2m+dzīvžogs

Nepieciešams izveidot ātraudzīgu dzīvžogu 2 metru augstu.Kādus augus izvēlēties?

Decijs    1 Alica

nenopietninopietna2  3    foto Īvēm ir ļoti daudz un dažādas šķirnes. Tās der arī dzīvžogiem. Cita lieta, ka LV pazīst tikai dažas un atturās ieviest jauninājumus. Sakiet vēl, ka angļi ir konservatīvi...

nenopietninopietna2  1    foto bye_bye, vai jums ir augstākā izglītība arhitektūrā un dārzu dizainā? Vai pārziniet visus augus perfekti?

bye_bye    1 ar stulbiem cilvēkiem nestrīdos. jā, man ir diploms un strādāju šajā jomā. esmu dārznieks. un ainavu arhitektūrai ar to maz sakara, vairāk laikam gan ar dendroloģiju:). un nevienam nav noslēpums, ka ļoti daudzi ainavu arhitekti labi zīmē projektus, bet augus reālajā dzīvē nepārzin, projektos saliek zilus brīnumus, neņemot vērā ne auga izcelsmi, ne augsnes , ne gaismas prasības, nu un tad nu tur darbs dārzniekam. tā lūk, cien. nenopietni nnenopietnā ainavu arhitekte ar nenopietnām zināšanām dendroloģijā.
jā, pati esmu dzīvojusi UK un zinu, ko tur dara ar īvēm. pati esmu izcirpusi formas un daru to arī Latvijā. zinu, cik ļoti neglābjami gan apsalst , gan apdeg saulē. un tādus skaistus augus var izsviest miskastē. tos, kuri šo šķirņu īves ieved un tirgo Latvijā, maz interesē dendroloģijas pamati un īvju šķirņu piemērotība mūsu apstākļiem.

nenopietninopietna2  2   bye_bye, nevienā vārdā nēesmu teikusi, ka esmu ainavu arhitekte. Es tikai uzdevu šādu jautājumu Jums, lai pārliecinātos par Jūsu perfektajām zināšanām.
Cik man zināms, tad normālā augstskolā ainavu arhitektiem arī māca, gan augsnes, gan gaismas, gan pašus augus un citas prasības. Varbūt Latvijā to nemāca - nestrīdēšos (ar ļoti gudriem cilvēkiem).

Vasilijs333    2 ņem vilkābeles un stādi iekšā. ganaugļi veselīgi un garšīgi, gan izturīgs un drošs dzīvžogs, ko relatīvi viegli kopt. 2014-04-09

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu