Kādas saskaņošanas nepieciešamas mājas celšanai?

Vēlos sākt celt māju! Ar ko jāsāk-kādas saskaņošanas vajadzīgas,pie kā un kur jāiet,un kādā secībā??? Mājas projekts ir noskatīts jau!

2face (2004-09-02 00:41)    1 Saakumaa ej uz attieciigaa pagasta domi rakstiit iesniegumu. Tad Tev iedos projektēšanas uzdevumu. Ar to dodies pie arhitekta un topograafa. Arhitektam it kaa vajag peec teorijas topograafu. Tad, kad buuves projekts buus uzliktas uz topograafiskaas kartes, dodies uz buuvvaldi ( droshi vien tajaa pashaa domee). Ja taa apstiprina, dodies pie gjeodeezistiem, lai nosprauzh asis un saac buuveet, ja neapstiprina - nu nezinu kur... Tas taa iisumaa.

Maverick (2004-09-02 01:02)      Ir arī vēl viens (pārbaudīts) variants - vispirms uzbūvē, tad legalizē ! :)

Ja jūties spēcīgs - projektē pats, ja nejūties tik stiprs - sāc ar arhitekta meklēšanu ! (bet kādu diplomētu būvinženieri jebkurā gadījumā gan vajadzētu piesaistīt, lai tas vismaz pārbauda projektu - vai tā būda nesagāzīsies)

/zinātāji stāsta, ka izmaksās un ķēpā lielas starpības neesot - vispirms saskaņot un tad būvēt, vai vispirms uzbūvēt un tad saskaņot/

metrs (2004-09-02 09:42)    1 vispaariibaa projekteeshanas uzdevumu sagatavo arhitekts, 2face
taalaakaa seciiba ir buuvniecibas uzskaites kartes un arhitektuuras un plaanoshanas sanjemshana rajona buuvvalde.

Doggy (2004-09-02 10:54)      ja tu pie buuveeshanas piesaisti arhitektu vai buuvinzhinieri, tad vinjiem jaaviec visa saskanjoshana. uzziimeet ziimeejumu var jebkursh students un ne jau par to ziimeejumu tu maksaa, bet gan par sarkano ziimogu, ko tev uzliek uz taa.

censored (2004-09-03 13:02)      ...tev jaaieguust visas atljaujas no ugunsdzeeseejiem, no namu paarvalders, kas atljaus tev piesleegties pie uudens akures, kaa arii Latvenergo.....protams dome, jaaapstiprina skicju projekts ja tads ir vajadziigs (buuvvaldee)....un tehniskai sprojekts

hiza (2004-09-04 19:45)      papriekshu jaadabuu buuvatljauja no taas pilseetas vai pagasta domes, kuraa tu dziivo...un tad tik naudinj vajag lai sapnjus iistenotu!

veiksmi!

joens (2004-09-08 17:24)      Normāli ir tikai 2 varianti, vai nu sākt ar arhitekta sameklēšanu un tad tālāk visu pārējo vai vismaz aizčāpot uz vietējo būvvaldi un censties dabūt plānošanas uzdevumu [Rīgā neiet cauri, vajag jau arhitekta skici pašā sākumā] un arhitektu meklēt pēc tam, paralēli pasūtot zemes gabala topogrāfiju mērniekam un sākot lasīt pārējo makulatūru, ja tāda nepieciešama.

Vajag arhitektu - dod ziņu.

sherila (2004-10-18 17:49)      es arii domaaju,ka labaak tomeer saac ar licenseeta arhitekta apciemoshanu.vinjsh tev visu izstaastiis...ko tad te uz shitiem visiem tachu nevar uzticeeties....!bet kad saaksi ar taam visaam saskanjoshanaam!!aiii!!!trakums!ilg i nebuus miers!

color (2004-10-19 10:34)      Netērē laiku un enerģiju, atradīsi arhitektu ar licensi, ar kuru vari saprasties, viss pārējais - tehnikas lieta. Ja pats sāksi vākt doumentus, tehniskos noteikumus, izejas datus projektēšanai- liela varbūtība lauzt kaklu mūsu iestādēs, pārāk daudz nianses, tās pārzin tikai profesionāli projektētāji resp. "projektu galvenie inženieri". Vari stādīties priekšā - starpresoru komisija, kas apstiprina projektu būvatļaujas saņemšanai - ja nemaldos - 26 iestādes. Ir pieredze.
Nelikumīgā celtniecība - visi tie paši dokumenti par to pašu cenu + sodi no 50 līdz 5000 Ls atkarībā no nezinu kā.
Arhitektam no pasūtītāja vajadzīgi īpašuma tiesības apstiprinošie dokumenti, zemes robežu plāns, ja ir - topogrāfija - tagad tikai "digitāla" un ne vecāka par gadu, ja nemaldos. utt.

peleks (2016-04-09 21:16)      Kad papiri visi buus gatavi un iesi pie galvena arhitekta peec galeejaa paraksta paker paarsimts eiro lidzi ko davanaa iedot, godiigi retais parakstiis, man pat bij jazime kur pods atradiisies, un kaa meebeles buus izvietotas, bet pa lielam iesaku startaa uzcelt, un kluseet, atnaaks paarbaude, uzliks sodu, kas ir smiekliigi mazs, tad sameklee kaadu ziimuli, kas maaju uz papiira uzmetiis un basta. Liidz tam nekaadas nodevas nebuus jaamaksaa

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu