Skapīšu krāsošana

Skapīšu krāsošanaGribu nokrāsot baltus pāris skapīšus (no mdf, kādi pievienotajā foto, tikai tie ir tumši brūnā krāsā), bet nevaru saprast ar kādu krāsu. Interneta forumos iesaka gan ūdens emulsijas, gan akrila krāsu. Daži apgalvo, ka vispirms vēl jāgruntējot ar akrila grunti. Citi vēl apgalvo, ka jāplēš nost virspusē esošā plēve.
Lūdzu padomus tiem, kuri reāli ir kaut ko tādu darījuši!

VECA_PIEPE    9 Tinte, beidz skaudīt un ņem slīpmašīnu nagos! :D

Pie tā televizora skapīša es dabūju bišķi pasvīst- ar slīpēšanu vien iesākumam nepietika, jo virsmas bija pamatīgi pabojātas. Vajadzēja vietām arī ielīmēt koka gabaliņus, tad arī bišķi vajadzēja piestrādāt ar rokas mazo ēveli, špaktelēt, drāzīt un atkal špaktelēt un tikai tad sākt slīpēšanu,...tad atkal špaktelēt un slīpēt. Dažviet ķirmis bija sagrauzis koku, tās vietas arī visas tika nomainītas ar jaunu koku. Labums tas, ka 60mitajos galdnieki strādāja izcili- mēbele turas kopā ideāli stabili. Nomainīju visas enģes un, protams, rokturīši ir nomainīti pret citiem.
Es vispār trakoti fanoju par 60mito stilu dizainā un arhitektūrā. Manā mājā visas mēbeles ir tādā stilā (nerādīs bildēs savas guļamistibas skapjus, naktskapīšus un plauktus- Ohujiņa slavenībām ir arī sava privāti intīmā vide :D,...arī viss pašas rokām "restaurēts" 60mito stilā, tieši tā arī virtuves mēbeles ir atjaunotas kā rakstīju #16:41)

p.s.
Aizmirsu piemetināt: gan krāsošanas darbi, gan aizsarglakošanas darbiņi ir veicami pa divi lāgi-
divas kārtas krāsojuma un divas kārtas lakošana. Es to visu daru ar krāsojamo rullīti, jo man nepatīk uz virsmas redzamais reljefs, kas paliek pēc nožūšanas, krāsojot un lakojot ar otu.

slieks    1 Pārkrāsoju koridora skapi, pieskaņojot tapešu krāsai (veci rozā). Paņēmu tapetes gabaliņu līdz uz Kuršiem, un man sajauca ideālu toni. Vēl - paklausīju ieteikumam un nokrāsoju tā it kā vecināti (ar dažādu krāsas blīvumu, neregulāri). Sanāca labi, neviens nevar pateikt, ka tā pati mēbele.

av2      es esmu savaa laikaa virtuves skapiissus tiiriijis gandriiz ar acetonu, tad paarlakojis, tad apliimeejis malinas ar koka filmu. Protams to vissu dariiju izjauktaa vaidaa - durtinnas, engges, rucckas nost. Kalpo veel ssodien, peec 10+ gadiem.
Bet, virtuve, ir virtuve. Ik pa laikam ir japatiira, jo noseezzaas tauki utt.
Par kraasossanu. Nu, nezinu, kraasot jau var, bet....man nepatiik tas rezuukltaats.Koju variants :( Uzliimeejot to film izskataas , kaa no ruupniicas. Un izveele tiem liimeejamiem matreaaliem ssodien ir lloti liela.Protams, mazliet jaapiessaujaas, ar feenu un zzileti utt ;)

av2      Ahaa, skaidrs. Ja taa ir pleeve, nu saliidzinossi miiksta - var ar nadzinnu iespiest, tad jaapleess vien buus nost. Jo uz taas nekas jeedzigi netureesies. Ja tas ir ciets , uzliimeets matreaals, kaa plastmasa , tad jau mieriigi panem ar kaadu 2000sso smilksspapiiru mazliet uztaisi mateetu, un ar airesolu nokraaso. Paaris labas kaartas, llaujot nozzuut kaartigi. Saimnieciibas preccu veikalos ir taadas kraasas, kaados tik tonnos veelies. Sppiidiigas, mateetas, uz epoksiidu baazes , ar spiiduminniem utt. Buus oki :)
Uudens base kraasas neiesaku, ja nu vieniigi kraaso finieri , koku, kuraa taada kraasa labi iesucaas. Esmu ar taadu baltu uudens kraasu kraasojis passtaisitu virtuves meebellu koplektu. Nebija ne vainas . Sakombineeju toreiz ar tumssa koka lakotaam detallam . Vieniigi uudens kraasa nav seviskki pateiciiga, ja uzgaaziisi kaadus baigos, karstos taukus, un buus jaamazgaa :(

vilx      Šajā situācijā es ņemtu akrila krāsu, un tikai tādēļ, ka tā ar laiku nedzeltē. Arī nav speciāli jāsagatavo virsma un veco krāsu vai klājumu neraus augšā. Uzklāj, noslīpē, uzklāj, noslīpē, uzklāj un nopulē. Viss. Žūšanas laiki gan jāievēro.

KristapsAleksandrs      Nopērc grunts krāsu viņa ir balta un pa virsu krāso kautvai mājas fasādes krāsu vila alva vai jebkuru citu. Var mēģināt sarunāt veikalā lai viņi ietonē grunts krāsu. Izvēle diezgan liela. Un gandrīz jebkuru krāsu var ietonēt kā gribi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu