Kāpņu remonts

. Lūdzu padomus kā atjaunot vecas, nodilušas kāpnes. Nav nodilušas briesmīgi, bet tomēr defekti, nodilums ir. Kāpnes nav taisnas, bet ar līkumiem. Tas nozīmē, ka daļai pakāpienu nav taisnstūra, bet trīsstūra forma.

joens    1 Kāpņu foto studijā. Iespējams, ka nodilušo un bojāto elementu nomaiņa ir visprātīgākais risinājums. Tāpat ir kāpnes, kur fēnošana būtu pērļu bēršana paši zināt kur. Maksimāli ar kādu rūsas noņēmēju un pēc tam pucpapīru pāriet.

anis    2 Nu, ja ņemam vērā esošo informāciju-nodilušas,ar līkumiem(specifiskas). Skaitā padsmit-divdesmit. Vēl klāt ņemot margas/rokturus(?) Neņemos fantazēt cik stundu/dienu tas algotam darbiniekam ,ar specifiskām iekārtām apbruņotam, varētu prasīt... Tā arī pašam darot,materiālu un palīglīdzekļu izmaksas būs jūtamas-par laiku nerunāsim... Var jau izgrozīties ar arhaiskām metodēm,bet tas prasa vēl lielāku laika patēriņu un meistarību...
Ne velti saka,ka uzbūvēt jaunu ir vienkāršāk,lētāk un ātrāk... Tā drusku pielāpīt-jābūt labai izjūtai,lai nebūtu briesmīgi...
Man patīk lāpīt/atjaunot un daudzkārt esmu "iegrābies" izmaksu ziņā... skola ir maksājusi ne maz.

Nate  1 3 Ja ir nauda, var jaunas, ja nav, jālabo pašiem. Protams, ja būtu kāpņu foto, padomi būtu tieši, tagad tikai tāda sapņošana.

euromens    2 Kāpnes mēdz būt no koka, betona, akmens u.c. materiāliem.....varbūt mēģini noformulēt savu gadijumu, jo uz koka kāpnēm betonu neuzliesi, bet uz betona kāpnēm dēli var pieskrūvēt un tas maxā dažādas naudiņas

joens  1 2 Regulāri saskaros ar visādu būvelementu atjaunošanu. Īsumā, lielākajā daļā gadījumu uztaisīt jaunu vai repliku ir lētāk vai pat stipri lētāk, kā ķimerēties ar veco.

arturo1963    1 Koments tiem,kas uzskata,ka vecas kaapnes remontee,ja ´´naudish nav´´-vecas remonteejis esmu par taadaam naudinaam,ka sen jaunas vareetu uztaisiit! Vienkaarsi veca eeka,muiza,ar savu stilu,kas jaasaglabaa.Kad saimniecei ieteicu vienkaarsaak jaunas uzlikt,tad uz mani skatiijaas niknaak,kaa Lenins uz burzuaaziju!
Tas pats pilseetu vecajiem dziivokliem-pasargi dievs,ja buus kas jauns redzams!!!
joens-pilniiga taisniiba.
Gadaas jau,ka tiek cauri ar ´´mazaam saapiiteem´,kaut ko pielabojot.Tas atkariigs no pasuutiitaaja veelmeem.

Karmensita      Arturo saprātīgs koments, atbalstu.

Iespējams ka autore domājusi parastas vecas koka kāpnes, bez muzejiskas vērtības.

ledusskapis      Cik daudz tie pakaapieni ir izdilushi???

igam      Kapnes tik sadardzina,ja koks japerk.

kacegars      Atgriežoties pie vakar teiktā,pagājušo vasaru remontēju simtgadīgu guļbūvi,(stiprināju pamatus,mainīju baļķus u.t.t).Saimnieks,80.g.,pats nopucēja un nolakoja vecās kāpnes.
Prieks,kur rodies.(tas nav pārmetums.)
Lūk,kaut kā tā! 

kacegars    2 Protams,ka tas jāredz dzīvajā. Pievienojiet dažus foto,ar bēdīgākajām vietām.Gan jau visi kopā, mēs varēsim kautko ieteikt.
Visu cieņu.

teo_dora    1 Te ir iespēja, pievienot bildi, un tad būtu precīzas atbildes. Bildes nau, padomu arī naU.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu