Piemājas zālāja izmantošana.

Biju ciemos Rīgā pie paziņām. Viņiem pieder māja un paliels pleķis ar zālāju (nekas īpašs), kur aug kāda ābele, kāda plūme, kāds ķirsis, dažas, čupiņas ar tulpēm. Vīrs neļauj zālājā sauļoties. Ko tad drīkst? Vai jūs, kam ir piemājas zālājs, arī to tikai kā apskates objektu turat un kopjat? Kādi viedokļi?

violinn (2012-05-16 06:13)      Nē, nu tagad jau mani interesē kā izpaudās tā neļaušana.:) Jūsu klatbūtnē teica, lai nemuļķojas te pa dārzu, ka jāšauj uz jūru sauļoties?:) Varbūt, viņam nepatīk baltās, peldkostīma atstātās svītras uz sievas ķermeņa.:)
Vajag tak aizdomāties šito sasaistīt ar piemājas zālāja izmantošanas kārtību.:D

Ljekainiitis (2012-05-16 08:49)      Diivainie cilveeki. PAJAUTAAT - kas par desaam - slabo ?

MaryClaire (2012-05-16 08:51)      sāksim ar to, ka zālājs ir tas, ko audzē lopiem par barību. tas, ko pļauj smukumam - ir mauriņš, jeb ZĀLIENS.
otrkārt, ir dekoratīvie jeb partera zālieni, pa kuriem staigāt nebūtu ieteicams, sevišķi, ar intensīvu staigāšanu, bet tādus ieraudzīt pie mums ir gandrīz nereāli.
tie, kas izveidoti no dabiskiem zālājiem - dabiska apauguma pļaviņas [ar pienenēm, gārsām, ceļtekmām, smilgzālēm, auzenes, skarenes, airenes, pat timotiņš, retēji, āboliņi u.t.t., tie ir vislabākie, un pa tiem mīņāties, futeni uzspēlēt u.t.t. ir pat ieteicami.
ir arī sporta zālieni - vai pa Skonto zāli vairs neviens futbolists neskrien?????????

MaryClaire (2012-05-16 09:11)      ja atsevišķi par sauļošanos, tad tas ir duāls jautājums - ja pa sētas šķirbām lūr garāmgājēji, kas tad te mums saulītē silda tauciņus? - tad pareizi - mājas reprezentatīvā puse ir domāta tikai un vienīgi skaistam skatam no ielas uz pagalmu, un no istabas uz šo pagalma daļu. sētas pusē, ja tas netraucē [to neredz] otrpus žoga esošajiem, tad staigā kaut pliks un čurā no lieveņa ...
bet šāda prasība būtībā attiecas vien uz rindu mājām, kurām cieši pieguļ kājāmgājēju ietves [būtībā pilsētās].

es savos 15 ha varu darīt kā vēlos. un neviens pat lai neiedrošinās ienākt manā privātīpašumā - šauju bez brīdinājuma, roku bez mācītāja.

av2 (2012-05-16 10:50)      zaale ir tikai zaale. Pa to var arii ar trkaktoru pabraukaat, ja vajag, ne tikai pasaulloties, vai paartiju uztaisiit. Nu bet katram jau savi uzskati.Un jaarespektee ir saimnieka uzskati - nepatiik, vari tiities !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu