Nozāģēto koku celmu likvidēšana

Vietā, kur gribu iekārtot dobes, pirms kāda laika tika nozāģētas vairākas ābeles, kāda plūme un daži ķirši. Ir kāda iespēja tikt vaļā no celmiem? Lūdzu padalīties pieredzē :)

Deisa      Esmu pati tikusi galā ar ābeles celmu - izrokot. Var to arī sievišķis izdarīt, ja ir gana spēcīgs. - jārok zeme ~ pusmetra, metra dziļumā, ~ metra rādiusā ap celmu (man bija neliela ābelīte, ar metru pietika). Kur resnākas saknes aiziet tālāk, tās pārcērt, tievākās var pāršķelt ar to pašu lāpstu. Kad celms ar sakni atbrīvots daudzmaz no zemes un tālāk ejošajām saknēm, tad atliek viņu izkustināt, šūpot un celt ārā.

violeta      Es esmu cinijusies ar saknēm ar izdedzināšanu,uz celmiem krāvu virsuu žagarus un kokus,dedzinaaju uz tām vietām daudzas reizes,nedaudz atrokot saknes,vasaras beigās jau var viegli atrakt,un meženus arii nedzen.

Tuftalogs      Sērskābe, dinamīts vai bomzis Gunča.

Drafts      Šķiet, ka ābelēm tie celmi nav tik traki, bet ķirsim, kuru izraku pagājušajā nedēļā , bija vnk zvērīgs. Trīs stundas čakarējos ar lāpstu un zāģi, lai visapkārt atraktu un apzāģētu, tad sameistaroju stalažas, kurās iekāru vinču un celms bija ārā.

veels__vakars      Piesakos. Pirms darba kotletes, pēc- visu pārējo... Enerģijas apmaiņai jābūt līdzvērtīgai.

lilacu      man ļoti veiksmīgi izdodas rudeņos celma vietā sarīkot ugunskuru,vēlāk pārējais 2-3 gadu laikā izpūst

mieru_tikai_mieru      1. izrakt.
2. ja celmi lieli vai spēku par maz, tad apstādi ar puķēm, pēc pāris gadiem paši sapūs.

Tuftalogs      Ja ņemam vērā šādu aspektu, kā skābes degradējošo ietekmi uz vidi, tad es tomēr ieteiktu bomzi Gunču. Gan interesantāk (ja iedod alu pirms darba), gan mazāk vidi degradējošāk (nav diskusija par estētisko vidi).
Un vēl maza nianse... sērskābes pieejamība plašām tautu masām ir mazliet ierobežota, bet kā zināms ar skaistumu un lielu naudu visu var panākt ;)

noticis      Bez vardarbības... vai defektu par efektu - kamdēļ gan nevar dobi uzveidot ap un uz celma,lai tā koksne lēnām sadalās,sapūst un atdod visas barības vielas Taviem flokšiem,redīsiem un pojenēm... 2014-05-08

MadaraZuze    1 Vecaistevs darija shadi: ieurba celmos no augshas taadu lielaaku caurumu, un taja katru dienu leja iekshaa udeni, pec udens ielieshanas katru reizi caurumu ar tapu aiztaisija ciet. Un ta katru dienu, kadus paris meneshus. Pavasarii pie celmiem uzkurinaaja mazus ugunskurus, un celmi sadega pa tiiro, pat lielakaas saknes izdega. 2014-05-10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu