Griestu remonts Hrušķova laiku ķieģeļu ēkā

Labdien!
Vēlos veikt istabas 17,5 m2 remontu. Notīrīju visu no visa vecā (emulsijas krāsa, krīts un kas tik tur vēl nebija) līdz pat apmetumam. Meisteru tam darbam nesaucu, jo darāmais - ļoti laika ietilpīgs process... Sākumā domāju, ka visu telu varēšu izremontēt pati, bet, saskaroties ar griestiem, radās jautājumi.
Tātad, ēka ir Hrušķova laika 5 st. ķieģeļu ēka. Remontējamā istaba atrodās pēdējā, proti, 5tā stāvā. Paneļu griesti. Paneļu salaiduma vietās atsedzās plaisas. Vietām apmetusms bija irdens un tāpēc vietam izveidojās patuveni 5mm līdz 1cm (un vairāk) lielas šķirbas. Bet, tas ir tikai vietām. Pārējās vietās šķirbas ir tikai apm. 1mm.
Jautājums: kā pareizāk rīkoties, lai plaisas varētu kātrīgi aizpildīt. Jāņem vērā, ka istaba ir pēdējā, 5-tā stāvā. Plaisas jāaizšpahtelē, lai ziemā pa tam no jumta nenak aukstums.
Vai pareizi darīšu, ja izbaktīšu paneļu salaiduma vietas, tā, lai šķirbas kļūst platākas, jo tikai tad, pēc manas saprašanas, šķirbas var vienmērīgi aizpildīt (arī dziļumā) ar jaunu, citu špahteļmassu.
Lūdzu Jūsu padomus, vieim zinošajiem!
Paldies!
p.s. ā, te var pievienot arī fotto... Nu to citreiz, ja radīsies papildjautājumi...

boogeyman      Nezinu, kā pareizāk, bet izdraīju tā, nopirku paneļus, uz istabu aizgāja 500Eur, tais, loģiski savu istabu atstāju, saucu afigeno špaktelētāju, krāsotāju, bet viss velti. Diezgan loģiski apdrošināju BTA, pirmajā gadā bija ok, otrajā kaimiņi sāka malku skaldīt un man čit uz galvas krīt apmetums. Viņi atbild tā, izsauciet policiju, konstatējiet faktu, ar visiem pierādujumiem. Šis bija pēdējais gads, ka maksāju tiem kaut ko

Tinte      Griestu remonts Hrušķova laiku ķieģeļu ēkā foto Es tādas dziļās spraugas un citus caurumus aizpildīju ar bildē redzamo špakteli,, iestrādāju sieta lenti un tad, kad nožuva, pa virsu smalko špakteli. Protams, pirms tam gruntēt vajag. Pēc tam krāso. Viss ļoti labi turās, nekas neplaisā un nost nekrīt.

A_la_Nanita      Plaisu aizšpaktelēšana vien, nedos aukstuma aizturēšanas efektu, ja tas ir 5ais stāvs virs kura ir nesiltināti bēniņi, es jau nu ieteiktu padomāt kaut par 3 mm siltinājuma slāni.

p_p      (vienkārši sajūsmina komentāri - cilvēks grib paveikt kaut ko pats savām rokām, bet nē - sauc meistaru, meistars pats zinās - tfu!)

par tēmu - diemžēl nemācēšu komentēt, jo esmu baltrocīte un parasti saucu meistaru, bet ceru, ka vienu dienu pietiks spēka saņemties un paveikt ko saviem spēkiem.

zolidais22    1 Piekrītu A_la_Nanita, nomocījos ar aukstu dzīvokli, kamēr pats nenosiltināju visus griestus, tikai to izdarīju bēniņos virs sava dzīvokļa uzliekot izberamo siltinājumu - efekts 100 %,un aizslēdzu bēniņus, lai visādi provaideri nevazājas un neizbradā . Tās pāris šķirbas neiespaidos neko aukstuma ziņā, jo tās vecās zāģu skaidas kopš Hruščova laika vairs neko nenosiltina virs 5 stāva dzīvokļiem .

vilx      Vai tad jautājums nebija, kā sagatavot griestus pirms špaktelēšanas, un špaktelēšanai paredzēts saukt meistaru? 50 gadus vecu apmetumu no šķirbām mierīgi var izbakstīt līdz pašai augšai, un tad tikai problēmas sāksies - gan ar mitruma pleķiem uz griestiem, tāka neko lieku pārāk īpaši kašāt nevajag gan no tā, kas pats turās klāt. Bet meistara izvēlētais špaktelis var neturēties, piemēram, pie dziļās grunts uz šķidrā stikla bāzes, vai nu būs pēc laika plaisas (nost gluži nekritīs), vai arī pirms špaktelēšanas būs jāliek vēl viena grunts.

Ja dara pats - tad viss jāpiemeklē no saderīgas sistēmas (apmetums-grunts-špaktelis-krāsa), bet, ja tomēr ņem to meistaru špaktelēšanai, nu tad meistars arī pateiks, kā sagatavot tos griestus līdz viņa darbam.

Kur problēma? Gribās citu sagoglētās gudrības palasīties? Iebrauksi tikai auzās. Nu, precīzāk, makā.

joens      Būtiska nianse - mājai bēniņi vai aiz griestiem uzreiz saule un mākoņi? Otrais variants nav patīkams, ja nesiltināsi jumtu, ziemās dzīvoklī bus diezgan spirgti.

Ja grib vienkārši griestus, tad špaktelēšanas un krāsošanas darbs. Ja ideāli gludus visai telpai, tad piedībeļots/pielīmēts riģipsis varētu būt pats vienkāršākais variants. Kas cieši turās un neļogās, neaiztikt.

jozolsen      Pirms špaktelēšanas neaizmirsti nogruntēt ar grunti,,Plaisas aizlīmēt ar sietlenti..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu