Vai vēsa telpa var būt par iemeslu orhideju neziedēšanai?

Telpā,kur atrodas šie augi,ir 15-18 grādi.Izdzinušas ziednešus,vienam pumpuri jau tik lieli kā īkšķa gali,bet tagad liekas,ka visāda veida progress augšanā(otrai ziednesis vēl tik sprīdi garš) un ziedēšanā.Logs austrumu pusē,gaismas tik,cik ir,tik jau ir.

Skaidrite_Leeninna (2010-12-30 11:52)    1 Feks, neesmu spečuks, bet esmu novērojusi savējās - zied apmēram 2-2,5 mēnešus, tad ir pauze kādi 3 mēneši un pēc tam atkal sāk dzīt ziedkātu. Sanāk, ka zied 2x gadā.

didi1 (2010-12-30 12:36)      --->Feks Mani Falenopši zied onlainā, pēdējais zieds vēl nav noziedējis, jau dzen jaunus kātus. Pārējās ir kaprīzākas, bet vispār- tagad sāk ziedēt ziemas orhideja, cimbīdija dzen divus ziedkātus un ziedēs kādus 4-5 mēnešus, ja paveiksies..

welcome_7 (2010-12-30 15:52)      Manas ir virs radiatoriem, gaismā.Un zied bez apstājas, dzen jaunus zarus, bez jebkāda miera perioda..Kad atceros tad uzleju ūdeni no krāna..un viss..

lapsu_aacis (2010-12-30 16:07)      jo mazaak vinjas baro, jo ilgaak ziedees. visas taas paartikas un barojamie stieniishi un cita kuinja, ir domaati naudas slaukshanai. patiesiibaa, vinjaam pietiek ar jaunu truudeejoshu kocinju no mezha, kraana uudentinju remdenu un lai vinjas apmiiljo- zied 8-10 meeneshi viens ziedkaats un paartraukums parasti ir tikai tik ilgi, kad beerni naak- 2 meeneshi. ja beernus savlaiciigi atdala, ziedkaats strauji ir atpakalj.
ja orhideja nezied, tai ir iemesls to nedariit.
uz lv tirgu savestaas, biezhi vien ir ar steroiidiem steidzinaatie beerni, kuras domaatas praktiski vienai- daavinaashanas reizei. lielaakaa dalja peec tam aiziet bojaa. iipashi, tas attiecas uz visaa pasaulee svinamajiem sveetkiem. shii info naak pa tiesho no holandes, no maniem agraakajiem suplaijeriem.

_MEI_ (2011-01-07 23:04)      Temperatura ir normala.Parbaudi, lai no logiem nepustu vejs, ieteicama telpa ar mitru gaisu, telpa lai nebutu straujas temperaturas mainas, tiesi saules stari uz orhideju, bet dienas gaisma protams vajadziga.
Uzmanigi ar laistisanu. Poda iemerksana udeni uz dazam minutem ir pietiekosi. Japaiet labam laikam, kad to var atkartot.
Varbut megini parlikt cita istaba , kur gaisaks.

picirilla (2011-06-12 10:23)      Mans falenopsis zied bez pārtraukuma 3 -šo gadu. Kad atceros , ielieku bļodiņā līdz ausīm ar ūdeni - tas var būt 1x 2nedēļās , vai retāk - kā sanāk . Aprunājos un paslavēju par ziedēšanu . Laikam beidzot būs ar kaut ko jāpabaro ... tikai - ar ko ...? atkal paies kāds pusgads , kamēr viņš no manis ko tādu sagaidīs ... Jāiet samīļot !

mazapelite (2014-04-26 23:16)      Nemaku pateik ka LV,bet man Irija cauru gadu zied.Laistu vienu reizi nedela.Labak ja podins ir caurspidigs,un apaksa traucins-uzleju uz traucina un saknes panem cik vajag.Ja nezied varu ieteik nelaisit kadas 3 nedelas,nekas pukei nenotiks...

Bikini (2014-05-31 22:30)      Esmu redzējusi visādus brīnumus, kad orhidejas zied uz dienvidu palodzes kā traka, drusku bālākas lapas vecās gan paliek, bet ziedēšanai netraucē. Ir redzētas arī uz ziemeļu palodzes vēsā telpā , kur īpaši neviens viņas nekopj, ari zied. Visbiežāk nezied vai aiziet bojā tās kuras laista pārāk bieži.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu