Koka karkasa māja.

Manis nav FACEbook , Instagram , un kas tur vēl ,lai tur uzdotu jautājumu = tādēļ OHO .
Vēlos pirkt (uz kredītu) tādu māju ,bet nezinu kurš ir Latvijā viskompetentākais ražotājs (konkrēts) ,kurš būvē nopietni ,ar kuru nav domstarpību , nesaskaņu .Kuri tiešām ražo uz godu ( kvalitatīvi kokmateriāli un meistari ir pieredzējuši ),un noved būvniecību līdz skaistam rezultātam .

CoCoSan      Nē, nu sk, ka vieglās konstrukcijas mājas ir hipotekāri ekonomisks risinājums. Beidzās hipotēka, beidzās ekspluatācijas laiks. Tas tāpat kā ar jauno autombīļu garantijas laiku. Viss izrēķināts līdz centam un minūtei. Un tā tālāk uz riņķi mūžīgi mūžos lai bankām naudas plūsma nebeidzas nekad. Varētu vēl daļēji piekrist filozofijai, ka ilgmūžīgo būvju dizains visai ātri iziet no laikmeta gaumes prasībām, bet eksistē tak klasika, kura nerūsē. Bet jā, katram savs, tam gan jāpiekrīt.

langstins      vIENS pRĀTĪGS vĀRDS...no...Creedence ...

Ljekainiitis    1 Esmu dzirdējis, ka tai pašā Skandināvijā tagad būve daudzstāvu mājas no koka paneļiem. Nez vai tās uz īsu mūžu taisa.

P.S. Atzīstos - šīs tehnoloģijas nepārzinu. Bet - apstrādāts koks tomēr var būt gana ilgmūžīgs !

Ljekainiitis    1 Ak jā - https://www.somumaja.lv/ - tas nav tas , ko vajag ?

rokons      Guļbūvju pieredze apstiprina 18:41 teikto

av2    2 Nu nav ne vainas koka arkasu maajaam. Un kalpo daudz ilgaak par tiem 50 gadiem. Vismaz ASV.
Protams, ja daudzmaz godpraatiigs celtnieks atrodams LV buutu. Latvijaa taadu atrast vareetu buut probleema. Pieredze, arii tiessi Latvijaa, ir pazinna uzceela tadu maaju, peec gadiem 3 pameerija ar infrared termometru, kur siltums aizpluust.Un... izraadijaas, ka viss pakojums taa sakritis , ka 1/4 sienas tukssas vispaar. Nezinu, kas to ceela, kaadus matreaalus lietoja, bet naacaas daudz ieguuldiit, lai savestu vsu daudzmaz kaartiibaa.

AivarsN      Karkasa māja šobrīd ir tas lētākais variants. Ja vēl pats būvē, vismaz daļēji no lietotiem materiāliem, tad jau tikpat kā par velti. Nevajag kapitālus pamatus, var balstīt uz stabiņiem. Siltumizolācijai akmens vati, kura krietni efektīvāka par guļbūvi, vai gāzbetonu. Ja sienas siltinās ar vati, kura paredzēta tikai horizontālai ieklāšanai, tad ar laiku var noslīdēt uz leju. Tāpēc sienām ir speciāla vate plāksnēs. Dārgi izmaksā grīdas dēļi un vagonka apdarei. Bet kokmateriāli jau tagad vispār kosmoss. Taču pilnīgi ekoloģiski un arī ļoti ilgmūžīgi. Nepatīk ķīmija, tad vislabākā, tiesa gan arī dārgākā aizsardzība ir ar dabīgo lineļļu. Tiek ražota arī speciāli grīdām, ar paaugstinātu nodilumizturību. Tikai nevajag ekonomēt uz karstumizolācijas materiāliem dūmvadam, jo tā var ļoti ātri savu mājiņu zaudēt. Vispār ļoti omulīgs mājoklis. Vienu tādu tagad būvēju. Tāpēc zinu no savas pieredzes.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu