Kā samazināt elektrības patēriņu?

Mammai dzīvoklī jau otro mēnesi nodedzinās neadekvāti daudz elektrības- paskaidrošu- parasti viņa nodedzina maksimums 20 latus mēnesī (paši gan jau zināt, kā pensionāri taupa elektrību), maksā regulāri. Katru reizi viņa uz to nolasītāju skatīties neskrien, esot maksājusi katru mēnesi pa 17-20 latiem. Novembra beigās atnāca vēstule no Latvenergo, ka esot neatbilstība skaitītājam, jāsamaksā 37 lati parāds- nu neko, mammuks samaksāja, domāja, ka skaitītājus neskatoties parāds sakrājies. Ap jauno gadu visu smuki pēc skaitītāja cipariem samaksāja un sev nosolījās maksāt kārtīgi "pēc fakta". Vakar zvana un bezmaz raud: iegājusi Latvenergo mājas lapā, kur var rēķinus caur banku samaksāt, viņai uzrādoties,ka pa 1, 5 mēnesi iztērēti gandrīz 50 lati! Tā tiešām nav adekvāta summa, ņēmot vērā, ka mamma strādā par auklīti un mājās ir tikai vakaros, mājās elektrību rij tikai boileris, nav nekā cita elektribu rijoša, ne sildītāju, ne plīts...Pati reiz dzīvoju dzīvoklī, kur gan sildījos, gan ēst gatavoju ar elektrību un vairāk par 25 latiem nekad nemaksāju. Esmu dzirdējusi, ka citreiz mēdzot pieslēgties kaimiņš pie svešas elektrības. Tā var būt? Zvanīju uz Latvenergo,šamie saka: iekšējais tīkls, tieciet paši galā. A kā tikt galā? Saukt elektriķi, runāt ar apsaimniekotāju? Lūdzu, palīdziet.

Kaut_kas      Pilna māja ar elektro ierīcēm (ieskaitot sildītājus un plīti) un NEKAD neesmu spējis nokurināt pat tuvu 50 Ls. Tur toč ir vai nu svešais, vai nu boileris galīgi pakaļā. Un tur pat īsti spečukam nevajag būt, lai to visu piefiksētu.

nesasprinkt      ELEKTISKAIS BOILERIS var sagādāt pat 100 ls mēnesī ,ja ūdens ir kaļķains tad tas jātīra vismaz vienreiz gadā,bez tā vēl jāattīra elektrods un jānomaina anods.

Dzina      Mana mamma cītīgi pieraksta visus skaitītāja rādījumus, jo arī pāris mēnešus savu 15 latu vietā samaksāja 34 latus. Norakstīja uz boileri. Tad atkal viss bija normas robežās. Viņa pārbaudot cik patērējusi elektrības dienas laikā, kad gatavo ēst uz elektriskās plīts, mazgā drēbes un boileris ieslēgts, ieraudzīja, ka patērēti 70 kilovati. Šokā, protams. Pēc pāris stundām aizet apskatīties atkal ar visu pierakstu kladīti rokā un secina, ka tagad skaitītājs rāda gandrīz tikpat cik iepriekšējā dienā.
Vai ir iespējams, ka skaitītājs "staigā" uz priekšu un atpakaļ?

Elektrods      99,5 % "ļoti lielā patēriņa" iemesls NAV ELEKTROENERĢIJAS SKAITĪTĀJA VAINA ! Ja kāds tik ļoti netic "Latvenergo", lai uzstāda aiz komercskaitītāja SAVU kontrolskaitītāju (pārbaudītu).
Rik, pirms kādu sauc par sūdabrāli, padomā, vai pats neesi tāds !

Vienkāršākais veids kā taupīt elektrību - izslēgt ievadautomātu !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu