Tapešu līmēšana vienam

Vai ir izdevies kàdam vienam pašam izlìmèt istabà tapetes,jeb drìzàk nožèlot,ka izdomàja to viens pats darìt??

Samila      Es laikam kādu līgo talku sarīkotu... siers, alus un šašliks... un tapetes visā mājā izlīmēs! :)))

staadinjsh      Vai tapetēm ir flizelīna pamats?

PoisonedKiss      Vajag normaalu liimi un rulliiti liidzinashanai; pardod tadus gludus gumijotus; ar tiem vienk.ideali visus burbuljus dabut araa!

Luusila    1 Typhoo, bet tu pamēģini kādreiz- līmējot tās tapetes, kur tikai siena jāsmērē, nosmērēt tomēr gan sienu, gan tapeti. Ir ļoti jūtama atšķirība: daudz vieglāk sabīdīt šuvēs rakstus.

Žūstot rodas šķirbiņa tāpēc, ka papīra tapetes (jeb vinila tapetes ar papīra apakškārtu) varbūt par daudz pamērcētas (diezgan grūti jau noķert to katrai tapetei piemēroto līmes ievilkšanās ilgumu); un tumša toņa tapetēm tas ir daudz izteiktāk pamanāms. Ieteiktu lietot arī īpašo šuvju rullīti.

staadinjsh      Pa priekšu nogruntē sienu ar atšķaidītu flizelīna tapetēm domātu līmi. Tai jānožūst. Tad smērē ar līmi tikai sienu. Malu liec pie malas, pārsedzi nevajag. Ja tapetes ir metrīgās, vienam vieglāk tikt galā, ja nosmērē 50 cm vertikālu joslu, liek klāt un ieriktē vietā tapeti. Un tad smērē pārējos 50 cm un pilnībā pielīmē tapeti, vislabāk piespiest ar speciālu mīkstu rullīti. Vertikālo līniju dabū ar svērteni vai līmeņrādi. Man sanāca super - krāsojamās tapetes ar sarežģītu rakstu.

typhoo  2   " līmējot tās tapetes, kur tikai siena jāsmērē, nosmērēt tomēr gan sienu, gan tapeti. Ir ļoti jūtama atšķirība: daudz vieglāk sabīdīt šuvēs rakstus."

Vajag labu liimi lietot, tad nevajadzees smeeret abas virsmas. Man kaut kaa nav probleemas bijushas sabiidiit.
Sienas grunteeshanai vispaar tiifgrunti izmanto. Atskajidiitu.

Ezjule      Tak sarunā kādu draudzeni(paziņu) palīgā. Man vienai tapešu līmēšana nepadodas. Dzīvoklītis mazs, nevaru ar tiem tapešu ruļļiem izvērsties :)

straume22      Smērēju TIKAI sienu, tad apskatu, vai kur nav sausāks, tad tur iesmērēju vēlreiz. Jābūt diviem krēsliem, lai būtu balanss kājām. Sausu tapeti lieku no augšas, sākumā mazliet pielipinu, apskatītos vai visur sapas raksts, vai nav kur gaisa burbuļu un tad no augšas ejot pielipinu tapeti, kārtīgi pārbraucot ar sausu matēriju. Pielīmējas ideāli. Tāpat ir ar vaskadrānu. Vispār no tapetēm sen atteicos. Bet tas der vairāk lauku mājām, savrupmājām un vasarnīcām.

Luusila    1 (C)"Sienas grunteeshanai vispaar tiifgrunti izmanto. Atskajidiitu."

Mēs esam aizlieguši objektos izmantot gruntēšanai dziļumgruntis zem tapetēm. Ir noteikta veida tapetes (pacieta papīra, ar reljefi spiestu rakstu), kur absolūti noteikti šuves vērsies vaļā, ja siena gruntēta ar tīfeni. Pat tādā gadījumā, ja tiek līmētas savādākas tapetes, aiz lojalitātes pret pasūtītāju šis materiāls netiek izmantots, jo nevar garantēt, ka nākošajā reizē tanī telpā netiks izvēlētas tieši kritiskās tapetes.
Pirms špaktelēšanas jā, bet nekādā gadījumā pēc. Tad vairs gruntē tikai ar tapešu līmi.
Protams, līmējot tapetes, var smērēt ar līmi tikai sienu. Taču eksperimenti parādīja, ka smērējot ar līmi gan pašu tapeti, gan sienu, darbs veicas par kādiem 25% laika ziņā ātrāk. Tā tikai liekas, ka tad ir jādara vairāk,- sak, jāsmērē vēl tapete arī, bet tas atmaksājas. Kam tas nav būtiski, un ir laiks čakarēties, nu dariet, kā esat paraduši, neesat tak nolikti zem plintes stobra. :)

Jezhiks      Jutube to knif cik uziet!!! 2017-06-29

velies_velies      Easy.....vienam vieglāk, tāpat kā mēbeles parnēsāt, ja otram galvas nav un nekontrolē savu galu..... :)
Diezgan čakarīgi ir vienam 3 metrīgo reģipsi pie griestiem montēt, bez papildus konstrukcijām...bet arī iespējams, ja izaicinājumi uzrunā.... :)
2017-06-29

velies_velies  1   Uij...sorry.......vienam tapetes līmēt ir ļoti sarežģīti, ja bailes un cerība uz otru, ka tas visu Jūsu vietā izdarīs... :) 2017-06-29

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu