Led lampiņas- par? pret?

Dzirdēju, ka ļoti ekonomiskas, citi saka, ka ļoti kaitīgas?
Kāda jūsu pieredze? /nevis viedoklis/

Postremo (2015-04-02 06:52)      Man iisti nepatiik tonis.nepatiik, un viss. Protams, iespeejas ir milziigas, var maniit gaisuumu, kraasu, pat no telafona utt. Bet pat daargi modelli nomirst aatraak, kaa parastas spuldzes , reizeem.Te jau teica, ne jau gaismas diode nomirst, bet paareejaa elektronika kas velk to diodi. Ja kaads paargudrais razzotaajs arii iedotu to 20 gadu 100% garantiju, varbuut arii samainiitu savas halogeenas mikro lampoinnas maajas. Kas starp citu teeree jau 3x mazaak, kaa parastaas kveeldiegu lampas , un ir patiikams , silts tonis. Neviss tas aukstais diozzu kodiigais spozzums , ar izteiktu virziendarbiibu. Pat autinnam es 100 % dodu priekssroku Xenon lamapaam, nevis LED , jo vienkaarssi gaisma ir labaaka.( nolikam jaunus A8 ar LED blakus BMW 7 seeriju ar Xenon. Nav pat ko saliidzinaat ) Ja veel pieskaiti, ka autorazzotaaji grib $1000 un + par taadaam gaismaam autinnam. Lai iet vinni bekot.

irgo (2015-04-02 12:56)    2 Ir jau ir LED lampiņas kaitīgas.... Šaubos vai tās atstāj iespaidu uz cilvēka veselību , bet uz Latvenergo peļnu tās gan atstāj graujošu iespaidu..
Un par LED radīto elektro magnētisko lauku nav ko saspringt, ja salīdzina to ar padomju laiku TV radīto elektromagnētisko lauku.

estepat (2015-04-02 14:45)    1 :)Lasu un brīnos- cik zolīdais gudrs! Dažu vatu jaudas LED spuldzes sprieguma mikroskopiskais pārveidotājs šim čakarē dzirdes aparāta darbību, tv attēlu un skaņu, radio skanējumu, del-a darbību... Par dzirdes aparātu viņš, saprotams, zin vislabāk, bet tas, ka radio skan ar kropļotu skaņu- tas būs viņam no tā ´brenda´ dzirdes aparāta, jo man gan radio, gan televizors strādā ideāli vienā telpā ar LED spuldzēm! Un gribētos redzēt brenda delu, kuram barošanas blokā un pirms spraudekļa datorā- nav attiecīgu kondensatoru un citu detaļu, kas tos kaitīgos sprieguma pīķus ierobežo!;)

zolidais22 (2015-04-02 18:15)      Redzi ´"ēstepat", ne jau visi zina fiziku tikai padomju 8 klases līmenī un tāpēc ir spējīgi dot padomu darba ļaudīm, ne viedokli par tēmu, kurā neorientējas. Ja ir interese, pirms pērk lētus LED, paskatīties, kā iespaido gan radio https://www.youtube.com/watch?v=QCWGd8f1sJ8 , gan digitālo TV https://www.youtube.com/watch?v=NVtUE6gtN5A . Vēlreiz uzsveru, nepērciet lētus LED, brenda ražotāji neriskē uzķerties uz šādiem gadījumiem, kas attēloti filmiņās, lai pēc tam maksātu miljoniem tiesas procesos par CE normu pārkāpumiem. Un vēl "ēstepat", DELL ir tiesīgs uzskatīt, ka neviena cita iekārta nedos pīķi vairāk, kā noteikts normās, jo savādāk būs, kā tu saki, jāliek kondensators, kas pēc izmēriem būs lielāks par pašu datoru. Bet dzeltenie draugi izliekas, ka viņiem Eiropas prasības nav obligātas. Bet tas jau no 9. klases fizikas, atvaino ...

suunuroze (2015-04-02 20:34)      Tad jāprasa, no kādas summas sākas kvalitatīvs brends?

estepat (2015-04-02 21:44)    1 :)Klausies, ne-zolidais,(p!mp!)22 bez ausīm, ne jau visiem ir vārīgie dzirdes aparāti, un ne jau visiem ir vārīgie dell datori, un vēlreiz rakstu- man LED spuldzes telpās netraucē ne interaktīvai, ne virszemes televīzijai, ne FM radio, ne datoram, ne telefonam, bet ja tu tāpat kā tas testējošais anapauris vēl klausies AM 530KHz radio skaņas kvalitāti, tad tu esi pēdējais mohikānis, vai gatavais dinozauris!

made_in_heaven (2015-04-03 00:52)      Lētajām LED ir problēmas ar barošanas bloku filtriem..sūdīgi nostrādāti..,tobiš uzprojektēti dzenoties pēc lētuma.Rezultātā kristāla gaismas iztarotā frekvence tuvojās tīkla frekvencei...50hz.. ,kas ilgtermiņā uzturoties tādā telpā rada problēmas ar redzi.....kā nu kuram ,protams...!Ar darba resursu noteikti tādām ar būs problēmas...galvenokārt paugstinātas temp.dēļ.Pusvadītāju kristāls ir arkārtīgi jūtīgs pret neparedzetu paugst.temper...rezultātā resurss samazinās lavīnveidīgi..Pamatā jau izet no ierindas barošanas daļas elementi..
Gadus 5-6 atpakaļ būvēja Deglava ielas galu un izvietoja Led apgaismojumu tajā jaunajā posmā vienu no pirmajiem Latvijā..Tagad 80 -90% no tām armatūrām ir daļēji nestrādājošas vai vispār nomainītas!Nedarbojās ap 30,40 %un pat vairāk kristālu katrā ... to projektetais resurss nav ne tuvu sasniegts...un ražotājs ar nav nekāds lētais.!Tagad ražotās varētu būt kvalitatīvākas...tehnaloģijas noslīpējas...

ruugumpods (2017-10-31 21:17)      Gadus 5-6 atpakal mājā saliku LED lampas. Pa šitiem gadiem 1 ir izdegusi. Lietoju LEDURO lampas. Nekādu ietekni uz tīklā sinosuīdu neesmu pamanījis. (Darba specifikas dēļ daudz iznāk ar oscilogrāfu strādāt)

Kristine_78 (2017-11-10 19:39)      Mana redze nepanes šo apgaismojumu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu