Baseina veidošana no plēves

Vēlos pats uztaisīt dārza baseinu.Ierokamu zemē.Vieta ir.Bet nav labu ideju...Esmu dzirdējis par tādu "baseina plēvi".Domāju,ka mācētu pats uzveidot,bet kur lai atrod kādus paraudziņus,idejas?

Maverick_klons_Nr2  1   Man liekās, ka tā baseina plēve ir antisanitāra un tādā baseinā ātri vien ieviešās kurkuļi un ūdenszāles :(
Es domāju, ka tikai flīzes. Ja apmierina standarta "tvertne", tad ir iespējams nopirkt gatavus, no betona izlietus baseinus. Firma "Lugaži" piedāvā 3x3x1,5 m un 3x6x1,5 m. Vēl bija kaut kas ovāls. Nekādi dižie dizaina meistarstiķi jau tie nav, toties ērti izveidojami - izroc bedri, ieber šķembas apakšā un ar krānu ieliec uzreiz gatavu baseinu, atliek tikai ieklāt hidroizolāciju un noflīzēt.

briiva_un_dziiva      Maverick, plēve nebūt nav sliktāka par Tevis piedāvāto variantu. Kurkuļi un aļģes augs arī Tavējā, tas nav atkarīgs no materiāla. :))
Plēve labāka tai ziņā, ka var baseina formu izveidot pēc savas brīvas vēlēšanās un ja apnīk, jebkurā laikā veigli pārveidot. Un nevajag ne krānu, ne flīzes, ne īpašas prasmes. ;))

damn    1 Cik esmu redzeejis, tad peedeejaa laikaa daudzi baseini tiek veidoti izmantojot pleevi - vai nu ieklaaj jau izbetoneetos pamatos vai vnk izraktaa bedree. Nezinu preciizi cik biezai jaabuut pleevei. Bet siikaaku info var palasiities ieksh
http://www.baseini.lv/lv/about


Ja negribi, lai vairojas aljgjes un kurkulji, tad ir jaaliek uudens filtri un jaapeerk uudens piedevas.

damn      P.S. Vai arii ik pa paaris dienaam jaamaina uudens :)

dvinis28    1 Man ir baseins apm.3x5 . Izklāts ar plēvi.Jau 4 gadi.Nekādu problēmu .Plēves biezums ir atkarīgs,cik biezs tavs maks.Jo biezāka protams , jo ilgāk stāvēs. Es informāciju ieguvu no grāmatas: dārza baseni. Nopērkama vēl tagas ir.Mainu `2-3 x sezonā ūdeni.Bērniem nobrīdināt par nečurāšanu baseinā utt utt. Alģes nav. Man ir strūklaka ierīkota, kas to ūdeni kustina.Var jau arī savādāk.Ja viņš būs mierīgs, tad protams aļģes būs.

Povesa      Ir speciāla baseina plēve (platums 6 m).1 m maksa apmēram 7 Ls.Izrēķiniet kopējo garumu un pareiziniet ar koef=1,15.Ja Jus ieklaiet divus gabalus tad pārlaidums jabut vizmaz 10sm.Vislabak plēvi sametinat viena gabala.Baseina grīdu un sāni vislabāk izbūvet no spundētam dēļiem,bet tad jaieklāj 2 kārtas plēvi.Iekārtu ūdens filtrēšanai varet pirkt atsevišķi.

briiva_un_dziiva  1   Plēve pardošanā ir 4, 6 un 8m paltos ruļļos. Cena atkarīga no biezuma un faktūras (mēdz būt dekoratīvas plēves,- ar uzlīmētiem akmentiņiem, piemēram). Mazam dekoratīvajam baseiniņam var ņemt plānāko plēvi, bet tādam nopietnākam vajadzēs vismaz 0,6-0,8 mm vai biezāku.
P.S. Pirmo reizi dzirdu, ka jālieto tāds pūstošs materiāls kā dēļi...

saulete  1   Man ir baseins ar dekoratīvo plēvi,kurš veiksmīgi kalpo gadus piecus.Ideju un firmu atradu Ķīpsalas izstādē "māja un dārzs".Firma sakarīga ,kura piedāvā plāves un strūklakas.Aļges nav.Strūklaku pirku lētako no Polijas.Baseina malas nospiprināju ar akmeņiem un cementu.Šis baseins ietiplst puķu dārza ainavā..

nenopietninopietna      Tā uz "aklo" dot padomus dārza arhitektūrai ir nepareizi! Katrai vietai un ainavai ir jaizvēlās piemērotākais variants. Skatoties ko vēlies no tā baseina... vai tikai kā dekoratīvu elementu, vai arī kautkādas citas funkcijas...
Plēvei ir plusiņš tāds, ka ziemas sali nespēj to saplēst. Piemēram, man bija terasveidīgs dārzs, ar pašu mūrētu baseinu (sienas bija no betona un grīdā ieklājām gaiši zilas grīdas flīzes). Šādam baseinam bija gan savi plusi, gan mīnusi. Mīnuss: ziemas salā veidojās plaisas. Tās vienmēr pavasarī pirms ūdens ieliešanas bija jaizsmērē ar stiklaūdeni.
Plusi: izskatīgs, viegli iztīrīt, un pietiekoši liels, lai varētu paplunčāties (2x6 m dziļums 1,5 m). Otrs pluss - varējām laistīt dārzu ar šo ūdeni un tapēc ūdens vienmēr bija dzidrs un tīrs... nekādi kurkuļi!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu