Párcelties vai ne?

Visu nakti domaju, kaa buutu pareizaak, izleemu jautaat sheit. Luudzu korektas atbildes, kaut arii jautaajums kaadam var likties muljkjiigs. Shobriid iireeju dziivokli divstaavu pirmskara maajaa, ar kraasns apkuri. Dziivoklis nav liels (25m2), ar dushkabiini un uudeni silda boilers. Saimniecei maksaaju 110 latus un vinja pati apmaksaa komunaalos, es maksaaju par elekrtiibu+malka ziemaa. Dziivoklii ir viss nepieciesmais- ievaacos tikai ar savaam dereebeem un traukiem, nekas nebija jaapeerk. Iiireeju no privaatpersonas.
Tagad paziistama namiipashniece man piedaavaa iireet dziivokli vinjas maajaa. 2 istabas, 48m2. Maaja laba, vieta laba, jaamaksaa 50 latus vinjai un pashai jaamaksaa komunaalie. Summa aukstaakajaa ziemas meenesii ieprieksheejam iirniekam bijusi 160 lati meenesii par visu kopaa (iire vinjai + komunaalie+ apkure). Principaa sanaak izdeviigaak, seviskji vasaras meeneshos, kad nav apkures, bet mani uztrauc viena lieta: tajaa dziivoklii, ko man piedaavaa, nav gandriiz nekaadu meebelju- dreebju skapis un veca virtuves iekaarta,nav ne ledusskapja, ne veljasmashiinas. Sanaak, man viss jaagaadaa pashai+ jaataisa kosmeetiskais remonts (pirms tam dziivojusi krievushka- spilgti zilas sienas guljamistabaa utt). Nekad nav naacies pashai iekaartot dziivokli- saakumma dziivoju pie vecaakiem, tad kojaas un beigaas iireeju pashreizeejo, kur viss jau bija priekshaa un nav ne jausmas, cik tas izmaksaas- izveeliiga neesmu un meebeles mekleetu internetaa lietotas. Vai kaads praktisks cilveeks man neieteiktu, ko dariit- principaa iires liigums buutu bezterminja, tomeer, vai ir veerts ieguldiit iireetaa dziivoklii, vai tomeer labaak maksaat vairaak par m2, pie visa gatava?

CatNap (2011-04-19 10:53)      tad aizej uz to dzivokli ar kadu sakarigu viriski..vini biezhi redz to,ko sieviets acs neredz ( kas zem sienas un ta).
p.s. 27 gaods gan laiks butu domat par savu dzives vietu(un nevis maksat ires maksu)bet kaut njemt jauna projekta dzivokli kur ir iresmaksa ar izpirkuma tiesibam.

Evia (2011-04-19 10:57)      es izvēlētos trešo variantu - nepaslinkotu un sameklētu normālu, mēbelētu, tīru, izremontētu dzīvokli ar visām ērtībām.

Tessa (2011-04-19 10:59)      es te skatos SS-a,dziivoklji nav slikti un liidz 12-14 000Ls.Jugla,piemeram,par 9 000 var dabut,arii labu.
absoluti neatbalstu shitadu parmaksashanu,labak maksat krediitu par savu majokli.ja,sanak piespiesties.bet ja ir pikjis,kursh jadavina sveshai tantei,bus arii,lai apmaksat savu.
CatNap viedoklis-gluzhi manas domas.

Laskovij (2011-04-19 11:00)      Sarunā, gan kādu meistaru, lai tas apskatās...citādi var reāli sanākt, ka sāksi vienā galā, tā līdz otram galam dabūsi remontēt....pirmskara mājās ar to jābūt uzmanīgam, pirms sāc...

btw... savs nekustamais īpašums ir gan atbildība, gan arī diezgan ekskluzīva prece, normālās valstīs neviens nekautrējas īrēt

hefny (2011-04-19 11:04)      hmmdīvaina loģika.Ja kāds pērk auto--lietotu,bet saremontētu,pārkrāsotu utt-tad maksā--līelu naudu,bet ja pēr tādu pašu-lietotu,bet pats pārkrāso,remontē-atkalp-pats maksā,bet piekrāso-kā patīk,remontējot-zina-ko-kā patīk liek ieksā,
bet,
kad dzīvokli-irē-saimnieka remontēto--tad domā,ka saimniekam tas jāremontē par savu naudu-a īrnieks,=tik dzīvos nost,un atstājost,tas atkal jāpārremontē,
bet,ja pats remontē-tad atkal--kādam citam tas jāatmaksā--ja pats tak to nodzīvos nost!1
patiesi dīvaini!
un tie jaunie projekti--par 5000%uzcenojumu-un galīgi garām i remontu,i visu citu---uij--tas tik ir iezombēto fenomens!Un ,protams,jāļauj tak bankām un dīleriem ""uzvārīties"`,lai tikai saimniekam netiek!
un,ja dzīvoklis valsts-izīrē no apsaimniekotāja--tad --kas taisīs un maksās par remontu--tante no ielas-kāds,cits-ne pats lietotājs-patērētāju īpašais loģiks!Tad jau laikam tādia loģikai-vieu nams,viesnīca utt-kur arī IR peļņas %cenā!
Un naF nevienam saimniekam nekas jāatmaksā īrniekam--ja tās ir tapetes-uc--katrs tak savu vannu liek kādu grib,ja saimnieka vanna nepatīk AR NOTEIKUMU_KA AIZEJOT PALIEK_KĀRTĪBĀ_JAINĀ_VAI VECĀ VANNA

jasse (2011-04-19 11:34)      Ja jāgulda nauda, tad svarīgākais ir īres līguma uzteikuma punkts no saimnieka puses. Pretējā gadījumā pie dzīvokļa īpašnieka maiņas vai lauku radinieka atbraukšanas "uz pilsētu mācīties", vari tikt izlikta no mājokļa bez sankcijām.

edmunds (2011-04-19 11:47)      interesanti vai tie dziivoklji ir riigaa vai jelgavaa?

selnija_ (2011-04-19 12:26)      Es no šiem diviem ņemtu otro variantu. Bet vispār ir svarīgi līguma nosacījumi, termiņš? ja beztermiņa un pārējais likumā noteiktā kārtībā, tad ir vērts remontēt. Pati tam izgāju cauri no a līdz z, ar visiem iespējamiem remontiem, tā ka pieredze milzīga. Varētu par to stāstīt daudz. Mēbeles ir sīkums, tas beigās. Var dzīvot uz kastēm, saveidot guļamkonstrukcijas un pat karstā vasarā bez ledusskapja iztikt, ja nav naudiņas. Bet tai pašā laikā justies kā SAVĀS mājās! Tas ir to vērts. Tici man. Ilgus gadus esmu uz to tiekusies, un pati savām rokām veidojusi.

saulux5 (2011-04-19 12:50)      Pievienojos eksotiskaaa viedoklim! Es arī noteikti aplūkotu VISUS piedāvājumus un izvēlētos piemērotāko! Mēs tieši tā arī izdarījām! Labi, dzīvojam īrētā dzīvoklī, bet nu principā, ja būtu gribēšana un varēšana, mēs varētu viņu pirkt! Mums ir pilnīgi beztermiņa līgums un superīgi saimnieki, un superīga vieta! Protams, ka ik pa laikam kaut ko nedaudz "paremontējam" (ja tā var teikt) , kaut ko pārtaisām u.tml....bet tas tač tikai normāli!

Loģiski, ka jāņem tāds dzīvoklis, kur pēc tam nav jāgrūž 1000 Ls sveša dzīvokļa remontā! ;)

lapsu_aacis (2011-04-19 13:06)      hefny (2011-04-19 11:04) viedoklis
(C)kad dzīvokli-irē-saimnieka remontēto--tad domā,ka saimniekam tas jāremontē par savu naudu-a īrnieks,=tik dzīvos nost,un atstājost,tas atkal jāpārremontē
---------> kundziit, tu laikam aarzemees kaa landleedija jau buutu izputeejusi :DDD
tur, saimniekam ir jaagada VISS! skips pie duravaam, zaales pljaaveejs, puteklju suuceejs, gludeklis, gludinaamais deelis, leckapis, ketleris, veshmashiina! un,ja kaut kaa no paredzeetaa nav, man ir tiesiibas tev piezvaniit un tavs pienaakums ir sutkas laikaa man to sagaadaat. a nesagaadaasi- skaties,ka neizlido no oficiaalaa landlordu regjistra. :D

kas atnesas uz topsiku- pa manam, izlasot topsika aFtores sadrikjeeto- nesaprotu, nafik vispaar topsiks bijis jaaliek, ja ir skaidri redzams, ko aFtore jau irj izleemusi.

inito4ka (2011-04-19 13:18)      ..pameklē vēl!!!! ne viens,ne otrs variants nav labs!
tagad var izīrēt par īres maksu,normālus dzīvokļus ar visiem ,,pričendāļiem,, ieskaitot mikrenes un tv. Cilvēki tak mūk no valsts pelnīt ,,lielo,, naudu un nav spējīgi uzturēt te palikušos dzīvokļus.
:)))

av2 (2011-04-19 13:31)      jaa, virtuvei, un vannas istabai ir jaabuut daudzmaz kaartiiba. Tas ir, lietossanas kaartiibaa. Arii leduskapim ir jaabuut. Paarejo pamazam var sagaadaat.
Varbuut vari ar saimnieci vissu to aprunaat, taa teikt- nosleegt liigumu uz papiira, ja Tu pati vissu to sakaarto, sareontee, lai atlaizz no iires pamazaam.

none (2011-04-19 13:58)      paliec, kur esi, un meklē ko citu ārpus šiem diviem variantiem. skatos, ka esi dāsna īrniece, gan atradīsi ko izdevīgāku viegli!

Ingemaars (2011-04-19 18:18)      Abi varianti ir pilnīgi garām.

orange (2011-04-19 19:52)      tev ir 27 gadi un laiks sākt vākt savu iedzīvi: savu 2x2m gultu ar ortopēdisko matraci, savu veļas mašīnu, mazo sadzīves tehniku, palagus, katlus, traukus, puķu podus.
pienāks brīdis kad paši būs savs dzīvoklis... pilnīgi tukšs.
sāc jau tagad.

Gribeji_jaugan (2011-04-26 11:15)      Viena lieta ētības, otra- kāda ir pati saimniece un kaimiņi, kāda gaisotne mājoklī, pats esmu dizainers- gaisotne ir viena no būtiskajām ērtību sastāvdaļām- tā ir kā baktēriju vide Tavā puncī,- ko nereti dažs labs ne visai veiksmīgi cenšas atsvērt ar "pielaizītu" interjeru; protams, ziemas aukstajos mēnešos, tur ,kur ar malku jākurina, ir ko noņemties; ja vēl krāsns tāda ne visai

Moonlight_shadow (2011-04-30 22:40)      Wow..110 Ls mēnesī par malkas apkuri?? Mosh man liekas, bet tas ir kosmoss... un baiss:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu