kur var nopirkt tabakas seklas

Kolorado vaboles ir daudz mums laukos un ari pargaju uz tabaku tikaj Danijas razotaju. Gribetos pasam visu audzet.

neko    1 ebay.com

furgons      Kurš ir dabīgaias inaidniks?

langstinsh    2 iETEKTU STĀDUS.´
nĀKAMGAD PAŠAS IZSĒSIES.
Ir dažāda tabaka...vai zini,ko gribi...

Parama  2   Es arī gribētu pati tabaku audzēt. Kaut kādu vieglāku. Kur tādus stādus dabūt?

SKUTERS    2 Te nu es jums varu plaši un pamatīgi apstāstīt, jo pats to audzēju jau padsmit gadus. Uzreiz pateikšu, ka Langstiņš raksta muļķības. Mahorka tā varētu sasēties, ja viņu nekopt, bet kāda jēga ļaut tai augt nebaudāmai un tur, kur tā ir iesējusies. Pirmā mana tabaka bija Viļānu lieltirgū pirktā krievu mahorka. Vajag daudz stādu un ar pazaru amputāciju liela ķēpa. Pēc dažiem gadiem k-rautā nopirku vietējās sēklas un tā jau ir riktīga tabaka, pie tam daudz vieglāka, arī pazares var lauzt daudz retāk. Ap 1.04. jāiesēj trauciņā un kad sadīgusi un pastiepusies dažus centimetrus, pārpiķē. Pietiek pat 125 gramu jogurta trauciņa. Izstāda maija beigās, jūnija sākumā. Vēlams nedaudz kūtsmēslu, arī kemiru vai tamlīdzīgu mēslojumu. Lai iegūtu sēklas, pāris ziedus atstāj un kad pogaļas gatavas, tās novāc un sēklas izkaltē. Lapas sāk novākt no apakšas pakāpeniski. Pareizi ir žāvēt lapas, taču žāvējot izkārtas bēniņos, var kalst pārāk lēni un sākt pelēt, tāpēc es tās sagriežu zaļas un plānā kārtā izklāju bēniņos uz agroplēves. Izžuvušu uz gadu- diviem ieliek papīra maisā vai kastē lai fermentējas. Var pīpēt uzreiz, bet nebūs ne aromātiska, ne garda. Iesaku pameklēt internetā grāmatu ,,Выращивание табака различных сортов" А.Н. Сергеев. — М.: ACT; Донецк: Сталкер, 2005. Lai veicas!

kurzemnieks52    5 Skuters te visu aprakstīja pa vienkāršo,bet patiesībā tā kultūra ir nedaudz japārzin,lai veiksmīgi audzētu.Ir šķirnes,kuras prasa fermentāciju,ir,kurām fermentāciju nevajag,piemēram šķirnes Burley,Virginia Gold jāfermentā,bet šķirnes Xsanty,Ģubek pietiek izžāvēt saulē,sausu sapakot papīra kastēs vai maisos un labāko rezultātu iegūst vismaz gadu noturot sausā vietā.Es pašlaik tieši nodarbojos ar Burley un Virginia fermentāciju un rezultāts ir ļoti labs,tas ir process,kad lapas tika no rudens savērtas uz stieples,sakārtas bēniņos,izgājušas nobrūnināšanas laiku(lapām jāzaudē hlorofils un jākļūst brūnām un sausām)tad tiek nedaudz samitrinātas un turētas kādas 5-7 diennaktis vismaz 50 grādu siltumā,tad izžāvē un tabaka gatava.Ja ir interese par sēklām,varat rakstīt,sarunāsim.Sēja stādiem vēl nav nokavēta,es sēju no 20.marta līdz 10.aprīlim,stādus izstādīju laukā no maija vidus līdz jūnija sākumam

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu