ķiploki

ķiploki - jautājumi un diskusijas

Es tikko iestādīju. Var stādīt līdz salnām.Siltā rudenī līdz pat novembrim. STĀDA PĀRSVARĀ NO OKTOBRA VIDUS 2 NEDĒĻAS Galvenais lai nepasp´ej iz´ist asni. Oktobrī. ··· ķiploki: Kad stādīt ziemas ķiplokus? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Ceptu ķiploku ēdieni, vislabāk jau gatavi (15)
Vai kāds var ieteikt, kur var dabūt ceptu ķiploku ēdienus, vislābāk jau gatavus? Zinu, ka ir grauzdiņi, bet es negribu maitāt zobus. Esmu atradis Santa Maria garšvielu kotletēm, kurā ir cepti vai grauzdēti ķiploki un tā ...
Nesarežģī dzīvi.
Veikalā ir nopērkams ķiploks - galviņa. Līdzībās ar ābolu, tas jau ir ēdiens. Griez šķēlītēs jebkuros salātos, zupā , sautējumos, uz maizes, pa daiviņai ēd tāpat.
pilniigi bezpaliidziigs cilveks, absoluti.
kjiplokus var cept arii krasnii, ar garshvielam, likt plova pīlē, bet vislabak est neceptus. daudz kjiploki tava vecuma var but kaitiigi, ja sen neesi bijis pie arsta, piemeram, eteriskas elljas var pabidiit žultsakmenjus un izsaukt lekmi vai mazums, var kartiigi nerukat aizkuņģis (zinot par tavu veseliibu, cik nu tu te stastiiji)
ja akuti un daudz gribas kko noteiktu vai iipašu, janodod asins analiizes, organismam kaut kas trukst.
Ja ķiplokus ilgi cep, tie zaudē savu asumu un garšu, tad liekas, ka vajag daudz, daudz. Pievienoju sakapātus ķiplokus karstajiem salātiem, kad tie jau gandrīz gatavi, tikai nedaudz paturot virs uguns. Zupās (biešu, skābu kāpostu) iespiežu svaigu ķiploka daiviņu tieši šķīvī pirms ēšanas. Aizstaigā Vecrīgā uz "Ķiploku krogu", noteikti iedvesmosies, tur ēdienkartē pat ķiploku saldējumu manīju, es gan nepagaršoju. Ar ķiplokiek kā ar bitēm - vēl neko skaidri nevar zināt, vai tie vairāk laba nodara cilvēkam, vai slikta. Labs ir tas, ka iznīcina kaitīgās baktērijas zarnu traktā, bet slikts, ka, tāpatās kā antibiotikas, iznīcina visas pēc kārtas - arī labās. Rezultā vēders sāk pūsties.
Vēl Uģis (tas, kas Kuģis) "Vakariņās četratā" teica, ka viņš nelietojot ķipolokus, jo tie izdedzinot smalkajā ķermenī caurumus. Nu, tā, protams, ir ticības lieta un nav pierādāma, bet ..
··· ķiploki: Ceptu ķiploku ēdieni, ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Ziemas ķiploku marinēšana (3)
Lūdzu iesakiet receptes ziemas ķiploku marinēšanai
http://meeting7.oho.lv/meeting.php?cmd=pieredze&temaid=899570 http://receptes.tvnet.lv/receptes/marineti-kiplocini/


pameklē netā
Marinētus ķiplociņus var marinēt tāpat kā gurķīšus vai arī kā sēnītes. Tomēr man ir savas receptītes, bet tas ir mans saimniecītes noslēpums. Internetā mierīgi varat atrast dauddz dudz dažādas receptītes... Lai Jums labi garšo!!! ··· ķiploki: Ziemas ķiploku marinēšana lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Ziemas ķiploku ziedkātu pesto (2)
Kā pareizi gatavot ziemas ķiploku ziedkātu pesto?
Precīzi tāpat kā A_la_Nanita!. Nupat kā beidzu malt, vēl viss dzīvoklis un rokas pēc ķiplokiem smaržo. :) Nepretendēju uz pareizo recepti, bet es daru tā - divreiz izmaļu, tad klāt sāli un eļļu, glabāju pagrabā, lietošanas burciņu ledusskapī. ··· ķiploki: Ziemas ķiploku ziedkātu pesto lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Ķiploku stīgu marinēšana (7)
Izplēsu ķiploku stīgas. Gribu samarinēt. Kādreiz to darīju ar ziedkāpostiem+burkāniem. Vai ir vēl kādai saimniecei kādai padomi?:)
Labāk uztaisīt ķiploku kātu pastu. Blenderī liek kātus, rupjo sāli, piparus, koriandru un mazliet eļļas , sablenderē un liek uz maizes, gards paēdiens... Es arī savā laikā diezgan daudz marinēju ķiploku kātus, iznāk ļoti garšīgi. Precīzu marinādes recepti nepateikšu, bet marinēju apmēram tādā pašā marinādē kā gurķus. Ir atsauksmes- Viļņas kolhozu tirgū tādus marinētus tirgoja, tas iekārdināja un tagad jāskatās, kā pašam iemarinējies būs! nezināju tādu variantu marinēšanai... tagad ar lielu interesi gaidu tālākās domas, padomus, receptes [vienalga ko] es arī neko nebiju dzirdējusi par to,bet atsauksmju nav!arī receptes! ··· ķiploki: Ķiploku stīgu marinēšana lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Saldēti ķiploki (11)
vai var likt saldētavā ķiplokus? ja var tad kā- vai nomizot,vai labāk ar visām miziņām?
sasmalcini un aplej ar olīveļļu, glabā ledusskapī, lieto kā svaigus, ļoti ērti un visi labumi saglabājas.... lai veicas!:)) ?????????????/ kada hrena pēc??? :))
ķiploki brīnumjauki ziemo tāpat.... un sīpoli arī,,ja kas :)))))
"Sīpoli, loki un ķiploki sasaldēti nav garšīgi, labāk tos ēst svaigus"(I.Drudze-Dārza pasaule). :) Neesmu pati mēģinājusi. Kaut gan saldēto dārzeņu paciņās mēdz būt gan sīpoli, gan puravi un pārstrādātā veidā tiem nav ne vainas. Ķiplokus neesmu manījusi...:) Te man jāprasa kā riks to darītu : " Par ko Tev Googlē bans ?! " :))
gan ķiploku marinēšanas , gan kaltēšanas , gan saldēšanas u.t.t.
http://www.gourmetgarlicgardens.com/pickle.htm
http://www.ehow.com/how_2045269_store-garlic.html
http://chowhound.chow.com/topics/554880
Man mamma vai nu eļļā, vai ar sāli viņus kaut kā burkās liek. Un tur ledusskapī, ar laikam dēļ tās pašas nelaimes, ka sakalst:) ··· ķiploki: Saldēti ķiploki lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Marinētu ķiploku recepte (5)
Vai kāds zin recepti par marinētiem ķiplokiem.Nu tādus ko tirgo tirgū un veikalos mucās.Tie ir ar visu mizu,sarkanā šķidrumā.
Tieši tāda pati marināde kā gurķiem....sarkanumu dabu, kā no pieminētajām bietē, tā ar aronijām. būs vien tirgū pārdevējām jāpajautā Tas sarkanais šķidrums ir biešu sula.Bet kā marinēt nezinu. Tieši tā pat kā gurķus.Var impovizēt. ··· ķiploki: Marinētu ķiploku recepte lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Ķiploku ziedu kātiņi (5)
Varbūt kāda var dalīties, kā marinē ķiploku ziedu kātiņus?
6 glāzes ūdens
6 ēd.k cukura
2 ēd.k. sāls
4 piparu graudi(melnie)
2 lauru lapas Tā ir marināde
puslitra burciņas izkarsē,sausās apakšā ievieto zaļumus-pētersīļus,dilles,tad virsū liek nomazgātus,sagrieztus gabaliņos apm 5-6 cm ķiploku kātiņus.Nedaudz atdzesētu marinādi pārlej šiem kātiem burkās,pievieno uz 0,5 l burku vienu ēdamk.eļlas,sterilizē apm. 15 min.,1-2 min.pirms šī laika katrā burciņā ielej 1 tējk etiķa esences.Aizvāko,apgriež otrādi,apsedz ar kaut un uz laiku atstāj.Labu apetīti!
Kur Tu, Weejainaa_ etiķa esenci šais laikos rausi? :))) Esenci tirgū tirgo, ņem cik gribi 0,60ls.. ··· ķiploki: Ķiploku ziedu kātiņi lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kā konservēt ķiploku kātiņus? (5)
Vai ir kāda/kāds konservējis tos zaļos kātiņus, kurus noplūc vasaras ķiplokiem ( patreiz) , lai neveidotos ziedkopa? Tirgū pie tantukiem ir un ļoti garšīgi. Varbūt ir kāds knifs to gatavošanā, negribas riteni no jauna ...
mana mamma gatavo jatru gadu, viss ir uz izkersanu, raksti ja gribi recepti1 Knifs slēpjas tanī,kad tos zaļos jeb ūsas nogriež. vispār šim pasākumam ir četras receptes!!!
1.marinēti ar atiķa esenci
2.marinēti ar etiķi(noteikti rodas jautājums ,kāda šķirba etiķis vai esence,ļoti vienkārši,ar etiķi ir jākarsē,ar esemci nē)
3.marinēti ar garšvielām
4.marinēti ar vīna etiķi.
visas liekas ka ir vienādas receptes,nebūt nē,katrai ir savas sastāv daļas.kuru gribi?
griezt vai nē ,jādoma kā vēlāk tos pasniegs ,vai kā dekoru vai uzkodu,var tā un tā.RECEPTE-
Ķiploku loc.,ķiploki,paprika,smaržīgie pipari,melnie piparu graudiņi.MARINĀDEI-uz 1L ūdens-2ĒK.sāls,2ĒK.cukuru,2ĒK.etiķa esences.
DARBĪBA-Uzvāru marinādi,ieberu ķiplokus un mazliet pakarsēju,bet navāru,jo šie pie pārāk liela karstuma paliek mīksti.Beru burkās,kur ir paprikas gabals,ķiploku lociņi,un visas pārējās minētās garšv.tad lej pāri marinādi.Uzreiz lieku ledusskapī,lai dzesējas.Ēdami jau nākošajā vai aiznākošajā dienā.Vienīgais mīnuss-nav paredzēti ilgai glabāšanai!!!
Varu pateikt tikai to, ka mana mamma konservē tos un sanāk ļoti garšīgi! ··· ķiploki: Kā konservēt ķiploku ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Tāpat kā gurķi! ;))
principā jau tāpat kā gurķi, bet tad vairāk etiķi vajag, bet var arī marinēt eļļā;))
Mēģināju, garšo, bet palika zaļi! :))) Uzzināju, esot jāblanšē. Veikalā smukiņi, balti. :))) ··· ķiploki: Kā ir jātaisa marinēti ... lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu