Jaunie dzīvokļu projekti Rīgā

Šobrīd skatoties jauno dzīvokļu piedāvājumus Rīgā, redzu tikai virtuve/viesistaba apvienoto variantu. Tas pilnīgi noteikti nav mans modelis. Vai ir zināmi jaunie projekti ar atsevišķu virtuvi un atsevišķu viesistabu?

baskaje  5 1 Man ļoti patīk šī virtuves zona viesistabā. Varu gatavot un ieskatīties tv, arī sarunāties ar viesiem.
Lielākā problēma ir smakas (zivju, gaļas utt.), ir vajadzīgs labs, jaudīgs nosūcējs.
Un ja laba saimniece, tad nekārtība virtuves zonā vienkārši nebūs.
Parasti viesistaba sadalās: virtuves, ēdam un atpūtas zonā.

dardedze  2 6 principā tāds plānojums netieši sekmē paaugstinātu pusfabrikātu patēriņu :)

tikka    3 Ja ar virtuvi saprot mazu ūķīti 6-8 kv.m. platībā, tad tiešām var teikt,ka "nabaga" saimniece ir iedzīta stūrī.
Bet, ja virtuve ir 12-20 kv.m., tad tā ir lieliska vieta, kur ģimenei kopā, ne tikai ieturēt maltītes, bet arī gatavot.
Ja ir dzīvoklis ar ēdamistabu- lieliski. Mūsu ģimenē ir tradīcija, ka pie galda sēž visi kopā un nekāda ēšana pa savām istabām, vaoi skatoties TV.
Un viesistaba, tieši tāpēc ir viesistaba, kurbūt kopā ar viesiem, vajadzības gadījumā lai var kādu arī izguldīt. Un kas tā par sajītu, kad viesis guļ, bet kāds no mājiniekiem pa nakti pie ledusskapja knakstās.
Patreiz arī no mākleriem ir dzirdēts, ka cilvēki meklē lielos dzīvokļus, kur būtu atsevišķas guļamistabas, viesistaba un atsevišķa virtuve.
Manā mājā uz šādiem dzīvokļiem pat rindā stāv, gaidot, kad tie atbrīvosies īrei.
Un ir mūsu mājā arī dzīvokļi ar divām guļamistabām, klasisko viesistabu un atsevišķu virtuvi, kurai blakus ir ēdamistaba.
Un mēs ļoti mīlam gatavot paši, nevis iztikt ar pusfabrikātiem :)

dardedze  8 1 mēs...mums...man...kuru tas pi*?D))))

multi      to 12:40 Hmm, īres tirgus Latvijā mani ir fascinējis. Kā praktiski var rasties rindas uz īres dzīvokļiem, ja Latvijā iedzīvotāju skaits strauji samazinās un tajā skaitā Rīgā.

tikka      to 13.30 ... pilnīgi mierīgi. Kas pamet Latviju? Ne jau tie, kas strādā un dzīvo normālos apstākļos.
Un pieprasījums ir uz kvalitāti par adekvātu cenu.
Ir redzēti apartamenti, kuru mēneša maksa liekas neadekvāta, taču no kāda skatu punkta?

neko  5 2 Es gan teiktu ka mājā kur visi gatavo paši "atvērtās virtuves" princips ir daudz ērtāks, jo tā ir koplietošanas teritorija kurā ik pa brīdim kaut ko dara. Kas kafiju vāra kas tostermaizes cep kas vēl kaut ko. Tā ir daudz ērtāk ne 3m virtuvē katru rītu trenēties veiklībā, lai viens otru ar savu karsto brokastu kafiju nepalietu.

Savukārt pamest nenomazgātas pannas uz plīts, netīrus traukus izlietnē utt var tikai vienatnē dzīvojot. Nu vai arī ja vīrietis virtuvē principā nerādās, bet sēž un gaida kamēr viņam visu klāt pienesīs un aiz viņa novāks.

multi      to 14:02 Labi kvalitāte, bet īres tirgū bieži parādās arī pritoni, tajos tak arī kāds iet dzīvot un maksā ne mazo naudu saimniekam.

langstinsh  1 8 Vīriešiem virtuvi un tele pulti---sievietām-spoguļgaldiņu.
Kārtībai jābūt@

Tinte      Šobrīd nav labākais laiks nekustamā īpašuma pirkšanai.

joens      Tirgus karsējas, attiecīgi pirkt var tad, ja ir lieka nauda. Ja jāņem kredītu, tad jaunajā zonā jau pilnīgi garām.

Paula6    2 Tagad ir īstais laiks pirkt, pārdot, īrēt, jo nevar jau zināt cik ilgi vēl tādas iespējas paliks..vismaz ekonomisti un citi "prātīgi" ļaudis brīdina un arvien biežāk.

langstinsh    1 Paula-Pareizi!

joens      Diez kur Paula šo 11 gadus veco tekstu izrakusi ...

langstinsh      joens-pārdevu māju kalvī;sa krīzē...tagad atkal pārdodu-un fiksi jāuzrauj jauna.
Krīze aiz krīzes...

Paula6      joens....vēsture, šodiena un...spēcīga intuīcija kura reti kļūdās, tur tas vecais teksts tiek izrakts:DDD

VecmeitaARrunci      Man arii bija doma kaut ko jaunajos projektos nopirkt.Taa kaa nevareeju atrast projektu ar atsevisku virtuvi,tad izleemu savu maaju celt.mazaaka keepa peerkot jau gatavu,bet lielaakajai dalai tizls plaanojums.

edgarsronis    2 Jaunie projekti tas ir sūds par dārgu naudu.Nekādā gadījumā to nevar pirkt!Ja pērk tad no vecajiem projektiem un vislabāk bez remonta,jo tad redz visus defektus!

Ander    2 Jaunie, un nosacīti jaunie ir zemas kvalitātes dzīvokļi par augstu cenu, pārāk augstu. Ir jāpieaicina eksperts, ja pašam no tām lietām nav saprašana. Bija gadijums, kad tikko gādāts dzīvoklīts bij jāpabeidz ar apdari, un saimniece steidzināja, ka fiksi jāmet virsū tapete. Teicu vispirms jānodīrā jaunā ģipškartona siena uz kaimiņu un jānopako ar skaņas izolāciju, tad atpakaļ rigipsus un var par tapeti domāt. Tur varēja dzirdēt ne tik vien ko runā, bet ko dara. Nakts klusumā gan jau vel vairāk. Saimniece teica ka nē, tā taču jauna māja, tikko celta, tas no koridora trokšņi. Caur elektrības rozetēm var to pārbaudīt, vai ir pakots. Bet nu jā vajag uzmanīties.
Labāk ņemt dzīvokli ar 4 plikām sienām un iekšējās starpsienas pats projektē, to var noteikti ar būvniekiem sarunāt.
Es izvēlētos gan māju!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu