Apkure mazam dzīvoklim

Dzīvoklim ir malkas krāsns. Pirmskara māja. Kādu apkures veidu izņemot krāsni, izvēlēties? Dzīvoklis mazs -25kv. Otrais stāvs. Mūra ēka.

AivarsN    3 Krāsns taču tura siltumu vismaz diennakti un kurināmo jau arī nevajag daudz. Pat ja nav kur glabāt malku, no darba braucot paķer paku skaidu briketes un pietiks ar uzviju.

tautietis    6 Pareizi uzmūrēta podiņu krāsns ,ne apaļais bleķa izsmiekls,siltumu turēs 48 līdz 60 stundas.Ko tu vēl labāku vari vēlēties?!

Sanija013      Gāzes apkures ieviešana ir diezgan PAdārga padarīšana, un arī ilgietilpīga!!! Var jau iesniegiet bez maksas iesniegumu uz Tehniskajiem noteikumiem (TN), lai aprēķīna, kas un kā.. Un pie reizes arī uzzināsiet vai vispār pastāv pieslēgums Stāvvadam (pārsvarā Dn nepieļauj pieslēgumu, bet ir bijuši gadījumi, ka atļauj). Mēneša laikā viņi izskatīs un izsniegs TN.

rokons      Elektroapkure nav lēta, bet ērta gan. Plus - viegli automatizējama un vadāma caur mobilo tīklu.
Svarīgi ir izpētīt dzīvokļa termisko izolāciju. Ja tā ir normāla, tad apkurei vajag ap 100W/ kvm resp 2,5 kw. Tas nozīmē, ka ievadam dzīvoklī jābūt 16A, vienfāzes gadījumā.
Nav tas nekas pārdabisks, bet būs ar Latvenergo jāpastrādā. Lēti nebūs.
Neskaidrs ir virtuves un sanmezgla jautājums. Tie ir vai nav. Arī tos var lietot kā elektrības tērētājus. Bet vienkārši un droši ir gan

fargo    6 kā minēja - divi eļļas sildītāji. tas pagaidām. pirms atkritīs aplamās domas par krāsni. kad atkritīs, sāksiet izmantot, un būsiet pateicīga par vienu no labākajiem apkures veidiem - krāsni.
un nekādas drāmas ar mežiem latvijā nav. katru gadu, katru(!) mežu apjoms latvijā pieaug. nevis samazinās. bet ir vēl kaut kas. tāda ir arī tendence pasaulē. mežu pasaulē kļūst arvien vairāk ar katru gadu. aptuveni, kopš 95-98 gadiem mežu platības pieaug vairumā lielo "meža" valstu. kanādā, asv, krievijā, brazīlijā un ķīnā, kas sastāda vairumu meža platību pasaulē, meži pieaug par 3% gadā globāli. šais valstīs. izņēmums te atkal ir ķīna, kur ticamu statistiku ir grūti apstiprināt. in reģioni, kuros mežu platības samazinas - indija, indonēzija, subsahāras āfrika.
bet lielajās "mežu" valstīs, mežu platības pieaug jau 20 gadus. latvijā arī. mežu platības latvijā palielinas, nevis samazinas. jā, mēs izcērtam. bet latvijā ataug daudz. latvijā daba kļūst arvien pirmatnējāka un meži, īstenībā, ir jatīra.
man kaimiņos dzīvo pieci zemnieki, kas pēc izglītības ir mežinieki. par šīm lietām sarunas ir biežākas kā pat par skaistām sievietēm. par mežiem, dzīvniekiem, zveju, medībām.
tā ka, leonij, nav nekādas katastrofas un apolkalipses ar šeit un šai jomā.
te ir svarīga nianse, jo % pats par sevi vēl neatspoguļo to, kas notiek. svarīgs paramets ir meža vecums. ir salīdzinoši liels % 80-100g veca meža izciršanā, jā. tā ir. bet! jaunaudžu ir daudz. mežs tiek stātīds vietās, kur tā nav bijis simtiem gadu.
redzi, ar cipariem var biedēt un mierināt un pārāk bieži ar cipariem cilvēki manipulē. bet īsumā - meži latvijā ja ne zeļ tagad tieši, tad perspektīva ir laba. tas pats ir ar savvaļas dzīvniekiem. to ir daudz vairāk, kā bija piemēram padomju gados. vilki, stirnas, aļņi. problēma šobrīd ir zālēdāju pieaugums ir daudz ātrāks kā dzīvnieku-plēsēju. un tur var rasties nopietnāka, risināma problēma 20 turpmākos gados. mums vajag vairāk vilku.

alexxx9  1 1 Elektriskie radiators buutu optimaalaakais variants shajaa ziemaa.

Lobo1  2 6 Būsim reāli. Kāda na...j elektriskā apkure. Ja cilvēks pērk mazu dzīvoklīti 100gadīgā ēkā, tad diez vai viņš ir tik bagāts, lai grieztu stundā 5- 6 kilovatus uz apkuri vien. Man darbā ir elektriskā apsilde un zinu, ko saku, pie tam tie radiatori regulāri plīst nost. Pagājušo nakti kā reiz nācās vilkt laukā rezerves eļļinieku, jo 1 no radiatoriem noplīsa. Siltumsūkņus reklamē! Da reklamē parasti to, ko vajag nogrūst, jo labas mantas aiziet tāpat. Tur elektrības patēriņs nebūs daudz mazāks par elektrisko apsildi. Pameklē siltumsūkņa darbības principu un sapratīsi. Viennozīmīgi krāsns, it īpaši, ja ir darba kārtībā.

Amadejs      Nu te jau saprātīgākie varianti izskanēja.Pirmkārt atstāt pašu krāsni, kā papildus apsilde var būt elektriskie radiatori (ja tos tehniski var uzstādīt).Protams ir arī malkas kamīns kuram var pievienot radiatorus, bet vienistabas dzīvoklim nav rentabli, tāpat sildīs tikmēr kamēr kuras.Siltumsūknis gaiss- gaiss varētu būt variants (papildus krāsnij), tas varētu arī dārgi neizmaksāt jo telpu maz.Ir protams granulu kamīns ar radiatoriem, bet arī labu krāsni kura uztur siltumu ar granulnieku nebūtu jēdzīgi mainīt.

Letija  3 1 Es nespēju dalīt ar Jums lielo atbalstu podiņu krāsnij.
Negribētu.
Nevienmērīgs siltums - sākumā karsti, tad pamazām viss izplēn, vēl tur kaut kādas kurināšanas īpatnības.
Pieminētais malkas (es gribētu teikt - skaidu brikešu) kamīns - krāsniņa, kuram var pievienot radiatorus, šķiet daudz pieņemamāks.
Bet, ja krāsns jau ir un gribas paralēli, ko citu - elektriskais radiators taču vienmēr atradīsies. Siltumsūknis, bet mūžīgais ventilatora efekts var radīt diskomfortu (un nav piemērots lielam salam, kas mums nu jau ir eksotika, un priekš tam jau ir krāsns!).

Skudiss  1   Jo mazāku čakaru gribās jo dārgāk maksā. Es liktu elektrību. Var arī parastos sildītājus var arī infosarkanos.

AivarsN  3 1 Cik viegli cilvēkus nozombēt! Ļoti iespējams,ka mežu platības palielinās. Bet meži taču nav kvieši. Vērtīgākie koki aug 100-120 gadi. Mums Latvijā ir palikušas tikai jaunaudzes un izcirtumi. Tieši tāpēc jau grib pieņemt to likumu, kurš atļauj zāģēt jaunākus kokus, lai varam turpināt eksportēt eiro paliktņus. Tieši tāpēc, visiem grāvjiem un nu jau pat mazajām upītēm ir jābūt tīrām. Lai tikai kāds cilvēks nedabū kurināmo bez maksas,nesamaksājot nodokļus politmafijai. Citur pasaulē speciāli stāda aizsargstādījumus, lai aizsargātu un palielinātu ražas. Mums visu pārvērš tuksnesī, lai tikai kolonija nekonkurētu ar prezidējošajām valstīm.

multi  1   Elektroapkure ir salīdzinoši lēts pasākums mazām platībām. Bik dārgāk, kā centrālapkure nesiltinātā blokmājā. 3-4€/m² mēnesī.

Nate  2 1 Nav ko te ņemties. Drīz tāpat aizliegs malkas apkuri, nevis lai mežus pažēlotu, bet lai gaisu nepiesārņo. Krāsns mūrēšana izmaksās tieši tikpat cik gāzes apkures ierīkošana, toties ērtības nesalīdzināmas. Ar krāsni tualeti un vannasistabu neapsildīsi, liekot tur kādu sildītāju tikai uz dažām stundām, iemetīsies pelējums. Gāzi var ar termostatu regulēt un romantikai krāsns vietā mazu kamīniņu. Elektrība dārga un bīstama, ja vecie vadi. Par granulām vispār nerunāsim. Apskatiet, cik maksā granulu katls, + viss pārējais, kur liks granulas, pašu katlu, diez vai tur ir atsevišķa katla telpa.
Velc tik gāzi, kamēr nav stājies spēkā krāšņu aizliegums, tad LG ierīkošanas cenu dubultos, jo būs masveida pieprasījums un garum garās rindas.

rinkulis    2 Nate, jums nešķiet, ka lai "zaļinātu" cilvēku izvēli apkures jautājumos, gāzei arī varētu piemērot kādu normālu nodokļa koeficientu, kas būtu "stimuliņš" atteikties no sāpju nodarīšanas planētai?
Ka tik beigās ar to gāzi nesanāk vēl dārgāk.

Godīgi sakot, lai arī ir izskanējuši viedokļi Rīgā atteikties no malkas apkures, lai "nebojātu" gaisa kvalitāti, tas vismaz pagaidām neies cauri. Laukos...lai arī Ķekava nav gluži lauki, man domāt tas pat nav bijis apspriests. Citādi - malkas apkure - kas var būt zaļāks par to? Vienkārši jāaudzē mežs tādā apjomā, lai apkures sezonā nokurinātie kubi, pa augšanas sezonu ataug. Tur nemaz daudz nevajag. Carbon out->Carbon in, un ir CO2 neitralitāte.

multi  1   Es uzdrīkstēšos teikt, ka gāze (neņemot vērā ierīkošanas izmaksas) sanāks lētāks apkures veids par malku, ja vien nav laiks un vieta, kur zāģēt, skaldīt malku. Sausa, skaldīta malka maksā kosmosu, nezinu, kur "malkas dārzi" liek to malku, droši vien uz Skandināviju maisiņos.

Lobo1      Apkures veidi pēc dārdzības rūkošā secībā- elektrība, sašķidrinātā gāze, kokskaidu granulas, malka. Nerēķinot ierīkošanas izmaksas. Ņemot vērā, ka labi salikta krāsns kalpo ap 50 gadiem, ja to pareizi kurina un malka ir vislētākais siltumieguves veids, bet apkures katli, tāpat kā elektriskie sildītāji mēdz pārdegt, tad secinājums ir viennozīmīgs.

vilks28      Ja tāda ziema kā tagad , gaiss -gaiss siltumsūkni nu nav viņi vairs tik dārgi. Un ja negrib investēt un ir kā jau teica normāla špans un vadi ,tad var likt elektrisko konvektoru, es ieteiktu somu Ensto firmas ražojumu. Eļļas radiātori ir jau vēsture tos gan ne. Nu un protams pati krāsns ir manta.

skarbaiskungs    1 Spešial Leonijai. ja tu domā, ka tās granulas ražo ķīnā no roltoniem, tad varu aplauSt, tas ir tas pac lv koks. :) un vēl, mezi ir jācērt! mums tik nepieciešamo skābekli ražo tikai AUGOŠI koki! tie 100+ jau sāk to patērēt trūdēšanas procesā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu