Vai atbalstāt mākslīgās eglītes?

Slavenības arvien biežāk bildējas pie mākslīgām eglītēm. Dabīga eglīte augot saražo skābekli, pēc tam ir kurināmais, vai dabīgi, veselīgi atkritumi, savukārt mākslīgās egles ražošanā tiek piesārņots gaiss, un rodas sintētiski atkritumi, kuri piesārņo jau tā ar atkritumiem pārpildīto planētu.

fargo  1 8 "Es esmu PRET Koku cirshanu cilveeku izklaizhu un prieka deel..."
un kā ar grāmatām? vai tu esi pret izklaides preses izdevumiem? žurnāliem? tas viss ir ražts no celulozes. koka.

vilks28    1 Es uzskatu, ka abas ir nepieciešamas. tikai katra savā vietā. Ir ļaudis kam no dabīgajām alerģija. man tas podos patīk.

jadore    2 Man ne visai patīk mākslīgās egles, bet nepatīk arī tā ņemšanās ar to eglīti, lai arī piederas pie Ziemassvētkiem un arī patīk, bet tā kā nav vairs mazu bērnu, tad iztieku ar cipresi, kura jau vairākus gadus aug puķu podā.

bagi  1 3 Vai es kādreiz varētu nolikt mākslīgo puķi uz savu senču kapu.... nekad, nemūžam. Lielāku necieņu es nevarētu izrādīt. Ne jau pret sabiedrību, kas kaut kultivē... bet pret savu miesu un dzimtu.
Daba mums dod ziedus, gadsimtiem plūcam un pasniedzām. Margrietiņa viršu laukā. Noplūcu, pasniedzu, uzdāvināju. Arī eglei ir sava aura. Tā ienes smaržu, apgarību. Nē, nezāģēšu egli tikai prieka pēc, bet.... ai,riebums runāt par plastmasu un neīstumu. Tas Tev Lēle... ir vērtības, kas nepazudīs.

mezjinieks  2 3 Ja eglīte ir nākusi no vides, kurā dzirdamas putnu čalas, vēja brāzmas, saules pieskāriens un sala skarbums, tad noteikti viņai jābūt Ziemassvētkos un Jaunajā gadā mūsu mājās. Kad gan vēl, ja ne šajos svētkos, mēs caur mūžzaļo kociņu varam rast savu saikni ar dabu.

AivarsN    4 Kāpēc atbalstīt Ķīnas ekonomiku? Latvijas mežos un grāvmalās ir iesējušās tik daudz eglītes,kurām tur nav vietas izaugt lielām,ka pietiks visiem. Tāpat tās nocirtīs un sasmalcinās šķeldā.

EivaGreisa  3 2 Man jau 13 gadus ir viena eglīte, mākslīgā, protams.

kuks10    2 Mans eglīti ieliek trīslitru burkā,uzber siligela kaķa smiltis+ūdeni ,egle nostāv līdz zvaigžņu dienai kā jauna..

nickie  1 1 Es pirms paris gadiem nopirku papīra eglīti - ļoti ērti, stāv izrotāta no novembra beigām līdz februārim, tad kastē skapī. Protams, ja es dzīvotu mājā, ne dzīvoklī, ar bērniem, ne viena, gribētu arī īstu un lielu eglīti. Tāda mums ir laukos. Jo tur tīrot grāvjus un mežus var atrast isto. Bet pilsētā ir ok ar mākslīgo.

Momo    2 Īsta egle. Un tikai. Tāpat kā nepatīk plastmasas bižutērija un plastmasas eglīšu mantiņas. Patīk īsta stikla. Starp citu, labprāt ejot ciemos ietu ar stikla bumbu apgleznotu vai kā tml, bet veikalos neesmu redzējusi neko ievērības cienīgu. Patīk ideja par rotājumiem ar stāstu. Mājās ir stikla virtenes un šādas tādas lietiņas pat no manu vecvecāku jaunības. Un vēl tagad atceros to skaisto zelta bumbu, ko man krustmāte uzdāvināja, bet nākošajos zsvētkos kaķis egli apgāza un saplēsa.

Keitinja      V.Artavam ir dzejolis, kuram beigas ir.... Mans kaimiņš -godavīrs, tas neies mežu postīt. Tam eglīte no plastmasas, kad piedeg, ir ko ostīt!!

piparbecinja  1   Pret plastmasu principá. Naftas plastmasu vajadzētu aizliegt ar likumu.
Esmu arī pret eglīšu ciršanu. Te ir darbs dizaineriem, kas varētu piedāvāt stilizētas elgītes no dabīgākiem materiāliem.
Fargo, papīru var gatavot arī no kaņepēm. Un būtu pēdējais laiks pāriet uz kaņepju plastmasu.

av2  4 2 tiessi maaksligaas egliites ilgterminnaa neko nepiesaarnno, jo tiek izmantotas...da kaut 10-20 gadus. Gribi buut baigi ekoJOKOloggiskaa, nelieto vispaar nevienu plastmasas iztraadaajumu, redzeesim, kaa buus :)

Skumjudruva1950      Tas ir gaumes jautājums.Ja nepatīk pēc tam vākt skujas,labāka ir plastmasas. Es atnesu lielu zaru un mājās ir svētku sajūta,dabīgas eglītes smarža. 2018-02-07

Jurijs55      Skujas uz griidas - eglišu pēdēja atriebjiba cirtējiem 2018-02-15

Tessa      Jurijs55 , beidz vilkt ara vecas temas un piesarnjot PA telpu. 2018-02-15

fargo      "Fargo, papīru var gatavot arī no kaņepēm. Un būtu pēdējais laiks pāriet uz kaņepju plastmasu."
un ar ko vispār tas jebkādā veidā būtu labāk par celulozes ieguvi no koksnes? un kāpēc "pēdējais laiks"?
2018-02-15

neko      Atcerējos anekdoti: kaņepe - tas arī ir koks, viņam vienkārši izaugt nekad neļauj:)

"Un būtu pēdējais laiks pāriet uz kaņepju plastmasu." - varbūt tomēr būtu pēdējais laiks iemācīties ķīmiju skolas līmeni un uzzināt kas ir polimēri?
2018-02-15

Jurijs55      Šodien satiekam Jauno gadu pēc austrumu kalendāra, vai nav iemēsls doties atkal ar cirvi uz mēžu ?! Mežonība... :( 2018-02-15

fargo      un koka mēbeles vai mājas arī ir mežonība?
vai koka bērnu rotaļlietas arī ir mežonība?
bail pat prasīt par koka karotēm vai virtuves dēlīšiem...
2018-02-15

Jurijs1962Augums163      Kādas "koka mēbeles" ? Muzējā, vel Lembergam ? Ir nepieciešamība (saunu, kuram tā varbūt i tik vajadzīga, neiztaisis no plastika), un ir "man gribas" obligati nocirto koku lai satikt jauno gadu 2018-02-15

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu