Ar ko labāk pļaut zāli vidēji lielās platibaas?

Apnika laukos ņemties ar stumjamo rokas pljaveeju un trimmeru, tāpēc ir doma pirkt ko jaudīgāku. jāpļauj apmēram pushektars, no kura 2/3 ir parasts mauriņš, bet 1/3 - diezgan nelīdzena virsma. tā nu sāku meklēt, bet pat speciaalizeetajos veikalos lāga nevar pateikt, kurš tips būtu piemērotāks. izvēle ir starp raideri, kurš stumj piekārpljaveeju pa priekšu un dārza traktoru, kuram tas pljaveejs ir starp riteņiem. pagaidām sliecos uz raideri, tas arī esot lētāks ar jaudu 10Zs. vai tas būs atbilstošs pielietojuma mērķim?

Dandija      Manuprāt nāksies šā vai tā izmantot divus variantus- pļaujamo traktoriņu un trimmeri ;)

Zelta_rokas  1   Ar traktorinju vieglaak pljaut lielas platiibas kuraas nav skeerslji (koki, kruumi utt)! Ar raideri labaak piebraukt un appljaut ir shos skeershljus!

Apriori  1 2 Raiderim, bez jau pieminētajām priekšrocībām, var arī atseviški nopirkt un pielikt vairākus citus agregātus, kas domāti mauriņu kopšanai, garas zāles smalcināšanai un tt...

DKW  1   Līdz šim biju saskāries, ka pie vienādām jaudām raideris ir dārgāks par klasisko traktoru!!! Man pašam ir jau pavecs MTD E/130 traktors ar 2 nažiem apakšā. Vienu reizi nedēļā pļauju ~0,5 ha. Nopļauto zāli met aizmugures kurvī (ja grib savākt) vai birdina ārā kā kombains bez savākšanas. Ja virsma ir nelīdzena (kurmja rakumi, utt), tad traktors bus ātrāks un labāks, jo raideris ir vairāk piemērots līdzenām virsmām. Ar trimmeri vienalga būs jāiziet stūri, ap kokiem un ap mājām.

sniegaroze  1 1 Man arī jāpļauj apmēram hektārs.
Meklēju tehniku ar visu pļāvēju, bet nekur nepārdod...:))

sp69    2 T25+ uzkarināmais karuseļpļāvējs.

DKW  1   To sniegaroze
Ja pļauj 1ha 1-2 reizes sezonā, tad tehniku nav vērts pirkt. Iekš SS vai savas pašvaldības var dabūt info par pakalpojuma pieejamību. Tālāk jau var pievērsties pļavēja personālijas atlasei :)

babyjag    2 uz tadu platibu Tev vajag vnk tadu plaveju, kurs pats brauc uz priekshu un staiga tikai lidzi. kad man bija tikai pushektars, ar tadu loti labi vareja visu noplaut - ielej bendzu, palaid motoru un aidaa! staigaa tikai lidzi un apgriez/pagriez.
tagad mums zalajs ir vnk nereals - ap hektaru - un tagad tads raideris/traktors ir labakais. starp talajam puku dobem, apkart dikjim. bet lidz tam ar tadu tur nebutu bijis ko darit.
neaizmirsti, ka, lai butu skaists zalajs, tas japlauj vienreiz nedelaa!

laurupuucis    2 Viennozīmīgi raideris spēj daudz labāk izpļaut visādus stūrīšus, zem ogu-puķu krūmiem. Raiderim ir liela iespēja pievienot dažādas uzkarināmās slotas, lielas zāles pļāvējus, sniega lāpstas un pūtējus. Tas ir ir manevrēt spējīgāks un ja vēl ir 4x4 piedziņa-der arī stipri nelīdzenās vietās-pļāvējs ir priekšā, labi pārskatāms, viegli apbraukt visus šķēršļus. Ar traktoru viegli uzsēsties nelīdzenās vietās uz pļāvēja. Siksna pļāvēja piedziņai ir viegli nomaināma un maksās stipri lētāk.

JurisK  1 1 Pat nezinu, kas ir raideris, vinjam kaada normaala nosaukuma nav? Ja taa ir uzkarinaamaa pljaujmashiina, tad domaaju, ka traktorinjsh ar pljaaveeju apakshaa ir labaaks. Ar to uzkarinaamo taa pat pa stipri neliidzenu vietu nepapljausi, pie tam jau krietni aatraak, nekaa ar traktorinju. Pasham nav, diviem radagabaliem ir traktorinji, vienam gabals apm. taads pats, otram lielaaks, zemes gabali nebuut nav liidzeni. Ap kokiem-kruumiem taa pat ar trimmeri parociigaak, nekaa stumdiities ar pljaujmashiinu.

tiritomba_a  1   raideri der tikai ļoti līdzenām virsmām, bet kā tika minēts, ir arī nelīdzenumi, droši vien aizpērnie krūmu celmi, kas pavisam noteikti dauzīs gan akmeņus, gan gultņus asmeņiem.

mana platība ir dažāda, līdz ar to traktors ar 2 asmeņiem platībai, trimmeris, tur kur cits nekas neiet, un stumjamais - kur traktors netiek vai žēl muļļāt.

laurupuucis    1 Vai kāds traktoru ieteicējs ir redzējis dabā raideri ? Aizejiet apskatīties un salīdziniet darbā nevis tikai prātā. ;))) Pirms gadiem desmit , visi gudri prātoja cik sliktas ir automātiskās kārbas, bet kā ir tagad... viedoklis ir laba lieta, bet pieredze- neatsverama ;)

Helga_13    3 Regulāri pļauju aptuveni hektāru, tai skiatā ap puķu dobēm, krūmiem un kokiem. 5 gadu laikā esmu nomainījusi 2 traktoriņus, lai saprastu, ka raiders ir visērtākais. Pat tad, ja tā pļaušanas platums ir nedaudz mazāks kā vienam no iepriekšējiem traktoriem, resurss, jauda, manevrētspējība- nesalīdzināma.
Kā reiz varu teikt, ka raiders labāk paciešs nelīdzenās virsmas kā traktors.
Trimmeri nelietoju vispār.
2011-08-30

miezeris      Ja lauks ir nelīdzens un ar slīpumiem, tad Tev jāskatās motors ar eļļas sūkni... lai vari droši braukt palielos slīpumos. Bet kvalitātes ziņā labāks būs ar pļāvēju priekšā... Tam ar;i var uzlikt sniega pūtēju ziemā ;) Bet braukšanas ziņā, baudāmāks būs zerotorn raideris ;) 2014-07-17

Helga_13      Es pēc pieredzes saku, ka raideris. 2014-08-15

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu