Pēc kādiem kritērijiem izvēlaties meisterus?

Man te bija ieteikums, ka, ja vēlos kvalitāti remontdarbos, tad pašai, cik nu tas iespējams, jāmēģina iedziļināties darbu izpildes tehnoloģijās.
Kā citas sievietes paļaujās uz svešiem, nepazīstamiem meisteriem, kuru intereses bieži variāk ir ātra un liela peļņa, ne tik daudz kvalitāte, no sērijas "putas, reģipsis un darbs gatavs"...
p.s.

neratni_stasti (2017-12-12 17:22)    1 Līdzsvara labad atzīšos, ka es tikai spuldzes protu samainīt pati. Visos pārējos gadījumos a) zvanu pārvaldniekam; b) saucu meistaru. Tēvu, brāli, brālēnus lieku mierā vienmēr, kaut gan tādi man ir. Vīrieti arī parasti nemēģinu "likt" pie darba - vai nu pats izdara, jo prot un vēlas, vai nu saucu meistaru. Savas dzīves laikā esmu savākusies gana daudz labu meistaru telefona numurus, lai būtu, kam piezvanīt, sīkākos gadījumos mierīgi var iztikt ar pārvaldnieka doto kaut kādu... (piemēram, ja izbeidzas dzīvoklī elektrība, bet kāpņu telpā tāda ir). tātad - labot krānus un caurules neprotu, elektrības skapī nagus nebāžu!

Saara (2017-12-12 17:25)      nerātni stāsti, lustras var būt dažādas: negatīvā nozīmē )))

Caune (2017-12-12 17:31)    2 Aptaujājot paziņas sazinājos ar 2 meistariem. Pirmā meistara darba rezultātus biju redzējusi, par otro tikai dzirdējusi. Izvēlējos otro, jo patika vairāk attieksme, ieteikumi. Pirmais visu brāķēja un piedāvātos risinājumus izvirzīja dārgākus, darbietilpīgus un likās, ka mēs viens otru nedzirdam. Ar otro meistaru man sanāca iedziļināties tikai krāsās un rakstos.

av2 (2017-12-12 17:45)  1 2 aizbrauc man pazinna , jauna sieviete , labot savu pirmo autinnu, Riigaa. Nu kantoris saraksta zilus briinumus. Esot jamaaina....aizmugures barabaani/kalotkas utt. Autinnam pat taadu nav nemaz, ir diski. Nu kaa lai sieviete zina visas nianses autinnam ? Diagnostiku autinnam esot jagaida menesi rindaa , pluss cena kosmoss. Man 7x aatraak sanaaca no ASV to diagnostiku uztaisiit caur teamviewer netaa.Tas pats celtnieciibaa. Domaaju , ka uz ssobriidi ir nopietna probleema LV profesionaalo darbinieku neesamiibaa. Tie, ar zelta rokaam, aizbraukussi. Paareejie izmanto situaaciju. Tas ir, "liek parketu aatri, leeti, tiesa...arii suudiigi".Un paparasa, kaa par pro darbu. Un ja ir rokas, veeleessnas, centiiba, nu nevajag viss , viss daargaakos materiaalus nemaz , lai buutu forss rezultaats.
Labu veiksi meistaru mekleejumos.

slieksnis (2017-12-12 18:31)    1 ko Tu vēlies = pili uzcelt?? :D par kvalitāti runājot - daudz kas atkarīgs no materiāliem, pie kam ja meistars Tev saka, ka šim vajag tādu špahteli, jeb vēja plēvi, jeb izolāciju - tad tādu viņam arī vajag, nevis ko citu. man pašam pieredze, ka cilvēks grib kvalitatīvi, taču tad uz grunti nožēlo naudiņu, rezultātā ieekanomēja 20ls, toties tapetes nolobijās pēc pāris gadiem :

HardSoftDunk (2017-12-12 18:32)    1 Vot autoservisi tas gan ir kruts apjāšanas virziens,sevišķi sievietēm.Ko teikt ja man kas kauko sajēdz acīs skatoties stāsta visādus brīnumus!Ko par sievietēm teikt tur laikam slauc uz 1000%!

Jurijs55 (2017-12-12 18:33)    1 111zaagis111 viedoklis 0 0 1.
- pēc instrumentu kvalitātes un stāvokļa- ja cilvēks pretendē uz "Meistara"nosaukuma nevar būt norūsējis , šķībs zāģis ar izlauztiem zobiem. Nenozāģēs taisni.
2. Vizuālā- ja izskatās ka pēc nedēļas plosta - tad 95,9 % ka tiešām bija nedēļas plosts un 88.88 % riska ka atkārtosies.
3. Pēc smakas- meistari nesmird.

Nav obligāti laba meistara instrumentiem būt spīdošiem - "muxa ne sidela" - tā stāvoklis tieši teica par to cik darba ar to ir paveikts, un dāžiem grūti atvadīties no sev tik pierāstā "štruma" gabala. Un ja piemēram santehnikam darba "virs ausim", tad grūti ar to smaku. Parfimēts santehnikis var izrādīties ne meistars vispār.

Bet vispār, ir teikums :ja gribi ko izdarīt labi, izdari to pats

fargo (2017-12-12 18:44)      meistarus "jūt". kad cilvēks darbojas, vnk paslepus pavēro 5 minūtes un tu redzi, kas kurš ir.

Stokholma (2017-12-12 19:23)    1 Sveiki.☺Es pats esmu meistars ar 30g pieredzi LV un aarzemees.Labs meistars peec pasuutiitaaju veelmes visu
Man sajaa gadiijumaa ne ar vienu klientu nav bijusas pretenzijas,viss ir bijis ok.Nav vajadziigi nez kaadi superinstruenti,galvenais rokas un praats no istaas vietas!☺Paslaik straadaaju SWE privaatmaaju buuvees.Starp SWE un Lv ir lidla atkiriiba buuveesanas,remonteesanas lietaas.Zviedriem viss tik vienkaarsi un loti smuki.Regipsi SWE izmanto tikai griestiem!Sienas apmestas ar MP 75 vai Rotband.😊

Tinte (2017-12-12 20:50)  1 4 Remontu taisu pati. Kad pabeigšu, nezinu, bet viss ir gludi, līdzeni, un tā, kā man patīk. Nācās daudz palasīt, izmalu youtubi krustu - šķērsu. Un būvmateriālu veikalos, starp citu, daudz kā nav.
Meklēt un eksperimentēt ar meistaru veikumu nav nekādas vēlmes, jo paskatoties un paklausoties paziņu stāstītajā, sapratu, ka vairums no tā saucamajiem "meistariem" ir tādi meistari, kā es balerīna.

anis (2017-12-12 21:07)    3 Kad man vairs nav ko teikt,atliek novilkt-tā tagad dara...
Normālam meistaram rīki nav pulēti,bet sakopti,saregulēti,nomazgāti un netiek nomesti pa roku galam. Un pats neizceļas ar nevajadzīgu brutalitāti-ar pietāti izturēsies pret esošo būvi un meklēs /ieteiks/ racionālāko un pieņemamāko kvalitāte/cena risinājumu. Jā,dažkārt paspers lieku soli/neapmaksātu/ labāka risinājuma dēļ!
Šajos laikos tikai dažus esmu sastapis,kuriem var "parādīt tikai virzienu". Tiek ignorēti būvnoteikumi, bez pamata pat pasūtītāja vēlmes. Spārnotākais teiciens-būs labi!
Tikai ja paša acīm redzētas darbu nianses,var ko spriest par kvalifikāciju... Izmantojot mūsdienu materiālus,vienkāršākie darbi nav nekāda ķīnas ābece un aprakstus var atrast...
Ja nu nav nekādas jēgas un vēlēšanās-atliek paļauties uz ieteikumiem,bet pavērtējiet ieteicējus... Var jau gadīties,ka likten´s pažēlos...

Raivis_1977 (2017-12-12 21:42)      Pamatā daudzi meistari šodienās izpilda visu ļoti labi, un pat laikā un arī naudas aprēķinos normālā formā, ja pudelei neatliek laika, protams. Un ja nav tādi pudeļmīļotāji, vai šantāžisti ... Tādā skatījumā, viss parasti ir izplānots tā, ka pat nav ne pārmaksāts, ne arī pa daudz kas piedots klāt, ja kādam kādi jautājumi ..., protams! - To visu var apkopot!
Ja tos visus aprēķinus ņem pa kārtai, kā arī pieskaitot ieliktā darba samaksu. - Protams, kam tas interesē ... Tad nav problēmu, ne Jums, ne arī man!
Problēma varētu drīzāk būt, lētajos un ne tik kvalitatīvajos jaunās tipa tehnaloģijas celtniecības materiālos, no kuriem man arī kaut kā mazliet nelabi kļūst, skatoties uz visu to, tādā kontekstā, ka kāpņu telpā jau pēc pāris nedēļām sienās parādās kaut kādi izbiruši apmetuma caurumi, un pat plaisas, kādam jau trešajam šīs mājas iedzīvotājam, pārjurģojoties uz citu dzīves vietu, jau par (šo īso laika posmu vien)!! ...
Jautājums sāk rasties, tad kāpēc gan agrāk esošās betona sienas to visu varēja panest, daudzkārt noturīgi ilgāku laika posmu ... ??! - Pat, divdesmitpiecu gadu garumā, bez nevienas skrambas un (plaisas)?! - šeit būtu svarīgi ieskatīties tajā visā! - Nekas netiek samelots!
Pat dauzi kā tu gribi iepriekšējo, bijušo padomju laika klona sienu, kuram nu ir aplikts, kaut kādas jaunas kārtas betona apmetuma segums. Piedodiet, un tas nav nekāds dekors.
Un, nezinu kāpēc gan, nesen tagad, šajā vietā vajadzēja maz vest kādus (jaunus remonta darbus) maz??! ...
Nu laikam, jauni laiki, jauns saimnieks un jauni projekti, kuru celtniecības apdares darbiem pat nav nekādu īsteni izskaidrojošu pamatojuma iemeslu! ...
Bieži vien var pat nezināt pašas celtniecības firmas, ko viņas maz tur pasūta. Nej au mēs! ...
Visnotaļ, pasulē ir nabadzība kaut kādā mērā, un to jau parāda pats Pasules spogulis, pie kā pat ne Latvija, un, ne paši latvieši pat neesam vainīgi ...

kvarts (2017-12-12 21:44)      huinju gonite tovarišči, nav staba pie kura nevarētu piečakarēties... labi meistari jau pagājušā gadsimtā izmira... lai cik labi darbu neizdarītu, vienmēr šķiet , ka varētu izdarīt vēl labāk...

igam (2017-12-12 23:06)  1   Lai dzekucis,remonte,tagad iformacija ir kur nemt,nav ta ka senak,ka bija skopak,ar info.

marmorakaraliene (2017-12-13 10:50)  2 2 Tā turpināt tām, kurām neviens nav labs! Līmējiet, krāsojiet, špaktelējiet, mainiet trubas, blīves, atgaisojiet radiatorus utt. u.tj.pr. Iesmīnu bārdā!

peedas_rasaa (2017-12-13 12:38)    2 Man ir paveicies, ka dzīvoju mazā pilsētā, kur slavas vai citas dziesmas par meistariem tiek nodotas "no mutes mutē"...
Man ir divi "lieliskie" meistari... Viens "rupjajiem" darbiem, otrs "smakajiem"... Abi strādā lieliski, ar kvalitāti apmierināti ir visi, kam bijusi darīšana, maksa par darbu adekvāta...
Vienīgais, kā šeit nav - labs santehniķis... To es izsaucu no Ventspils... Sanāk dārgi, bet ir skaidrs, ka viss būs vislieliskākajā kārtībā...
Un man patīk tas, ka visiem ir teikums - taisu kā priekš sevis... Un rezultāts vienmēr ir gan vizuāli baudāms, gan ar kvalitāti viss ir kārtībā!

minnijai (2017-12-13 17:19)      Man smagi noveicās ar izvēlētiem meistariem. Nebija pazīstamo (un pieļauju, ka tas arī ir pats labākais). Vienkārši uzticējos meistariem, uzticējos tiem cilvēkiem, kuriem viņi remontēja, kamēr es stāvēju rindā kā nākamais objekts (mani uzaicināja aizbraukt apskatīties, kā tie meistari strādā utt) .
Man veiksmīgi bija visi etapi, gan honorārs, gan kvalitāte, gan komunikācija (darīja visu ko gribēju,bez liekām diskusijām un komentāriem, viņi tikai izdomāja kā to tehniski pareizi var īstenot, )gan termiņi. Viss kā bija runāts tieši tieši. Tomēr tāme man nebija pieskaitāma pie lētajām. Protams bija gudrie kuri apgalvoja "o tas nu gan ir dargi, davai es tev pa puscenu izdarisu to pats", tam es neticēju, un neļāvos.
Es maksāju riskējot. Pusi par darbu pirms darbu uzsākšanas un otru pusi pēc visa darba pabeigšanas. Tā ir arī liela laimes spēle. Kā noveicās. Un remonta lietās točna skopais maksās divreiz ;)

Buren2 (2017-12-17 11:36)      Ja vēlies kvalitātivitāti tad vajag griezties pie meistariem kuri dod garantiju uz izpildīto darbu. Viņi ņem par darbu vairāk ne kā citi, jo pec tehnoloģijas remontu vajag darīt ilgāk, mūsdienās to tehnoloģiju neievēro.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu