Tāmes sastādīšana ..

Lūdzu pastāstiet cik maksā tāmes sastādīšana istabai un priekštelpai..Vai par to jāmaksā atsevišķi ? Vai tas ietilpst meistara darba pienākumos kā pašsaprotama lieta ?

fokapirmais (2012-01-21 21:44)      Esmu puslīdz vesels un nedzeru. Augšminētais meistars jāpadzen , jo zaudējis mēra sajūtu.
Leone nevar savienot nesavienojamas lietas ;), ja nopietni, ja termiņu nosaka meistars tad tam jāūt izpildāmam.Ko esi solījis jāpilda vai darba veicējs esi, vai pasūtītājs.

karbonaade (2012-01-21 22:40)      Es tikai nesaprotu vienu grābekli, uz kura nepārtraukti kāpj: kā var maksāt par DARBU uz priekšu un vēl celtniekam!
A Tev vispār izklausās pēc ģimenes kariņa tas viss.
Nekad neesmu dzirdējusi, ka labie meistari strādātu par samaksu uz priekšu... Labajam meistaram pats gribēsi piemest prēmiju par labi un ātri padarītu darbu pēc tam.

Ps. Cik esmu dzirdējusi, vislielākais bezdarbs ir celtniecībā. Laikam tam ir iemesls.

vilks28 (2012-01-21 22:52)      karbonaade,kā tu zināsi ,ka darbs ir labi padarīts ????? Ne viss ir zelts ,kas spīd!

Egils22 (2012-01-21 23:04)      nu 100 Ls jau ir normāla 3-4 pilnu darbadienu alga. maz ticams, ka tik daudz laika ir nepieciešams, lai paveiktu augstāk minēto. iemesls šādai prasībai:
a) Vēlme atspēlēties darba devējam par kaut kādu pāridarījumu
b) pilnībā zudusi kauna, realitātes un mēra sajūta
jebkurā gadījumā nonākot šādā situācijā veselīgāk ir sadarbību izbeigt un škirties cik nu pa labam iespējams.

Luusila (2012-01-21 23:44)      Klausies, izdari tā: sarunā kādu būdīgu vīrišķi no paziņu paziņām un ņem viņu līdz uz nākošo tikšanos ar "meistaru". Iepriekš nopērc jaunu serdeni atslēgai un būdīgais lai paņem līdzi kādu skrūvgriezi,- atslēgas iekša, kā pati saproti, drošības dēļ būs jānomaina. Alkašam novicini naudu gar degunu un pieprasi to tāmi, lai tūlīt dod apmaiņā šurp. Ja nav, jeb ir uz rūtiņu lapas drebelīgā rokrakstā uzkricelēts kopsavilkums no čekiem, būdīgais lai dod alkašam ar kāju pa dirsu, bet tu naudu bāz atpakaļ savā makā. Nu neļaujies taču apcelties par pēdīgo muļķi!

Luusila (2012-01-22 00:11)      ā, un tāmei ir jāizskatās (ar variācijām) apmēram tā: jābūt uzmērītiem kvadrātmetriem; 1m2 konkrētā darbība maksā tik un tik, tur jāpatērē konkrētais materiāls tik un tik, kas savukārt nepieciešamā daudzumā vienam m2 maksā tik un tik- saskaitīts kopā, cik maksā konkrēta darbība ar visu materiālu izlietojumu vienam m2, reiz kopējais apstrādājamo m2 skaits.
Tā par jebkuru darbību. Beigās kopsavilkums, cik maksā darbs uzmērītajā platībā, cik jāpatērē materiāli, un cik maksā vajadzīgais daudzums. Galvoju, ka alkašam tādu aprēķinu, tobiš, tāmes, nebūs.

Dzhokonda (2012-01-22 07:04)      Vispār, par detalizētu tāmi ir jāmaksā. Taču, ja meistars pats tālāk arī strādā un taisa remontu, tad var vienoties, ka par tāmes izgatavošanas darbu nav jāmaksā-sava veida atlaide....

fargo (2012-01-22 09:01)      Lietas notiek tā:
a) ir izpildāms darbs
b) ieinteresēto obžektu nāk apskatīt izpildītājs, sastāda aptuvenu uzmetumu "kas un cik un cik ilgā laikā", da kaut uz rūtiņu lapiņas, vienojās vai nevienojās par laikiem un summām.
c) meisters atbrauc vēlreiz un veic detalizētu savu darbu plānu, jau ar konkretiem materiāliem, to daudzumu etc. atkal, vienojas vai nevienojas ar pasūtītāju.
Maksa.
šajā laikā masāts netiek ne-kas. ja izpildītājam ir reāli spiedīga zituācija un vajag naudu ļoti pri ļoti, var vienoties, ka kkas tiek kā avanss izmaksāt pēc kādu posmu kvalitatīvas pabeigšanas - bet tas aizvien ir risks, ibo var izrādīties alkonauts un 2 dienas būs nelietojams, bet var izrādīties celtnieks uz goda un viss būs labi. ne par kādām tāmēm, vismaz šādiem kosmētiskajiem remontiem vienai telpai, jāmaksā nav. tā tiešām notiek, bet tas ir par lielākiem obžektiem, kad ir jātaisa prožekts, kas prasa zināšanas utt.

PS. to gan reti kurais dara, bet pasūtītājlabad un pat izpildītājlabad, var noslēgt līgumu ij pat notariāli apstiprināt, klāt pievienojot detalizēto tāmi, maksimālos termiņus, summas.

kuks10 (2012-01-22 11:25)      elemetāri, ieliec avīzē sludinājumu un savu taksi par darbu..un atsauksies vairāki meistari un punkts..ņemt to meistaru kuram ir savs autiņš un plus savi instrumenti..neņem jaunos gurķus,jo šiem galvā tik pisiens ,nevis kvalitatīvs darbs..!))Lai TEV veicās!!!))un neklausies runas,jo vairāk runā ,jo lielāks lunis..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu