Ko darit ar apkuri ? Restauret krasnis vai taisit siltas gridas , siltumsuknis utt.

Omas maja. Celta 1980 gada. Sienas - koks, betons -30 cm, aplikts ar balto kiegieli apkart. Krasns apkure. 80 m2 - pirmais stavs.Otra stava 50 m2, apkures nekadas. Dabuju to maju mantojuma. Taisos remontet. Pirmkart logi un tad apkure. Ko darit ar apkuri , atjaunot krasnis , taisit siltas gridas vai siltumsuknis un tt. Kadi varianti ?

OSKARS_U (2015-04-26 17:43)  1   Varianti ir atkarīgi no maka biezuma. Ja plāns,tad kurina, bet ja biezs, tad utt... .

Ljekainiitis (2015-04-26 18:01)    1 Normālu automātisku apkures katlu & centālapkuri. Siltā gŗida vismaz man prasās tikai vannasistabā.

_erucanob_ (2015-04-26 18:04)    2 Ja maks ļauj, tad kāda runa.Protams ka siltās grīdas un siltumsūkni.Krāsnis, vismaz 1-2 arī der atrestaurēt, ja nu makam kas piemetas, varēs ekonomiski pārziemot.

Ljekainiitis (2015-04-26 18:12)  1 1 Siltumsūknis gan ir potenciāla iespēja pēc pārdesmit gadiem ielidot pa nopietno.

joens (2015-04-26 18:22)    3 Labot zobus pa telefonu nav īpaši produktīva nodarbošanās.

Iesākuma informācija liek apšaubīt minēto gadskaitli, drīzāk tad varēja notikt apmūrēšana, tomēr gala spriedumam trūkst informācijas.

Maka saturs ir ļoti būtisks (nav stāsts par sīknaudām pārmaksām), lai šādu māju savestu normāli kārtībā, izskatās, vismaz 300€/m2 vajadzētu rēķināties un es varētu būtu optimists. Jo mazāk varēs atvēlēt, jo mazāk nepieciešamo darbu varēs izdarīt.

VECA_PIEPE (2015-04-26 19:01)  3 2 Valenta, ar tādu potenciālu, kāds ir Tavējais: māja mantojumā, normāls maks, smuka bilde, pietiekoši jauna un brīva,...meisteru apkurei citos saitos nebūs jāmeklē, profesionāļi pieteiksies uz vietas PK,...atliks tik vien kā atlasīt piemērotāko. Ja es gribētu iepazīties, tad arī līdzīgu reklāmas rullīti tiražētu,...lai arī mans jaunības potenciāls vairs nav tik iespaidīgs, uz pārējiem potenciāliem meisters noteikti pieteiktos un bez problēmām.

Vispār jau man ir vajadzīgs gan plamera padoms, gan arī viņa profesionālās iemaņas apkures sistēmas uzlabošanai- ir vajadzība noņemt apkures radiatoru koridorā no vienas sienas un pārnest to pie citas sienas tai pašā telpā. Gadiem aizmūrēto kamīnu arī ir vēlams atjaunot un grīdas nosiltināt,...mazmeitiņš dikti rotaļīgs pa grīdu.

emats (2015-04-26 19:09)      skaties: building.lv forumus un specialista viedokļus

WYWH (2015-04-26 19:27)    1 nekas nav vienkāršāk un ērtāk kā pieslēgties pie kādas centrālapkures un vienkārši maksāt rēķinus :)
... krāsns apkure visu laiku prasa kurināt. un tīrīt. celties no rītiem kurināt utt utml. nevar piemēram ziemā aizbraukt uz trim dienām un pēc tam atgriezties siltā mājā. jābūt kur malku glabāt un tā malka jāgādā.
siltumsūknim vajag vietu kur tos kontūrus sarakt un tāpat jau diezgan elektrību tērē. bet ērtības pilnībā, taču sava maksa par to.
granulas kaut kas pa vidu - automatizētāk kā malkas apkure, bet ne tik "tīri" kā siltumsūknis, reizi nedēļā divās tas katls tomēr jātīra.
laukos uzliku granulas. pāris sezonas un līdz šim apmierināts ļoti. pa internetu var visu kontrolēt un vadīt. pa nedēļu uztur kādu minimālu siltumu, kad weekendā brauc uz turieni, tad ieslēdz lai uz atbraukšanu ir sakurināts silts

_erucanob_ (2015-04-26 19:38)      Kā es autori apskaužu, 30 gados un jau oma 5 gadīgam mazdēlam!!!!
Informācija manuprāt Joenam pareiza.
"Sienas - koks, betons -30 cm, " kā koks un betons? 30 cm kopā ar ķieģeļu apmūrējumu vai nē?
Latvijā minimālajam sienu biezumam būtu jābūt 38 cm.
Bet daudz siltuma zudumu ir arī caur grīdu un griestiem, tos ir jāsiltina, ja kas.

VecmeitaARrunci (2015-04-26 19:53)  1   Privaataa maaja.Es ieteiktu centraalo apkuri ar kombineeto-granulas,malka-katlu.visu laiku nav jaastaav klaat.lai beerns uz griidas nesaltu,leetaak sanaaks korka laminaats,taadu ieklaatu arii gulamistabaa.remonts,kvalitatiivs,taads-uz ilgu laiku,izmaksaa daargi.es paslaik nonemos ar dziivokla remontu un viena neliela vannas istaba vien izmaksaas uz divarpus-triis tuukstosiem,nemaz nereekinot darbu.

WYWH (2015-04-26 19:57)    1 neesmu speciālists, bet siltās grīdas tikai uz elektrības man domāt liek tikai tipa WC vai kāda ierobežotā laukumā. ja siltās grīdas arī kā apkure visai mājai, tad tās manuprāt vienalga slēdz pie kādas caurteces sistēmas, kas vai nu no siltumsūkņa vai kāda apkures katla...

VecmeitaARrunci (2015-04-26 20:04)    2 No prakses-apskaties tuvumaa firmu,kas to dara,specukus.tik un taa kaadam tas buus jaadara,uzaicini meistaru,lai atbrauc,noveertee,sastaada taami.tad vareesi izlemt,ko dariit.ja taa maaja tik silta,tad kaapeec neatstaat kraasns apkuri kaa papildus variantu x stundai?es nost nejauktu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu