Siltumsūkņa izmaksas

Lūdzu padalieties, cik mēnesī maksā siltumsūkņa apkure privātmājai, pie patreizējām elektrības cenām? Kāds paziņa man teica, ka 35 eiro mēnesī! Nespēju tam noticēt!

ALCORA    1 Tool, esi piedzīvojis, ka cenas krīt? Kad, kam, elektrībai, gāzei, malkai, geanulām, briketēm, malkai, degvielai? Es tādus brīnumus neatceros. Salīdzini, cik kas maksāja pirms 10-20 gadiem.

Nate    1 Varu iedomāties, kā uzleks granulu cenas. Ar elektrību māju nepiekurinās.Ja nu vienīgi mazu dzīvoklīti.

rinkulis      Viss atkarīgs no mājas energoklases. Ja ir 40 kWh/m2 gadā... kas ir ļoti labs, bet ne labākais redzētais rādītājs, tad 200 kvadrātiem, tās ir 8000 kWh jebšu 8MWh gadā. Šobrīd MWh maksā - lai būtu 250 Eiro. Pieņemsim, ka pārvade un viss pārējais ir iekļauts (vienkāršoti novērtēsim). 8*250=2000 eiro gadā. Vidēji tad tie ir 2000/12=166 eiro mēnesī. Tas ir tīri uz elektrību.
Ja piemetam klāt siltumsūkni ar vidējo COP 3, tad šo summu dalam ar 3 - sanāk 55.3 eiro mēnesī (vidēji gada griezumā). Ja pieskaita saules kolektoru, kas nozīmē vasarā faktiski bezmaksas karsto ūdeni...šo summu var nodzīt zemāk. Jā - tas ir neskaitot agregātu uzstādīšanu, bet nu tēma jau pati par sevi bija hipotētiska.
Ja šādu māju vēl aprīko ar sekundāro siltuma avotu - krāsni/kamīnu, tad tajās dažās superaukstajās dienās var būtiski ieekanomēt, bet arī krāsns/kamīns kā agregāts labi maksā. Skurstenis ar nav gluži bez maksas.

dabasmiilis    2 Es domāju, ka lētāk ir iekurt ugunskuru istabas vidū - i sasildīsies, i šašļiku uzcepsi!

dabasmiilis    2 https://www.la.lv/zalais-kurss-ir-absoluta-eiropas-savienibas-prioritate-kas-neizsledz-ari-risku-nov
est-cilvekus-nabadziba

YouKnowMeBetter  1 2 Alcora, gāzei dažus gadus bija cenu kritums tiem, kas apkurē to lietoja. Apm 2014-2016 gadā, īsti neatceros. Arī granulas, briketes ir bijušas te dārgākas, te lētākas, skatoties, kad, kur iepērk. Nav jau tik traki, ja laicīgi piedomā. Tāpat kā elektrisko sildītāju vajag pirkt pirms iestājas aukstums un ventilatoru pirms iestājas karstums.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu