Dzīvokļu cenas

Vai ir kāda cerība, ka dzīvokļi Rīgā varētu kļūt lētāki? Vai tieši otrādi - cenas tikai augs? Jūsu prognozes.

CoCoSan  4 6 Julianna, kādēļ vēl neesi Saūda Arābijā? Svešā rokā pirksts vnm izskatās pēc dildo

nazis    4 RSQuattro: Tad man, kā pāķim, šoreiz jājautā, par kuru Rīgu mēs runājam. Nevienā dzīvoklī uzreiz nevar normāli dzīvot. Visi dzīvokļi pēc nopirkšanas ir jāpiemēro saimnieka gaumei.

janisb    5 Rīgā dzīvotgribētāju skaits aug, jaunu budžeta dzīvokļu piedāvājums neaug. Spried pati, kurā virzienā cenas mainīsies...
Jauns 3stabnieki kādus 100k maksā, attiecīgi kredīts uz 30 gadiem (bet neizsniedz ilgāk par darbspējīgo vecumu) nozīmē, ka jābut 15k pirmajai iemaksai un 340..350eur jāloba katru mēnesi bankai.

vanags198    2 es domaju ka cenas augs un augs ka senes jo biznesam ir jazel un japlaukst un tur mes neko nevaram darit

rinkulis      Cerība ir, ka gadu 10 laikā cenas varētu pamainīties uz zemo pusi, bet...vēl pagaidām ir pāragri par to spriest - jāredz vai lobistu ieceres tiks izbīdītas cauri valdības līmenī.
Rīgā dzīvotgribētāju skaits nepieaug, jo visi, kas var - cenšas mukt prom no Rīgas (statistikas dati rāda, ka iedzīvotāju skaits rūk) uz tuvāku vai tālāku Pierīgu, par ko liecina a) statistikas dati un b) ļoti liels privāto būvobjektu skaits Pierīgā.
Ņem arī vērā, ka diezgan viegli ir dzīvokli izīrēt, ko daudzi izmanto, jo pat "lētos" PSRSņikus aļauties nevar - tāpēc, ka bankas uz tiem dod īpaši nedraudzīgus nosacījumus.

RSQuattro    3 nazis - ar remontu ir daudz dzīvokļi arī vecajos projektos, kuros var dzīvot. Ir jaunie projekti ar pilnu apdari, kuros var dzīvot. Bet tie dzīvokļi būs 70k++.
Par 40k trīs istabu dzīvoklis, kurā var dzīvot, kurš ir normālā stāvoklī - Rīgā nav.

riiitarasa    1 Neizskatās, ka tuvākajā laikā cenas kritīs. Vismaz Rīgā pieaug algas un tātad arī pirktspēja. Ja būs, kas pirks par uzskrūvētām cenām, tad būs arī, kas izmantos un izturēs esošo cenu līmeni, vai arī palielinās.
Par vecajiem projektiem jāmaksā 37000-55000 par divistabu dzīvokli 20-35gadus. Izmaksās un būs jau nolietoti, beidzies "lietošanas termiņš". Pārdevējiem būtu arī jānomet cenu, jo nolietojas dzīvoklis, ēka, bet tā nenotiek un nenotiks. Kamēr dzīvoklis, ēka pavisam nebruks, tikmēr būs lielas cenas.

Tessa  3 2 vot šita ir lieta, kurai varu (nu jau ceru) teikt "nekad". Riga nekad muža negribetu dziivot, vel turklat tas padomiju rajonos. tad, visticamak, mekletu dziivokli vai nu mura maja, kura celta XX.gadsimta sakuma, vai nu izveletos pieRigu, vai nu pilsetu, no kuras var ar vilcienu braukt uz darbu, ta gan laba štelle-atgrizties majas ne metropoles kaste.

CoCoSan  2 1 Vīnogas ir skābas

Ezjule    3 Centrā lētāki dzīvokli nebūs.
Ar Altum palīdzību jaunie speciālisti vai ģimenes ar bērnu tiek pie dzīvokļiem ar samērā mazu pirmo iemaksu. Dažam tikai 3000 Eur pirmajai iemaksai bija vajadzīga un turpmāk par Savu dzīvokli maksā pat mazāk nekā īrējot no īpašniekiem. Ienākumiem jābūt legāliem, protams.

Pidrilla    1 Man jau šķiet, ka tieši pašlaik dzīvokļi paliek lētāki. Treknajos gados neremontēts 1-ist. dzīvoklis maksāja pat 50 000 Eur.
Paziņa nesen Rīgā, Jaunciemā nopirka 1-ist. dzīvokli mūra mājā tikai par 20 000 Eur. Labi uzturētās mūra mājās bankas kredītu vēl dod.

joens  1 1 Man gan izskatās, ka 40k par 3-istabnieku paneļniecē vēl ir dārgi. Kolēģis ķieģeļniecē labiekārtotu, saulainu 4-istabnieku par 40k jau ilgstoši nevar pārdot, tagad kaut kādi bandīti solīto 35k vietā jau tikai 30k sola un tas ir tikai solījums, ne reāls darījums.

Hummel    2 Lielos dzīvokļus pašlaik pārdot grūti. Labāk tirgojas 2-istabu dzīvokļi. Bankas nedod kredītam naudu+ cilvēkiem grūti sakrāt pirmajai iemaksai.

Ezjule    1 Interesanti,kur gan var nopirkt labu 4-ist. dzīvokli ķieģeļu mājā par 40 000Eur? Sludinājumos lētāk par 50 000 Eur nevienu dzīvokli neatrodu.

joens      Sludinājumos ir vēlmes (atkarīgs no katra personīgās alkatības pakāpes). Reāli darījumi spēj atšķirties pamatīgi, dažreiz pat uz augšu. Kolēģa dzīvokļa optimālā cena būtu no 60k.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu