Pašgriezējas skrūves

Pašgriezējas skrūvesRuna ir par skrūvēm, kas krieviski saucās "samorez" (angliski laikam - countersunk). Konkrēti - DIN7504.
Nopirku šādas nerūsējošā tērauda skrūves ar domu - pieskrūvēt finieri pie nerūsējošā tērauda profila. Domāju, ka tādām pat caurums profilā nav jāurbj. Nekas nesanāk. Tad mēģināju iepriekš ieurbt caurumu - vienalga nesanāk - skrūves lūst, noraujās vītne - arī rezultāts nekāds.
Vai ir kas specifisks šādām skrūvēm, ko es nezinu ? Varbūt es lietoju nepareizās skrūves ? Kā būtu pareizi ?

jollyroger    1 Vispār jau nerūsējošā tēraudā pat caurumu izurbt ir grūti ar parasto urbi. Tur jāņem ir kobalta urbji. Jāurbj lēnām un ar dzesēšanu. Laabāk būtu izurbt caurumu un iegriezt vītni un tad skrūvēt ar nerūsējošā tērauda skrūvēm.

Postremo    1 Pašgriezējas skrūves foto gadaas lietoju darbaa, un tiessi skruuveejot neruuseejossajaa. Bet izmantoju parasti taadas skruuves, kas izskataas melnas , un ir lloti izturiigas. Baltaas ir mazaak izturiigas . Vinnaam paardod arii speciaalus izmeera body drill , ar ko saakumaa izurbt caurumus. Nekas tur nav jaadzesee, ja ir pareizie iestrumenti. Protams , ja to urbssanu dara nonstopaa, tad naakas reizeem nnemt jaunu to urbiti. Bet vinni ir abpuseeji, un tiessam rreti jaamaina.

JurisK    1 Cik nu ar t.s. samoreziem nācies darboties - nerūsējošā teraudā neies. Pat, ja izurbj pareizu caurumu - ieeja ´´noraujās´´ un viss! Bet tā - savā laikā skrūvēju ar samoreziem lielos paneļus pie apm. 12mm bieza profila - nekādu problēmu! Mēģini sameklēt zinošu vīru - tās skrūves mēdz būt ļoti dažādas, dažādiem materiāliem domātas. Un, droši vien, ir arī ķīniešu variants:) Vispār - jāskrūvē samērā uzmanīgi, kamēr urbj - ar lieliem apgriezieniem, vēlāk, kad jau sāk griezties vītne - ar krietni mazākiem. Japiešaujās, jo pat pašas labākās reizēm nolūzt, īpaši, ja galviņa plakana. Darbam der 18v rokas akumulatorskrūvgriezis.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu