Elektrības darbi

Situācija šāda: mājās veicu remontu un elektriķis par 2 stundu darbu - vadu savilkšanu 10 griestu lampiņām un 2 sienas lampiņām, rozešu un slēdžu nomaiņu, paņem 50 ls ! Bez jebkādas ņirgāšanās un stulbiem komentāriem, vai tas tā varētu būt? Nedzīvoju Rīgā, kur varbūt arī varētu būt tādas cenas !!!

cilveex (2011-10-28 23:16)      Hefny - man domāt, ka katrs ar rokām vai galvu(nevis ar dibena sēdināšanu noteiktas h kādā birojūķī) strādājošais pelta tik, cik viņam maksā. Ja minētā skolotāja vai šoferis nevar atļauties meistaru pa 25Ls h, tad šiem cilvēkiem ir pieejami kvantumi ar meistariem par lētāku samaksu un galīga izmisuma gadījumā petjka no pirmā stāva pa piečuku vai paša rokas gala beigās.
Tas, ka skolotāja nevar atļauties meistaru, tad ir jāmaina ienākumu avoti, vai to iegūšanas veids, vai jāizvēlas citas klases meistari. Tik vienkārši.
Par arodskolām.
Nesapratu - kas vainas ir amatnieku arodskolām??? Šo mācību iestāžu audzēkņi ir kaut kādā veidā sliktāk/atšķirīgāk sagatavoti savā profesijā kā augskolu beidzēji? Diezin vai!
Tāda vīzdegunīga humanitārija komentāra iespaids, hefny.

PS. Normālos darbsos, "elektriķus" bez augstākās ņems tikai speciālos gadījumos. Tas tā, informācijai.

typhoo (2011-10-29 00:37)      Normaals cipars.
Nespeej pati, maksaa...
Mums valdiiba jau sen meegjina ieboreet, ka viss maksaa tik cik maksaa. Ir kas to saprot, ir kas turpina straadaat par santiimiem un zheeloties ka citi njem pa daargu.

ponytail (2011-10-29 00:59)      Jūtos laimīga, ka man šitās gaudu dziesmas vairs nav jāklausās. Bļin, vai tiešām jūs, cilvēki, tur LV esat TIK stulbi, ka nesaprotat, ka elektrība, apkure, jūsu māju sienas - tas ir jums pašiem? Tā ir jūsu dzīve, jūsu veselība un drošība? Labāk samaksāt mazāk kādam idiņam, kurš par polšu ir gatavs būt dajebkāds meistars, ka tikai būtu ko ieraut?
Un šiten tās aptaurētās mamzeles, kas domā, ka amatnieks ir kas mazāk kvalificēts par medmāsu... Nu, no sirds jums novēlu tādus amatniekus! Neatsaukšos uz to, cik citur pasaulē maksā kvalificēta meitara (viena alga - elektriķa vai frizieres) pakalpojums. Fakts, ka tad, ja to nevar atļauties, pakalpojumu neizmanto. Nevis ņaudi, ka ir par dārgu.

Palomino (2011-10-29 08:48)      Pieņemu, ka tā varētu būt. 2h jau nav mēraukla, jo prasmīgs un čakls meistars padarīs ātri, bet tūļa - to pašu darbu izstieps uz 4h.
Dīvaini šķiet tikai tas, ka maksa netika noskaidrota PIRMS darbu sākšanas. Es parasti apjautājos, cik varētu maksāt tas prieks, lai varu aizčāpot līdz bankomātam izņemt naudu vai, piemērm, atteikties, ja pēkšņi nav vajadzīgā summa vai cipars šķiet neadekvāts.

100latnieks (2011-10-29 10:25)      maksāt profesionālim ir normāli, bet sliktāk ir tad ja kautkāds diletants uzzin par cenām un par slikti padarītu darbu prasa to pašu... pie manis arī ir strādajuši tadi šmuļi, kas pēc nedēļas darba uzdodas par speciālistiem jumtu klāšanā, bet patstāvīgi var tikai uztaisīt citiem problēmas...tadus arī novēlu taupīgajiem apsaimniekotājiem un tml pasūtītājiem :P

never_pa (2011-10-29 10:57)      normālas izmaksas!

teo_dora (2011-10-29 11:30)      ponytail-Tu tikai aizmirsi pateikt,cik vidēji ārzemēs cilvēki mēnesī pelna.ES nedomāju krutos biznesmeņus,parastos vidējos.
100Ls-piekrītu.Man tāds specss vārdā Deniss 2.stāvā savilka tā vadus,ka tagad putekļusūcēju var ieštepselēt tikai 1 rozetē.El.plīti un veļasmašīnu reizē lietot nedrīkst,ieslēdzot koridorā gaismu sit korķus ārā.Toties 1.stāvā kas tik nav slēgts,zāģī,zāles pļāvēji,visu drošinātāji un vadi tur.
Tā ka tie 50Ls ir relatīvs jēdziens.Ja darbs kvalitatīvs,tad OK,ja nē,tad jāatspārda.

av2 (2011-10-29 13:21)      Speciaalisti maksaa naudu. Te jau teica, taa nav griidas slauciissana.
Ja nav sava viiriessa, vai tas ir, tikai ar "divaam kreisajaam rokaam" , tad ir tak kaiminni, draugi, pazinnas. Es nekad nevienai neesmu atteicis paliidzeet , ja ir laika. Varbuut tagad citaadi laiki, citaadi tikumi, to gan es nezinu.Ir jau kas grib buut nu lloti "es pati vissu varu", nu tad ko, jaamaksaa cena. Pluss varu piebilst, ka elektrikkim tiessam ir jaazin, ko dara. Var nokuupinaat pusmaaju citaadi !

GVIDONS (2011-10-29 15:00)      elektrikju tarifs- par katru savienojosho punktu Ls5! Respektiivi,vienas rozetes pievienoshana,vienas sadales kaarbinjas pievienoshana,elektriibas sleedzha pievienoshana.Par katru sho veikto darbu tiek reekinaats Ls5! Par piemeeru- pievienot vadus vienai naktslampinjai ,ja piesleegums yiek veikts ienaakoshajaa elektro kaarbinjaa un tiek izveidota papildus elektriibas rozete,tad cena bez materiaaliem buus Ls10.Veeraa gan jaanjem,vai veicaajos darbos nav iekljauta kaada iipasha kosmeetiskaa prasiiba,teiksim -nosleept vadus zem tapeteem,tad shie darbi var izmaksaat papildus Ls5- Ls10 stundaa! Par vadu piestiprinaashanu ,ja tas nepaarsniedz 2,5m,parasti naudu nenjem.

garaamejoshais (2011-10-29 19:23)      Jo taalaak no Riigas, jo leetaak maksaa.. :D Laabs :D A kaa mee svaram zinaat ko ivnsh izdariija?

Par ciparu prataiigi cilvekei vienojaa spirms tam

Jambolaya (2011-10-29 20:41)      es arī teiktu, ka LĒTI tiki cauri!

vilaki (2011-10-29 21:19)      Cena izklausās normāla par tādu apjomu....tikai aizdomas par kvalitāti radās

swim (2011-10-29 23:05)      gVidons,nolaidies uz zemes,runa ir nevis par izcenojumiem UK,bet LV province.Un nekad par vienu tocku pat treknajos gados neprasija 10Ls.Un vadus zem tapetem diez vai Tu varesi noslept.Ja neiebrauc teemu,nemuldi pa tukso.Galigi neprofesionali Tev sanaca.

edmunds (2011-10-30 01:09)      spriezot peec aatruma elektrikjis bijis profesionaalis, un peec riigas cenaam tu buutu 75ls samaksaajusi. taa kaa viss ok. protams ka ja neuzticeejies vinja godapraatam tad par cenu bija jaavienojas pirms.

walmets (2011-11-01 09:36)      Vadi un rozetes aŗī maksā naudu, tās pat lampiņas, it sevišķi ekonomiskās , arī pasālītas. Ja liekās ka pa daudz, tad taisi pati, kādas problēmas???

kalatura (2013-03-27 22:21)      lampiņas,rozetes,slēdži bija Tevis iegādāti,vai meistara?
1 griesta lampiņa-ekonomiskā jau vien maksā pāri par 2 Ls.

Skopulis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu