Siltumsūknis zemes! Siltās grīdas! Vēja ģeneratori!

Sveiki! Vai te ir lietotāji, kuri dzīvo privātmājās, kam ir SS apkure ar siltām grīdām un lieto vēja ģeneratorus? Plānoju māju uz 70-90kvm! Koka karkasa visdrīzāk,labi siltinātu! Vēlos, lai ir tikai SS apkure! Zinu, ka cena var sasniegt 8000ls pat! Ar 2 videjiem ģeneratoriem var visu nodrošināt, lai var dzīvot neatkarīgi! Atbildi sniedz tikai zinātāji! Jautājums nopietns!!!

trafs (2012-09-12 12:11)      Pat ja veic šīs milzīgās un apšaubāmi rentablās investīcijas, noteikti padomā par alternatīvu apsildes veidu.

_Martini_ (2012-09-12 15:40)      Ne 100% par tēmu, bet... Mavericka variants (spice un ūdens novadīšana) ir atrisināts vienkāršāk - atrod tuvāko ūdens "horizontu", izveic 2 urbumus pa diagonāli katrā zemesgabala stūrī, 1 galā ūdeni ņem, otrā - sūknē iekšā tajā pašā gruntsūdes slānī.
Vairāk par tēmu - 100% uz ģeneratoriem pasākums nedarbosies, bet tam ir risinājums - liek "abpusējo" skaitītāju un slēdz līgumu ar Latvenergo.
Kad vējš ir - tu apgādā viņus ar enerģiju, kad nav - viņi apgādā tevi. Mēneša beigās aprēķina starpību... Tā kā vasarā tu siltumsūkni izmantosi mazāk - varētu būt izdevīgi... Painteresējies par šo tēmu.
Vēl ieteikums - koka karkasa ēka sanāks lētāk, bet mūra mājai siltuma akumulācija ir lielāka, kas ir būtisks rādītājs komfortam - temperatūra vienmērīgāka būs...

kritejs (2012-09-12 17:19)      Nav man siltumsūknis, bet ir jonu katls. Ķipa solija, ka būs tik mazliet dārgak, HA. Ir krietni dargāk, neskatoties uz visādiem parametriem. Un visiem kuriem ir siltumsūkņi nemaz par 100Ls netiek cauri. Interesējos par veja ģeneratoru un atbilde man tika sniegta, kad aptuvenas uzmakas uz 2kW ģeneratoru ir ap 20000Ls. Nakui pasūtiju visus. Gaidu haļavu!

Arlekins (2012-09-12 19:17)      par 20 000 - pilniigs murgs. iex exmork.com pa kautkaadi ~2000 usd 3kw piedaavaa, ja nemaldos. piegaade uz riigas ostu veel kautkaadi +150 apmeeram bija...

crossing (2012-09-12 23:33)      to prusacins :))
ja nesaprati un nemāki paldies pateikt par padomu, tad dari kā zini :))
kā teic, karogs rokās! ;)

natural (2012-09-22 23:23)      Veeja generaators ir laba lieta ja vinja tieshaam atmaksaajas un ja vinja nes peljnju.Bet patiesiibaa veeja generaators ir ljoti nestabils energjijas razhotaajs. Taapeec pirmaamkaartaam ja celsi maaju tad tai ir jaatrodas izdeviigaa vietaa prieksh generaatoriem, par savaam veelmeem jau vari aizmirst, jaadomaa par to kur buus labaak gjeneraatoriem, nevis tev. Generaatoriem latvijaa buus izdeviigi staaveet juuras piekrastee, bet arii ne kuraa katraa vietaa.Tapeec buus jaasauc speciaalisti kas noveertees atrashanaas vietu,nomeeriis videejo veeja aatrumu gadaa, izreekinaas maksimaali sarazhoto energjiju masta augstumu,braazmas un tt.Preciizaakus meeriijumus var sniegt aptuveni peec gada. Iespeejams ka buus jaaiiree zeme vairaakus km no maajas un tt lai uzstaadiitu veeja generaatorus, lai tie pilnveertiigi funkcioneetu un razhotu energjiju vispaar kaa taadu.Taa nav meebele kuru novietosi tur kur tev patiks.

free_jack (2012-11-15 20:42)      Ar to vējģeneratoru nebūs viss tik vienkārši, jo pirms tam Tev būs jāveic izpete, cik tavā vietā ir ātrs, un cik vidēji h ir gadā. ģenģu tirgotāji tev var un neuzstādīt ja nebūs noteikts skaits stundu, taču pat iespējams ka pateiks, mēs te izpeti neveiksim, jo būs problēmas ar vēja ātrumu. Izpēte maksā naudu ~ 10K €, be tas ap 2006. gadu bija. Es tavā vietā Dānijas vēja tehnoloģiju institūtā pameklētu, ap 2008. gadu viņi izstrādāja tehnoloģiju kas ļauj neizmantoto elektrību pārvērst ūdeņraža gāzē, to uzglabājot speciālās tvertnēs tā panākot pilnīgu neatkarību. par izmaksām nezinu. Taču fiška ir tāda, ka tev nevajag vados nodot savu lai saņemtu no Latvenergo, pārvērt gāzē un tērē kad vajag. Tas tā nākotnes tehnoloģija. Ieteiktu vienkāršāk, un praktiskāk, granulu katls, un smalcinātājs, ar novada domi noslēdz līgumu par krūmu un kriteļu izstrādi, kūmus smalcinatājā, un tālāk granulās, no domes naudu saņemsi par grāvju iztīrīšanu, būs bezmaksas granulas, finālā sanāks lētāk nekā ar SS.

divdabis (2012-11-18 18:34)      granulnieku izmaksas nav tālu no siltumsūkņa izmaksām.
var ņemt ūdeni arī no urbuma protams, jāuzliek vienīgi normāls filtrs,ja ūdens debets ir pietiekams(katram siltumsūknim tas ir norādīts,vēlams lai siltumsūknim būtu nerusējošais siltummainis)vai arī var laist ūdeni caur siltummaini ārpus siltumsūkņa un tad uz siltumsūkni
var protams uzlikt gaiss ūdens siltumsūkni ar akumulācijas tvertni un teniem bet ja zeme atļauj tad labāk zemes siltumsūkni.Obligāti jābūt aizsardzībai pret sprigumu lēkāšanu un trīsfāžu drošinātājs.Ja kas nojūk tad dārgākais ir kompresors(gandrīz visos siltumsūkņos viņi ir no viena ražotāja)
Vēja ģeneratori attiecībā pret investīcijām un problēmām ir utopisks pasākums ja ceri ka varēsi iztikt bez latvenergo vismaz privātmājas līmenī.tie kas ar eiropas līdzekļiem salika tos vēja ģeneratorus vismaz 90% būs ieberzušies par siltumsūkņiem runāju no pieredzes ,bet par ģeneratoriem jautājums ir pētīts un arī no ģeneratoru ražotājiem ir info(tiesa gan no eiropas kur rādītāji atbilst pases datiem)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu