Amarillis nezied

Amarillis neziedVairākus gadus aug amarīlis podiņā, esmu gan pārstādījusi, gan mēslojusi, bet nezied kādus 15 gadus. Kas varētu tam būt par iemeslu?

zity  1 4 Vai laisti visu cauru gadu? Man šķiet, viņiem bija nepieciešams miera periods...

MaryClaire  3 5 pirmkārt, nevis amorīlis, bet amarillis. otrkārt, tas, ko sauc par amariļļiem, tas nebūt nav tas augs. to sauc par hipeastru - hipeastrum sp., ja esam korekti.
nezied - vairāki iemesli. viens no tiem jau minēts - nav bijis miera perioda. otrs, hipeastriem patīk katru gadu ja pārstāda viņiem piemērotā augsnē. ļōōōti atsaucīgi viņi ir par atvaļinājumu vasarā laukā, pierakumā, dobē ar citām puķēm. patīk kāds šķidrais papildmēslojums. bet man patīk domāt, ka tā ir augsne, es savējos [neskaitāmos] nelaižu gulēt, un viņi tāpat zied - tieši tagad, no viena sīpola katrā pusē pa stobram, uz katra pa 6 ziedi. šogad no sīka sīpola baltais pirmoreizi uzziedēja - tam 4 ziedi, bet nu tāāādas taures, aš ģībt var

MaryClaire  3 3 ā, vēl varētu būt vecums, dabiskais vecums, bet tad viņam arī jābūt [sīpolam] tik lielam, ka ar pirkstiem nevar apņemt.
parasti viņi saražo sev vietniekus - bērniņus. tos tad arī turpināt audzēt ziediem

antaalija  1 3 Vasarā vajag iznest uz balkona - manējam patika - uzziedēja. :)

67karamele  1 1 http://latvijas.daba.lv/scripts/ViesuGramata/vg.cgi?id=1150638408&s=d

SolvitaU  1 3 Man amariļļi zied katru gadu ,tagad ar,kad viņai sāk kalst nost zaļās lapas tad t;ās vajag nogriezt un podiņu nolikt tumšā vietā uz kādu mēnesi,neliet

1ivita  1 3 Viens no neziedēšanas iemesliem ir - iestādīts par dziļu.Lielākajai pusei sīpola ir jābūt virs zemes.Pašai tā bija,līdz atcerējos kādreiz mammas teikto.Nezied arī tad,ja nav miera perioda.

Lucy    3 Mani sadusmoja,ka tā puķe neziedēja 2ivus gadus,dusmīgi pateici neziedēsi,izmetīšu,uzziedēja,tad atkal 2ivi gadi nekās,tad gan sadusmojos aizvedu māsai,nesen uzziedēja u 5 ziedi bija,dikti skaists balts ar sarkaniem lāsumiņiem.Puķes ir jāmīll,kā māsa saka,pat jāsarunājās.

Lieliskaa_guloshaa  2 2 Vēl viens iemesls, ka pods par lielu. Manam tā bija. Iestādīju lielā podā, labu gribēdama, un neziedēja gadus 10, kaut godīgi devu miera periodu. Prasīju padomu speciālistam, man pateica, ka pods par lielu. Kad sīpols izauga resnumā tā gruntīgi, sāka ziedēt kā traks.

PAPA  1 1 Katru gadu pēc noziedēšanas pamatīgi jāmēslo,vasarā jāizstāda dārza zemē,rudenī liek podos un uz pagrabu prom un līdz februārim,kad sāk atkal pamazām aplaistīt un mēslot.

kaisle___  1 2 Mans amarillis arī bija atteicies ziedēt. Es to uz vasaru pārstādīju dārzā un tajā gadā tas uzziedēja, kā arī sīpols pamatīgi pieņēmās apmēros.

Puukis    3 zied///katru gadu kādi 10 gab... un pofig viņiem poda izmērs, sīpola dziļums, miera periods....nū aizmirstas pāris mēnešus aplaistīt, i nekas zied, aš no viena sīpola 3 ziedi.... nezinu kā citiem, bet man pirmie baltie, tad tādi dzeltenīgāki, un pašas beigās tumši sarkani..... sīpoliem vismaz 15 gadu, vot.////

gertrude      ir tāda nelāga lieta, kā sarkanās iedegas. uz lapām un sīpola sarkani plankumi. ja tās parādās puķi vari mest ārā, jo pamazām nonīks, ķīmijas pret to pagaidām nav.

kokote  1 2 Manam tēvam amariļļi zied kā traki pa 2 reizes gadā un vairākiem ziediem katrs pods, kaut viņš nu nekāds puķkopis nav, bet iedāvināja viņam un tagad jau nez cik tie puķpodi, bet sīpols nedrīkst būt par dziļu (gandrīz puse ārā) un podam nav jābūt lielam, un gaišai tai vietai arī jābūt un vasarā ārā un mēslojumu arī prasa...nezinu vai viņš kā speciāli iekaltē, bet paarsti jau jāļauj atpūsties augam (tas ir nesaudz mazāk liet un tad sākt mēslot)
Ja viss ir izmēģināts - 15 gados, varbūt vienkārši jāpaņem cits augs, bet varbūt Tev vienkārši nu nav to zaļo īkšķīšu, vai palodze ziemeļu pusē

Pticka  1   15 gadus??? vai pukes tik ilgi dzivo vispar??

elsa    1 Nezinu. Mans sencis gadiem audzē. Neko īpašu nedara, tikai palaista un pa vasaru ārā iznes ar visiem podiem, bet ziemā zied kā trakas.

so_      Man zied pat tie, kas mammai, dzīvai esot - neziedēja. Nāk pa 2 kātiem, pa 5 ziediem katrs - kā traki! Ko daru. Vasarā nesu ārā pusēnā zem ābeles, atstāju tāpat podos, māla. Reizes 3 pa vasaru laistu ar vircu, noskaloju ar ūdeni. Kad tuvojas salnas - izņemu no puķupoda, nokniebju visus bērnus un nogriežu visas lapas, iebāžu atpakaļ puķupodā, visparastākajā dārza zemē. Vienu reizi kārtīgi saleju, nesu uz ziemas guļu verandā zem galda ( ziemā daži grādi plusos). Aizmirstu par viņiem. Ap jauno gadu nesu istabā, lieku uz palodzes un sāku laistīt. Apmēram pēc pusotra mēneša izaugušas lielas lapas un iet vaļā trakā ziedēšana! :))

Luusila    1 Viens manējais amarillis arī bija uzdomājis spītēties. Citi zied, a šis nē. Uzbēru sauju pelnu. Pēc laiciņa skatos- nāk kāts. :) 2014-03-16

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu