu, sildelements vēl joprojām pilnīgi tīrs ( tā kā ūdeni ņem no daugavas) , tad nav jau no kurienes tam Ca un Mg ūdenī gadīties.

Par caurplūdi - visticamāk, vari aizmirst. Tomēr, tam nepieciešams attiecīgs elektro pieslēgums. Standartā (vari atrast LEK 123) dzīvokļiem ir jābūt C16 drošinātājam. Vecās ēkās ticamāk būs B16, Ja vēlies vairāk ir divi varianti - samaksā paškam, kas visu sataisīs "zašubis labi" - iemauks tev 20A vai cik nu vajadzēs lai ārā nesistu. Bet to ļoti silti neiesaku, Tiešām , līki var sanākt. Drošinātājus jāsit ārā īstajā momentā - pirms vadi pārkarst. Un te nu lekciju varētu nolasīt.... Otrs variants - oficiāli palilināt jaudu , bet atceries - arī jauni vadi pa dzīvokli jāsavelk. Uz caurplūdi visi 10 vai 16mm2 varētu prasīties. ar standarta "pietiek atliektiem galiem" 2.5mm2 būs krietni par īsu. sildīs jau, bet pamazām izolācija vadiem kusīs. Rozetes arī par vidu parastā nevarēs lietot - tām max 16A. Būs jālieto industriālās - diezvai gribēsi dzīvoklī tādus monstrus.

Tilpuma boileriem tā nu ir - ap 8-10A sanāks patēriņš.
2022-06-17 13:51

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu