Peļķes uz mauriņa

Mājas mauriņš(2 gadi), lietainā laikā neļauj ūdenim iesūkties gruntī. Kaimiņi man stāsta, ka varētu būt izveidojusies pārāk blīva sakņu sistēma, kā rezultātā šāda shaize. Kā tādā gadījumā rīkoties? Un veel, sakarā ar silto laiku. .. , vai mauriņa mēslošanu var veikt jau tagad?

aluxx (2007-03-28 23:58)      ja apakša ir smilkts, tad nekāda sakņu sistēma nevar kavēt ūdeni.
viss atkarīgs cik zālājs liels, vai ir kritums (pavisam neliels, daži cm uz 10 metriem), cik ilgi pēc lietus ūdens turās ?
vajag padomat par virsūdeņu aizvadīšanu ar krituma palīdzību. varbūt aizsērējusi drenāža, ja tāda ir.... iemesli un risinajumi ir vairāki.

Feks (2007-03-29 01:37)      Man arī šķiet, ka ar sakņu sistēmu tam nav nekāda sakara. Zinu kādu dārzu, kur arī bija līdzīga problēma - viena vieta (aptuveni - 6 kvm) allaž bija tāda pamitra. Izrādījās, ka apakšā esot māla un dolomīta slānis, kas neļauj liekajam ūdenim tik ātri aizplūst dziļumā. Dārza īpašnieki tajā vietā ierīkoja dabisku dīķīti. Tīri normāli izskatās...

Kapmirte (2007-03-29 02:10)      jebkurā gadījumā zālājs ik pavasari un rudeni ir "jāizstaigā" ar tādām adatu kurpēm (vai ir tāds venītis adatains), lai tiešām irdenāku padarītu, kuplāku un mīkstāku.

Povesa (2007-03-29 12:54)      At saknju sistemu te nekads sakars nav.Visatrak malaina zeme vai mals.Jarikojas ir shadi:janojauc viss maurinsh,jaizrok maurinja platuma dziljo bedri apmeram 40-50 cm,izveidot mazgato shkjembu slani apmeram 15-20 cm,jaieklaj filtrejosho plevi un pec tam var veidot maurinju.Filtrejosho plevi ACODRAIN var nopirkt veikalos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu