Cik malkas vajag 100 m2 apkurināšanai sezonā/septembris-maijs/

Kāda jūsu pieredze? Ja ir katls, cik nepieciešams malkas + briketes? Ja ir krāsnis/ ar 1 gan jau ka uz tādu kvadratūru par maz/ cik beramkubus pērkat sezonai?
Ja centrālapkure, cik REĀLI maksājiet mēnesī. Sludinājumos, klientu pievilināšanai bieži apgalvo, ka komunālie zemi, tikai nez kādēļ realitātē dzirdu, ka "vai cik apkure atkal dārga". Vienalga kā, lēti vai dārgi, cik eiros jums izmaksā m2, vai 3-4 istabu dzīvokļa apsilde?

Jurijs__57    1 Pareizi Alma9, ozolam lielāka siltumatdeve nekā apsei, attiecībā 25:14

Nate      Jurijs, labāk apskaties , cik maksā krava ozola malkas un padomā, kurš to pirks.

DanaL      90 m², nosiltināta, boilers, 1 krava malkas, 1 nomaļi, krava aptuveni 6 steri (tā man apgalvo, man atliek ticēt uz vārda). Kopā aptuveni 250 € gadā.
Plānoju pāriet uz briketēm.

vilx      Jurij, Alma, izlasiet, ko raksta Aivars - par masu. tiem kokiem arī blīvums atšķiras, un parēķināt ekvivalentu - būs +/- rezultāts 10% robežās. Pilnīgi pietiekami inženierrēķiniem, lai izvēlētos kaut kādu vidējo universālo vērtību, kas ar pietiekošu precizitāti derēs jebkurai koksnei, arī skaidu briketēm.

Varbūt varat atcerēties, kad tikko parādījās briketes un tika plaši reklamētas? Briketes taisa galvenokārt no egles, un likās dikti jocīgi, ka reklamēja itkā briketēm ir tāda pati siltumatdeve kā ozolam? Un jau toreiz papētīju - egle ir apmēram tikpat reizes vieglāka, cik reizes ir arī tās siltumatdeve mazāka, rezultātā sanāk ka tikpat lielai masai būs tikpat liela siltumatdeve - egles briketēm vai ozolam.

DanaL      Čehu Viadrus

Lobo1      Uz 100m2 pietiktu 2 siltumietilpīgas krāsnis un tas ir ekonomiskākais apkures veids gan patēriņa, gan ērtības ziņā- izkurināji un aizmirsi, bet pie viena priekšnoteikuma- ja vari tam atvēlēt 2-3 stundas dienā. Lielākai mājai neieteiktu. Man ir 3 krāsnis un tas vairs nav īpaši ērti, jo kad paliek ogles, pēc katrām minūtēm 15- 20 ir jāstaigā parušināt. Nu vēl arī krāsns izmaksas. Kad es mūrēju, materiāli sanāca tā uz 300Ls vienai, mūrēju pats, pirms tam profesionāli izstudējot šo jautājumu. No paziņām, kuriem ir katli, nečakarējas tikai 1, kuram ir automātiskā brikešu padeve. Pārējie kurina pa nez cik reizēm. Izeja- siltumakumulators, bet tas arī nav lēts prieks. Pie tam, tagad jau visi liek konvektorus vai plānos bleķa radiatorus, bet tiem jau nav tās siltumakumulācijas, kas vecajiem čuguna. Mūžiņš ar gan tiem radiatoriem, gan katliem nav dižais, bet krāsns kalpo gadus 50+. Kurināt iesaku pēc iespējas ar lapkoku malku, tad sistēma būs tīra. Man dūmkanālus jāiztīra reizi gados 8 un arī tikai no pelniem. Kad kurina ar skujkoku, ir jau cita aina. Būs pilns ar sodrējiem, arī tīrīt nāksies biežāk. Un mīļie cilvēki, maku mēra STEROS. Kubs, tas būtu viengabala koka klucis 1m x 1m x 1m.

DanaL      Jums galvenā problēma ir nesiltināta māja. Kopš mēs nosiltinājām, katlu izkurinam rīta pusē, līdz istabas t⁰ aptuveni 24⁰. Vakarā atdzisusi līdz 22, no rīta 18. Kurinam atkal. Nu tas tā aptuveni. Aukstākās ziemas dienās bišķi iekurinam arī vakarpusē.
Nesiltināta māja kā caura muca, viss siltums aiziet atmosfērā.

vilx      Kwinta2 - mācies adīt pa vakariem! Vilnas zeķītes, džemperīši, šalles.

Peleks      kāda māja, kāda apkure, man aiziet 3 kubi uz sezonu, bet nu guļbaļķu māja celta pirms 200 gadiem ar sienu biezumu 25 cm un apkurē maizes krāsns, kuru nevajag stipri karsēt

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu